Kepiye Golek IP Router Default?

Kanggo ngatur router, sampeyan kudu mlebu. Dadi, sampeyan kudu ngerti alamat IP. Sampeyan bisa nggawe alamat IP router gawan. Alamat IP duwe 4 nomer sing dipisahake kanthi mandheg. Alamat jaringan IP lokal bakal diwiwiti karo taun 192.168. Biasane Router kalebu alamat IP kayata 192.168.0.1 utawa 192.168.1.1. Gumantung ing komputer utawa piranti, cara sampeyan bakal nemokake alamat IP router bakal beda-beda. Ing ngisor iki minangka langkah-langkah kanggo saben wong.

Kaping pisanan, sampeyan kudu nerangake dhewe kanthi 2 jeneng kasebut - "router IP" & "gerbang IP standar." Fungsi IP router kaya entri ing antarane alat sampeyan & internet sing luwih jembar mula bisa uga diarani "alamat gerbang IP gawan. " Kabeh alat sing disambungake ing jaringan sing padha ngirim panjaluk kanthi default menyang router. Piranti sing beda-beda bakal beda jeneng. Windows PCS bakal dijenengi 'default gateway' dene alat iOS bakal nyimpen alamat IP router ing ngisor iki 'router.'

Nggoleki alamat IP Router Default

Sawise Golek IP Default Router, sampeyan bisa uga nulis menyang bilah alamat browser web kanggo ngetik antarmuka web router.

Windows

Pindhah menyang perintah pituduh kanthi njupuk bar telusuran & nulis 'cmd'. Jendhela ireng katon ing endi sampeyan kudu nulis 'ipconfig'. Kanggo browsing alamat gateway standar kanggo asil.

MAC OS

Ing ngisor iki minangka langkah paling gampang kanggo mriksa IP router:

Pencet Apple menu (ing sisih ndhuwur layar)

Pilih 'Sistem Pilihan kaping pisanan'

Pencet 'Network'tandha

Pilih tautan jaringan sing ditrapake

Push the 'Linuwih'kunci

Push the 'TCP / IP'kunci kanggo nemokake alamat IP ing router

Linux

Sepisanan, golek cara kanggo: Aplikasi> Piranti Sistem> Terminal & nulis 'ipconfig'. Sampeyan bakal nemokake IP router sing didaftar kajaba 'inet addr'.

iPhone iOS

Yen sampeyan nggunakake iOS8 utawa iOS9, navigasi menyang Setelan> WiFi & penet jaringan nirkabel sing saiki wis dipasang. Kamungkinan bagean DHCP kanggo ditemokake ing IP router.

Android

Aplikasi pihak katelu sing dikenal kanthi jeneng Wi-Fi Analyzer minangka cara paling gampang kanggo piranti Android. Sawise nyambung menyang app, pencet ing menu 'Tampilan' & pilih 'dhaptar AP'. Sampeyan bakal ndeleng 'disambung menyang: [Jeneng Jaringan]'. Yen sampeyan mencet, jendhela ditampilake info jaringan nganggo IP router.

Chrome OS

Ing bilah tugas, pencet area peringatan. Banjur, penet ing link menyang [Jeneng Jaringan] 'ing dhaptar sing muncul. Pencet ing jeneng jaringan nirkabel & sabanjure ing label 'Jaringan' kanggo nuduhake fallout kanthi alamat IP router.

Cara Golek IP Router Default

Kanggo nemokake Alamat IP default saka router, tututi langkah-langkah ing ngisor iki -

1) bilah tugas Kunjungi menu Start & input CMD ing kolom telusuran.

2) sawise masang perintah CMD, prentah cepet kanthi tampilan ireng bakal ditemokake.

3) Tulis prentah 'ipconfig', menyang printah cepet. Printah iki kalebu - nduduhake setelan IP standar & konfigurasi sistem bebarengan karo router sing ana gandhengane.

Cara ndeteksi router alamat IP ing Windows

  1. Tulis ing Panel Kontrol ing garis telusuran & penet ing lambang kasebut Control Panel;
  2. Pencet Ndeleng rangking jaringan & tugas ing ngisor iki Internet & Jaringan;
  3. Pencet ing jeneng Wi-Fi, supaya sampeyan bisa nemokake cedhak karo Sambungan;
  4. Jendhela anyar bakal muncul. Pencet ing Rincian;
  5. Sampeyan bakal nemokake alamat IP sing dituduhake ing Gerbang Default IPv4.

10 pikirane babagan "Cara Golek IP Router Default?"

Ninggalake Komentar