Lindhungi Jaringan WiFi Sampeyan

Lindhungi Jaringan WiFi sampeyan perlu kanggo njaga penjajah & njaga data sampeyan.

Cara Nglindhungi jaringan Wi-Fi Sampeyan

Kanggo Lindhungi jaringan Wi-Fi sampeyan supaya aman saka peretas, ana macem-macem langkah sing kudu sampeyan lakoni:

1. Owahi jeneng pangguna default & sandhi

Babagan wiwitan lan paling penting sing kudu sampeyan lakoni kanggo nglindhungi WiFi Jaringan kanggo ngganti jeneng pangguna & sandhi gawan dadi tambahan sing dilindhungi.

Panyedhiya Wi-Fi milih jeneng pangguna & sandhi kanthi otomatis menyang jaringan & peretas bisa uga mung golek sandhi standar iki kanthi online. Yen entuk akses menyang jaringan, bisa uga ngganti sandhi menyang sing dikarepake, ngunci vendor lan njupuk jaringan.

Ngganti jeneng pangguna & sandhi dadi luwih rumit kanggo para penjajah nemokake sing duwe Wi-Fi & entuk akses menyang jaringan. Peretas duwe gadget teknologi tinggi kanggo nyoba atusan kemungkinan klompok sandhi & jeneng pangguna, mula penting milih tembung sandhi sing kuat sing nggabungake simbol, huruf, & nomer, supaya bisa decode luwih angel.

2. Ngalih Jaringan Enkripsi Nirkabel

Enkripsi minangka salah sawijining cara sing paling efisien kanggo nglindhungi data jaringan. Enkripsi bisa digunakake kanthi nyampur data utawa konten pesen supaya ora bisa diuripake dening peretas.

3. Nggunakake Virtual Private Network VPN

Jaringan Pribadi Virtual minangka jaringan sing ngidini sampeyan nyambung liwat jaringan sing ora dienkripsi, tanpa jaminan kanthi cara pribadi. VPN ndhelik data sampeyan supaya peretas ora bisa komunikasi apa sing sampeyan lakoni kanthi online utawa ing posisi sampeyan. Saliyane ing desktop, bisa uga digunakake ing laptop, telpon utawa tablet. Uga desktop, bisa uga digunakake ing telpon, laptop, utawa tablet.

4. Pateni Jaringan Wi-Fi nalika ora ing omah

Katon gampang nanging salah sawijining cara paling gampang kanggo nglindhungi jaringan asal saka serangan yaiku mateni nalika sampeyan adoh saka omah. Jaringan Wi-Fi sampeyan ora kudu aktif 24 jam saben dina, 7 dina seminggu. Mateni Wi-Fi nalika sampeyan adoh saka omah, nyuda kemungkinan peretas sing bisa nyoba mlebu jaringan nalika sampeyan ora ana ing omah.

5. Supaya piranti lunak router dianyari

Piranti lunak Wi-Fi kudu dimodernake kanggo nglindhungi keamanan jaringan. Firmware saka router kaya piranti lunak liyane bisa uga kalebu pajanan sing hacking pengin dieksploitasi. Akeh router ora duwe pilihan nganyari otomatis dadi sampeyan kudu nganyari piranti lunak kanthi fisik supaya jaringan sampeyan wis aman.

6. Gunakake Firewall

Router W-Fi maksimum ngemot firewall jaringan internal sing bakal njaga jaringan broadband & mriksa serangan jaringan saka stalkers. Dheweke malah duwe pilihan kanggo mandheg, mula penting kanggo mriksa manawa firewall router sampeyan diuripake kanggo nambah lapisan perlindungan tambahan menyang keamanan sampeyan.

7. Nyaring Izin Alamat MAC

Umume router broadband kalebu pengenal eksklusif sing dikenal minangka alamat Kontrol Akses Media (MAC) fisik. Iki kanggo nambah keamanan kanthi mriksa nomer gadget sing bisa nyambung menyang jaringan.

12 pikirane babagan "Lindhungi Jaringan WiFi Sampeyan"

Ninggalake Komentar