Napa Internetku Slow?

6 cara paling dhuwur kanggo ngatasi Sambungan Internet Lambat

Ora ana sing luwih ngganggu tinimbang link Wi-Fi utawa Ethernet sing hebat kacepetan internet alon. Ing ngisor iki ana sawetara ide kanggo ngrampungake masalah, mbenerake, kanggo mung ngatasi kacepetan internet sing alon.

1. Priksa rencana internet sampeyan

Kadhangkala, sambungan internet sampeyan alon nalika sampeyan mbayar maneh internet sing elek. Mlebu menyang situs web panyedhiya lan temokake rencana apa sing sampeyan duwe. Saiki bukak fast.com utawa situs alternatif liyane lan tes cepet. Cara paling apik kanggo nyepetake internet yaiku nganyari rencana.

2. Wenehake hardware kanthi universal

Priksa router & modem sampeyan & pulihake cepet lan priksa manawa wis sukses. Priksa PC liyane ing omah sampeyan kanggo ngawasi yen wis ana internet iku alon. Yen masalah mung ana ing siji PC, masalahe yaiku PC, dudu modem utawa router sampeyan.

3. Ndandani sinyal Wi-Fi sampeyan

Rembugan Wi-Fi, sampeyan bisa uga sok dong mirsani manawa internet & router ora apa-apa; isih sinyal nirkabel sampeyan ringkih. Iki bisa ngasilake sadurunge-alon-utawa, paling endhek, pengalaman browsing sing diisi ing dormansi. Banjur, sampeyan bisa uga kudu mindhah, ngapiki, lan nambah router kanthi sawetara teknik.

4. Pateni utawa matesi aplikasi bandwidth-hogging

Yen hardware katon wis aktif, priksa manawa ana program tambahan sing dominasi sambungan kasebut. Contone, yen sampeyan ndownload file nganggo BitTorrent, browsing web biasa bakal luwih alon. Sampeyan malah kudu nyoba nginstal ekstensi kayata Badger Privasi & AdBlock Plus sing bakal mblokir sawetara iklan, video & animasi sing dominasi bandwidth, sing bisa nggunakake sambungan sampeyan.

5. Gunakake server DNS paling anyar

Nalika sampeyan nulis alamat menyang browser, PC sampeyan nggunakake DNS sing biasane ditelusuri & kokwaca dadi alamat IP sing responsif PC. Kadhang kala, server sing digunakake PC kanggo nggoleki info kasebut bisa uga ana masalah, utawa kabeh mati. Untunge, sampeyan duwe akeh pilihan gratis sing luwih cepet kanggo digunakake, kayata Cloud flare utawa Google DNS.

4. Hubungi supplier internet sampeyan

Yen sampeyan wis ngalami langkah-langkah pemecahan masalah sing penting & internet durung suwe, mula wayahe hubungi pemasok internet & delengen yen masalah wis rampung. Cathetan: aja mung nganggep manawa dheweke wis salah lan priksa layanan wakil klien sampeyan. Sampeyan mesthi bakal oleh asil sing apik yen wis menehi kacepetan sing ora bener kanggo sampeyan.

5. Nambah web kanggo sambungan alon

Ngatasi masalah internet alon bisa uga butuh sawetara wektu, lan sajrone sampeyan isih mbutuhake browsing. Utawa, sampeyan bisa uga ing cafe utawa pesawat, lan ora bisa ditindakake kanthi cepet. Mula, saiki wayahe nyurung web kanggo sambungan alon.

6. Bisa luwih pinter

Yen sampeyan kudu ngrampungake kerja nalika sambungan alon, sampeyan bisa uga kudu milih tugas kanthi beda tinimbang yen internet wis cepet. Pisahake tugas dadi bandwidth-light uga sing abot bandwidth. Yen sampeyan lagi ing sambungan alon-alon, rampungake sing entheng & kumpulake kabeh tugas abot bandwidth kanthi bebarengan supaya bisa ditindakake sawise entuk sambungan sing luwih cepet.

13 pikirane babagan "Napa Internetku Slow?"

Ninggalake Komentar