Зошто мојот Интернет е бавен?

Топ 6 методи за да се справите со бавна врска на Интернет

Нема ништо повеќе досадно од тоа да имате фантастичен Wi-Fi или етернет-врска бавна брзина на Интернет. Подолу се дадени неколку идеи за смена, исправување, за едноставно надминување на бавната брзина на Интернет.

1. Проверете го вашиот интернет план

На моменти, вашата интернет-врска е бавна, бидејќи отплаќате за опасен интернет. Влезете во веб-страницата на вашиот провајдер и откријте каков план имате. Сега посетете ја fast.com или која било друга алтернативна страница и направете тест за брзина. Најдобар начин да го забрзате вашиот интернет е да го надградите вашиот план.

2. Дајте му на вашиот хардвер универзална поправка

Проверете го вашиот рутер и модем и направете брзо ресетирање и забележете дали работи. Испитајте ги другите компјутери во вашиот дом за да забележите дали се нивни Интернет е бавен Ако проблемот се јавува само на еден компјутер, проблемот е во тој компјутер, а не во вашиот модем или рутер.

3. Поправете ги сигналите за Wi-Fi

Зборувајќи за Wi-Fi, може да забележите дека вашиот интернет и рутер се во ред; сепак, вашите безжични сигнали се слаби. Ова може да произведе бавно - или, најниско, искуство со прелистување исполнето со мирување. Потоа, можеби ќе треба да преместите, измени и да го зајакнете рутерот со некои техники.

4. Исклучете ги или ограничете ги апликациите за ширење на ширина на опсег

Ако се чини дека хардверот е во работна состојба, забележете дали некои дополнителни програми доминираат во врската. На пример, ако преземате датотеки со BitTorrent, вообичаеното веб-пребарување ќе биде побавно. Дури мора да се обидете да инсталирате екстензии, како што се „Јазовецот за приватност“ и „AdBlock Plus“, што ќе блокира неколку реклами, видеа и анимации што доминираат во ширината на опсегот, што може да ја потрошат вашата врска.

5. Користете најнов DNS сервер

Додека пишувате адреса во прелистувачот, вашиот компјутер користи нешто познато како DNS за пребарување и толкување на тоа во IP-адреса што одговара на компјутер. На моменти, сепак, серверите што ги користи вашиот компјутер за да пребаруваат дека информациите може да имаат проблеми или целосно да се расипат. За среќа, имате многу побрзи, бесплатни избори за употреба, како што се одблесокот на облак или Google DNS.

4. Контактирајте го вашиот добавувач на Интернет

Ако сте ги поминале сите основни чекори за смена на проблеми и вашиот интернет е сè уште бавен, тогаш е време да го контактирате снабдувачот на Интернет и да видите дали проблемот е на крај. Белешка: немојте само да претпоставувате дека тие сториле нешто погрешно и да се однесувате со односот кон услугата за клиенти Сигурно ќе добиете одлични резултати конкретно ако ви овозможиле неточна брзина сето ова.

5. Подобрете ја мрежата за бавна врска

Решавање проблеми на бавниот Интернет може да потрае некое време, а во меѓувреме сè уште бара прелистување. Или можеби сте во кафуле или на лет и нема ништо што можете да направите со мала брзина. Затоа, време е да ја засилите својата мрежа за бавна врска.

6. Работете попаметно

Ако мора да завршите работа со бавната врска, можеби ќе треба да изберете задачи поинаку отколку ако интернетот беше супер брз. Поделете ги вашите задачи на пропусен опсег, како и тежок на пропусен опсег. Кога сте на бавна врска, завршете ги лесните и соберете ги заеднички сите задачи со голема брзина на опсег, за да ги направите откако ќе добиете побрза врска.

Оставете коментар

en English
X