Priksa Kekuwatan Sinyal WiFi

Priksa Kekuwatan Sinyal WiFi - Yen jaring katon alon utawa kaca web ora bakal mbukak, masalahe yaiku link Wi-Fi sampeyan. Mungkin sampeyan adoh banget saka piranti, utawa partisi tebal ngalangi sinyal kasebut. Cukup priksa kekuwatan sinyal Wi-Fi sing pas.

Kekuwatan Sinyal WiFi

Napa Kekuwatan Sinyal WiFi nggawe prabédan

Sinyal Wi-Fi sing kuat nuduhake tautan sing luwih dipercaya. Iki ngidini sampeyan entuk kabeh bathi saka kacepetan internet sing bisa dipikolehi. Kekuwatan sinyal Wi-Fi gumantung saka macem-macem faktor, contone, adoh saka router, apa sambungan 5ghz utawa 2.4, lan jinis tembok ing sacedhake sampeyan. Sing luwih cedhak karo router, luwih aman. Minangka sambungan 2.4ghz sing disiyarake, bisa uga ana masalah gangguan. Tembok kandel digawe saka bahan kandhel (kayata beton) bakal nyegah sinyal Wi-Fi. Sinyal sing ringkih, bisa nyebabake kacepetan, putus asa, lan sawetara titik mandeg ing sawetara kahanan.

Ora saben masalah sambungan minangka asil saka kekuatan sinyal sing ora kuwat. Yen jaring ing telpon utawa tablet alon, wiwiti urip maneh router yen sampeyan duwe akses. Yen masalah terus, langkah ing ngisor iki yaiku kanggo mesthekake yen Wi-Fi masalah. Coba gunakake internet kanthi alat sing disambung liwat Ethernet. Isih Yen sampeyan duwe masalah, jaringan dadi masalah. Yen link Ethernet ora apa-apa & reset router ora bisa digunakake, mula wayahe mriksa kekuatan sinyal.

Gunakake Utilitas Sistem Operasi Terbangun

Microsoft Windows lan sistem operasi liyane ngemot sarana internal kanggo ngawasi sambungan jaringan nirkabel. Iki minangka cara paling cepet lan paling gampang kanggo ngukur kekuwatan Wi-Fi.

Ing versi Windows sing luwih anyar, pilih lambang jaringan ing taskbar kanggo ndeleng jaringan nirkabel sing sampeyan sambungake. Ana limang bar sing nuduhake kekuwatan sinyal sambungan, ing endi sambungan paling miskin lan lima sing paling apik.

Nggunakake Smartphone Tabletor

Sawetara piranti seluler sing duwe internet duwe unit ing setelan sing nampilake kekuwatan jaringan Wi-Fi. Contone, ing iPhone, bukak app Setelan, saiki bukak Wi-Fi kanggo ndeleng kekuwatan jaringan Wi-Fi sing lagi digunakake & kekuatan sinyal jaringan sing kasedhiya.

Bukak Program Utility saka Adaptor Nirkabel sampeyan

Sawetara produsen hardware jaringan nirkabel utawa PC notebook nawakake aplikasi piranti lunak sing mriksa kekuwatan sinyal nirkabel. Aplikasi kaya ngono ngandhani kekuwatan & kualitas sinyal adhedhasar proporsi saka 0 nganti 100 persen & detail ekstra sing dirancang khusus kanggo piranti keras.

Sistem Wi-Fi Locating Minangka Pilihan Liyane

Piranti sistem nemokake Wi-Fi mriksa frekuensi radio ing wilayah kasebut lan nemokake kekuatan sinyal sing cedhak karo jalur akses nirkabel. Seksistem detektor Wi-Fi arupa piranti hardware cilik sing cocog karo rantai kunci.

Umume sistem lokasi Wi-Fi nggunakake sawetara antara 4 lan 6 LED kanggo menehi saran kekuatan sinyal ing unit bar kaya utilitas Windows. Ora kaya cara ing ndhuwur, nanging piranti sistem nemokake Wi-Fi ora ngukur kekuwatan sambungan nanging ing papan kasebut, cukup ramalan kekuatan sambungan kasebut.

14 pikirane babagan "Priksa Kekuwatan Sinyal WiFi"

Ninggalake Komentar