Еминентни

Дизајнирајте безжична мрежа од силните Еминентни AC или N рутер. Дали избирате мрежна врска за вашиот компјутер? Нема проблеми. По пат на еминентни рутери, бргу ќе имате стабилна и брза Интернет врска.

Еминентни рутери имаат прилично едноставен заштитен allид кој помага во заштитата на вашата домашна мрежа од непожелен пристап преку Интернет. Бидејќи овој заштитен allид спречува внатрешни врски, можеби ќе треба да отворите порта преку него за специфични апликации и игри. Овој метод на отворање на пристаниште е честопати познат како пристаниште напред затоа што испраќате пристаниште преку Интернет до вашата домашна мрежа.

Со еминентен безжичен рутер 300N можете да ја споделите вашата нето-врска со исклучително голема брзина од околу 300Mbps. Овој силен безжичен N рутер покрај две антени екстензивно го зголемува вашиот безжичен опсег. Едноставно прикачете бројни корисници, жични или безжични. Имајте корист од голема брзина и без напор метод за откривање на вашата врска. Поради големата брзина, безжичниот рутер е идеален за играње игри на Интернет и пренесување музика и видео.

За подобрени мрежни клиенти, правилно е да се разбере дека еминентниот безжичен рутер има неколку комплексни карактеристики. Примени WDS и безжичниот мост работи на проширување на вашите сигнали безжични. Заради процесорот со голема брзина и „Проверка на сообраќајот“ секоја IP, порта или протокол, може да се осигурате дека секогаш можете најбрзо да играте или да сурфате на Интернет.

Може да се додадат дополнителни SSID без напор плус изолирани доколку се неопходни. Ова ви овозможува брзо и лесно поставување на секундарни мрежи за гостински корисници. Ова е идеално за деловни локации како што се хотел или жариште, на пример, каде што сакате да ги одделите гостите од вашата деловна мрежа.

Еминентниот безжичен рутер 300N може дури и да се користи со достапни алатки 54 Mbps & 11 Mbps. За целосен опсег и брзина од околу 300 Mbps, ве советуваме да ги применувате безжичните еминентни мрежни конектори.

Главната постапка за отворање на пристаниште е:

  • Поставете фиксна IP адреса или на вашиот компјутер или алатка на која треба да испратите порта.
  • Влезете во еминентен рутер.
  • Одете во сегментот за пренасочување на пристаништето.
  • Кликнување на прекинувачот за поставување уред.
  • Кликнување на врската за поставување напредување.
  • Кликнување на NAT / пренесување.
  • Кликнување на пристаништето за напредување.
  • Генерирајте запис за пренасочување на портот.

Иако првично ваквите чекори може да изгледаат незгодно, само поминете низ чекорите подолу на вашиот Еминентен рутер.

  • Од витално значење е да поставите фиксна IP адреса во алатката до која испраќате порта. Ова гарантира дека пристаништата ќе останат отворени дури и откако ќе се рестартира алатката. Кога поставувате фиксна IP адреса на уредите што ви треба да се најавите на рутерот.
  • Сега мора да се најавите на Еминентен рутер. Рутерот има веб-интерфејс, затоа можете да се најавите на него со веб-прелистувачот. Ова може да биде кој било Google Chrome, Edge, Opera или Internet Explorer. Нормално не е важно кој прелистувач претпочитате да го користите. IP-адресата на вашиот рутер дури може да се нарече и стандарден портал на компјутерот.

Оставете коментар