Alamat IP 192.168.8.1 digunakake kanggo korespondensi ing jaringan pribadi kanthi sistem sing beda-beda. Iki uga digunakake nalika miwiti prosedur login kanggo negesake alat jaringan. Kanggo ngakses 192.168.8.1 lebokake Ip ing bilah alamat browser web sampeyan, utawa klik link ing ngisor iki.

Nalika iku jaringan pribadi, tegese bisa diduweni sadurunge kanthi serial ing macem-macem jaringan. PC sing ora ana sambungan jaringan kudu cocog karo protokol internet TCP utawa IP.

Login kanggo 192.168.8.1

Kepiye Mlebu menyang 192.168.8.1?

  • Alamat IP iku penting yen sampeyan pengin mlebu menyang router. Langkah kapisan kanggo ngakses sawetara browser web & lebokake https://192.168.8.1 link ing kothak URL browser saiki pencet ing 'Ketik tombol.
  • Jendhela anyar mbukak sing njaluk sampeyan mlebu ID. Sampeyan banjur bakal nggunakake diploma mlebu gawan kanggo mlebu ing antarmuka router.
  • Sawise cara mlebu aktif, sampeyan bakal digawa menyang homepage router. Ing panel admin, sampeyan bisa ngowahi sawetara setelan supaya cocog karo jaringan lan kecenderungan keamanan.
  • Ganti alamat IP router sampeyan ora disaranake yen ditindakake dening profesional sing duwe pendidikan.

Kelalen Jeneng Pangguna IP lan Sandi IP?

Priksa Manual

Yen sampeyan lali Jeneng Pangguna lan Sandi 192.168.8.1, sampeyan bisa nggoleki Manual / Box kanggo Router. Sampeyan bisa nelusuri dhaptar router jeneng pangguna lan sandhi default.

Ngreset Router

Yen sampeyan wis ngganti jeneng pangguna / sandhi lan lali, siji-sijine cara kanggo mulihake akses yaiku ngreset router menyang konfigurasi gawan, sing bakal ngasilake kabeh pangowahan menyang setelan gawan. Supaya router sampeyan direset:

192.168.8.1
  • Jupuk obyek sing runcing, kayata jarum utawa klip kertas, banjur goleki tombol reset ing mburi router sampeyan.
  • Sampeyan bakal nemokake tombol rahasia cilik. Pencet terus tombol nganggo obyek sing bentuke udakara 10-15 detik.

Iki bakal mulihake kabeh pangowahan sing wis digawe bali menyang sing asli, kalebu jeneng pangguna / sandhi sing wis diganti. Sampeyan banjur bisa log nggunakake kredensial login standar.

Ngatasi masalah alamat IP 192.168.8.1

  • Biasane ing sawetara tahap nemokake macem-macem masalah karo router. Yen sampeyan ora bisa ngliwati layar login, sampeyan kudu ngelingi sawetara perkara. Verifikasi manawa internet tetep stabil lan ora fluktuasi. Pilihan liyane yaiku nggunakake Command prompt kanggo mutusake gateway standar. Alamat IP salah sing bisa digunakake kanggo ngakses antarmuka pangguna. Sampeyan uga bisa ngubungi panyedhiya layanan internet kanggo pitulung luwih lengkap.
  • '192.168.8.1'minangka alamat IP sing sepi. Iki alamat IP kondhang kayata '192.168.0.1' & '198.168.0.1' amarga nduweni fungsi sing padha karo 2 sing isih ana siji-sijine bedane yaiku '192.168.8.1' ora digunakake dening maksimal perusahaan router. Perusahaan kayata MediaLink, Huawei nggunakake alamat Protokol net iki.
  • Sampeyan kudu ngerti manawa kabeh router kalebu 2 macem-macem alamat IP. Alamat IP sing bersumber ing jaringan lokal sing diarani alamat IP LAN & sisane dialokasikan dening modem sing diarani alamat IP WAN. Alamat IP '192.168.8.1' biasane digunakake kanggo ngakses fungsi router. Alamat IP pribadi iki digunakake kanggo konfigurasi alat jaringan.

Wiwitane carane nemokake alamat IP router.

Sepisanan, link router sampeyan menyang PC utawa alat liyane kanthi bener. Sampeyan kudu ngerti manawa kanggo mbukak panel admin router sampeyan kudu nyambung menyang router kanthi tepat. Lan sampeyan ora mbutuhake sambungan internet apa wae kanggo iki.

Dadi, sampeyan kudu biyasa nganggo alamat IP saka router. Sampeyan bisa ngenali alamat IP router kanthi ngunjungi command prompt ing Laptop.

Cara sing beda kanggo ngunjungi Alamat IP 192.168.8.1

Sampeyan bisa uga ngganti alamat IP router kapan wae kanthi 2 cara, kanthi mbukak CD persiyapan tartamtu kanthi nggunakake antarmuka web. Penting kanggo umume kita amarga akeh klien pengin njamin ora ana alamat adu 192.168.8.l karo alamat piranti liyane. Yen ana sing lali alamat IP paling anyar, mula dheweke bisa mulihake router & mula kabeh bakal diterusake dadi standar. Kajaba iku, sapa wae bisa nglacak alamat IP sing dituduhake kanthi mung golek "IPku" ing ruang telusuran Google. Mesthi wae, bakal bali menyang alamat IP sing dituduhake.

Ing wayahe iki bukak browser default utawa browser liyane sing beda banjur lebokake ing IP address bar https://192.168.8.1 menyang ruang alamat browser. Iki bakal nuntun sampeyan menyang situs tartamtu & njaluk sampeyan mlebu menyang panel admin router.

Ing kene, sampeyan kudu nulis jeneng pangguna lan sandhi saka router kanggo ngetik panel admin router sing bisa ngowahi macem-macem opsi kayata Proxy, opsi keamanan, manajemen jaringan, setelan WLAN, piranti lunak router & liya-liyane.

Yen sampeyan ora ngelingi jeneng pangguna & Sandi Router apa sing kudu ditindakake?

  • Sawetara individu bisa uga ora ngelingi jeneng pangguna & sandhi. Mula ana panjelasan kanggo wong-wong sing ora ngelingi jeneng pangguna & sandhi router.
  •  Bisa uga ana kasus sing ora ngelingi jeneng pangguna & sandhi. Yen ngono, sampeyan kudu golek ing merek router uga nomer seri router & alamat login.
  • Siji kasus liyane yaiku sampeyan bisa uga gagal ngelingi sandhi. Dadi, sampeyan kudu ngreset setelan router kanthi tombol reset rahasia ing router.
  • Kasus liya yaiku sampeyan ora nate ngowahi kredensial mlebu router sing bisa digoleki mlebu standar router KTP ing jaring.
  • Saiki yen sampeyan ngerti rincian login router, sampeyan bisa nulis ing ID router ing kaca web & banjur kasedhiya ing panel admin router.
  • Sampeyan uga bisa ngreset router nganggo homepage persiyapan adhedhasar web.

kesimpulan

Pungkasane, sampeyan wis nemtokake sawetara poin babagan 192.168.8.1 Alamat Protokol Internet. Ana akeh informasi babagan router, modem nirkabel, alamat IP, & liya-liyane sing ditawakake ing bagean iki. Alamat IP iki bakal mbantu sampeyan ngonfigurasi jaringan broadband ing omah tanpa nemoni akeh masalah. Muga-muga iki migunani kanggo sampeyan kabeh kanggo ngakses jaringan router lan mesthi nambah informasi babagan alamat IP.

en English
X