MediaLink

на Медијална врска рутерот се забележува како безжичен рутер бидејќи обезбедува поврзување со Wi-Fi. Само безжичен или Wi-Fi, само ви овозможува да поврзете неколку алатки, на пример, паметни телевизори, безжични печатари и паметни телефони со дозволено Wi-Fi.

Совети за лозинка на рутерот MediaLink:

 • Изберете сложена и тешка за претпоставка лозинка за вашиот MediaLink што само ќе ја запомните.
 • Мора да биде нешто приватно, на пример ilostmyvirginity @ 20, значи дека никогаш не можете да не се сетите на тоа.
 • Волуменот на безбедност зависи директно од сложеноста на клучот и од напорите преземени за да се заштити клучот од клучот на вашиот рутер.
 • Прво употребливост
 • Обезбедете го клучот за клуч за рутерот што ќе го запомните (прво употребливост). Непотребно е да се каже, можете да создадете комплицирана збунувачка лозинка со различни карактери, бројки, грчки плус латински. Сепак, на крајот ќе го внесете на леплива и ќе ја ставите на рутерот што ја победува целта.
 • Alter Default Wifi name (SSID) & Passkey plus овозможува мрежно шифрирање
 • Дополнителен мал совет (бидејќи нема никакво влијание врз безбедноста) е да го смените името на Default Wifi (SSID) бидејќи на другите ќе им биде поразбирливо да знаат со која мрежа се поврзуваат.

Чекори:

• Пребарување за - Напредно поставување (откриено во полето со мени на врвот на почетната страница) и притиснете на него

• Пребарување за - Безжично поставување (се гледа во полето со мени на горниот дел од почетната страница) и удрете на неа

• Пребарување за - Основно безжично поставување (се гледа во полето со мени на горниот дел од почетната страница) и кликнете на неа

Пребарувајте мрежни имиња (SSID), ова е името Wi-Fi на рутерот. Откако ќе го напишете името на мрежата, мора да дозволите шифрирање WPA2-PSK на рутерот. Ова е најтешкиот стандард за криптирање што може да се добие за домашни мрежи.

Внесете неодамнешен клуч за клуч за пред-споделување WPA / WI-Fi лозинка - ова е лозинката што ќе ја користите за да се поврзете со домашно засновано Wi-Fi. Направете го тоа 15-20 фонтови и не користете ја истата лозинка што сте ја користеле за најавување на рутерот MediaLink.

Проблеми со најавување на рутерот MediaLink:

Лозинка за MediaLink не функционира

 • Минските клучеви наоѓаат начин да не функционираат! Или, во многу настани, клиентите наоѓаат метод да ги запаметат. Во двата случаи, побарајте го делот „Како да го ресетирате рутерот MediaLink на стандардно поставување“.

Го заборавивте рустерот за лозинка за MediaLink

 • Без разлика дали сте ги смениле стандардните кориснички имиња или лозинки на MediaLink и ги заборавиле, само видете во делот „Како да го ресетирате рутерот MediaLink на стандардното поставување“.

Ресетирајте го рутерот во стандардните поставки

 • Бидејќи, безбедноста на мрежата е од клучно значење, првата и најважна работа е да го смените рутерот MediaLink Default Login & Passkey на нешто многу безбедно и лично.

Следете ги командите за да се најавите на рутерот Medialink.

 • Поврзете ја жицата на рутерот со лаптопот или компјутерот. ...
 • Посетете го веб-прелистувачот за избор и напишете ја IP-адресата на рутерот Medialink во полето за адреса. ...
 • Следно, напишете ги стандардните кориснички имиња и лозинки на рутерот за пристап до административната конзола. Сега сте најавени.

Huawei

By Huawei Ексклузивни воздушни и алгоритамски технологии управувани од 5G, секвенца Wi-Fi 6 од производите на Huawei AirEngine им помагаат на деловните субјекти да создадат мрежи Wi-Fi 6 минус дупки за покривање, да нудат услуги без време на одложување и да немаат загуба на пакет додека шетате. Ова дозволува различни области, како и дигитален аеродром, дигитално образование, инвестиции во сите канали, паметна влада, паметно здравство и паметно производство, движејќи се кон целосно безжична возраст во кампусот.

Huawei е најважен дилер за циркулација на производи Wi-Fi 6 и нивно внесување во деловна употреба. До датумот, Wi-Fi 6 Huawei AirEngine се користат во 5 области низ целиот свет.

Како врвен снабдувач на телекомуникациски алатки, Huawei придонесе со бројни LTE 4G рутери на универзалните мрежни добавувачи. И многу од нив стекнуваат одлична позиција од крајните клиенти според висок квалитет и стабилна изведба. Преку висок однос на перформанси и трошоци, 4G безжичните рутери на Huawei преку СИМ картичка и приклучок Етернет се претвораат во познати во Блискиот исток, Азија, Европа, американските области и Африка. Рутерите 4G Mobile Huawei се особено популарни кај клиентите заради висококвалитетната изработка и стилските модни дизајни во големина на џеб за употреба што се во тек.

Со проширувањето на безжичните LTE мрежи, Huawei дури понуди креации на своите LTE рутери за да се сретне со најновата LTE Pro Advanced технологија со компатибилност на различни мрежи. И неодамнешните генерации на рутери LTE Huawei постепено растат со помодерни фактори. Најважен е рутерот LTE Huawei од приклучок Етернет и слот за СИМ картичка или мобилни жаришта LTE кои нудат посигурна и стабилна изведба за крајните клиенти.

Оваа рачна книга се однесува на рутерот Huawei на EchoLife HG520s, сепак ќе важи за поголемиот дел од рутерите на Huawei во целина.

 • Одете на рутерот за IP адреса во неодамнешниот прозорец на прелистувачот.
 • Стандардната адреса на конфигурирање на рутерот е 192.168.1.1.
 • Кликнете на Basic на левиот панел.
 • Внесете Отворена DNS адреса во примарниот DNS сервер и секундарниот DNS сервер полиња, а потоа кликнете на копчето Поднеси.
 • Само забележете ги сегашните поставки за DNS пред да промените во Open DNS, ако сакате да ги посетите старите поставки поради некоја причина.
 • Исцрпување на кешот

Откако ќе ги конфигурирате поставките за DNS и кликнете на копчето Испрати, во голема мера ве советуваме да ги исчистите зафатите за решавање решенија и зачуваните веб-прелистувачи за да потврдите дека вашата последна поставка за конфигурација на DNS става веднаш.

Чекори за водич за конфигурација

 • Влезете во Конфигурацијата на веб-страницата на рутерот Huawei со снимање на следната IP во полето за URL: 192.168.100.1. Стандардно за најавување е:
 • Логирај Се; телекомадмин
 • Лозинка; админтелеком
 • Навигација до LAN> DHCP Конфигурација на сервер
 • Се проверува „Овозможување основен DHCP сервер“
 • Проверка на овозможување на релето DHCP L2
 • Пристапете до DNS серверите:
 • Зачувај

За да можете да го конфигурирате рутерот за OpenDNS, многу е препорачливо да ги исчистите залихите за решавање решенија на DNS и мемориските записи на веб прелистувачот за да бидете сигурни дека најновите поставки за конфигурација на DNS стануваат непосреден ефект. Понатаму, ако имате активна IP адреса, едноставно прочитајте ја оваа статија што ќе ве разгледа како рутински да ја ажурирате активната IP адреса.

 • Само во посета: http://www.opendns.com/setupguide/#results Тестирајте ги неодамнешните поставки за DNS.

Еминентни

Дизајнирајте безжична мрежа од силните Еминентни AC или N рутер. Дали избирате мрежна врска за вашиот компјутер? Нема проблеми. По пат на еминентни рутери, бргу ќе имате стабилна и брза Интернет врска.

Еминентни рутери имаат прилично едноставен заштитен allид кој помага во заштитата на вашата домашна мрежа од непожелен пристап преку Интернет. Бидејќи овој заштитен allид спречува внатрешни врски, можеби ќе треба да отворите порта преку него за специфични апликации и игри. Овој метод на отворање на пристаниште е честопати познат како пристаниште напред затоа што испраќате пристаниште преку Интернет до вашата домашна мрежа.

Со еминентен безжичен рутер 300N можете да ја споделите вашата нето-врска со исклучително голема брзина од околу 300Mbps. Овој силен безжичен N рутер покрај две антени екстензивно го зголемува вашиот безжичен опсег. Едноставно прикачете бројни корисници, жични или безжични. Имајте корист од голема брзина и без напор метод за откривање на вашата врска. Поради големата брзина, безжичниот рутер е идеален за играње игри на Интернет и пренесување музика и видео.

За подобрени мрежни клиенти, правилно е да се разбере дека еминентниот безжичен рутер има неколку комплексни карактеристики. Примени WDS и безжичниот мост работи на проширување на вашите сигнали безжични. Заради процесорот со голема брзина и „Проверка на сообраќајот“ секоја IP, порта или протокол, може да се осигурате дека секогаш можете најбрзо да играте или да сурфате на Интернет.

Може да се додадат дополнителни SSID без напор плус изолирани доколку се неопходни. Ова ви овозможува брзо и лесно поставување на секундарни мрежи за гостински корисници. Ова е идеално за деловни локации како што се хотел или жариште, на пример, каде што сакате да ги одделите гостите од вашата деловна мрежа.

Еминентниот безжичен рутер 300N може дури и да се користи со достапни алатки 54 Mbps & 11 Mbps. За целосен опсег и брзина од околу 300 Mbps, ве советуваме да ги применувате безжичните еминентни мрежни конектори.

Главната постапка за отворање на пристаниште е:

 • Поставете фиксна IP адреса или на вашиот компјутер или алатка на која треба да испратите порта.
 • Влезете во еминентен рутер.
 • Одете во сегментот за пренасочување на пристаништето.
 • Кликнување на прекинувачот за поставување уред.
 • Кликнување на врската за поставување напредување.
 • Кликнување на NAT / пренесување.
 • Кликнување на пристаништето за напредување.
 • Генерирајте запис за пренасочување на портот.

Иако првично ваквите чекори може да изгледаат незгодно, само поминете низ чекорите подолу на вашиот Еминентен рутер.

 • Од витално значење е да поставите фиксна IP адреса во алатката до која испраќате порта. Ова гарантира дека пристаништата ќе останат отворени дури и откако ќе се рестартира алатката. Кога поставувате фиксна IP адреса на уредите што ви треба да се најавите на рутерот.
 • Сега мора да се најавите на Еминентен рутер. Рутерот има веб-интерфејс, затоа можете да се најавите на него со веб-прелистувачот. Ова може да биде кој било Google Chrome, Edge, Opera или Internet Explorer. Нормално не е важно кој прелистувач претпочитате да го користите. IP-адресата на вашиот рутер дури може да се нарече и стандарден портал на компјутерот.