Контактирајте не

192.168.1.1

на 192.168.1.1 - 192.168.ll IP адресата е крајно стандардна за сите ADSL модеми плус модеми, плус модеми за Wi-Fi, покрај основните рутери. Стандардната IP-адреса што е исклучително често гледана како адреса на домаќинот се користи за да се влезе во рутерот, конфигурацијата на модемот. Таквите IP-адреси исто така ќе се применуваат како стандардни IP-адреси од рутерот за најавување на администраторот од 192.168.0.1 или 10.0.0.1 на компаниите.

Начин за најавување во IP-адресата 192.168.1.1

Клучната техника за најавување во IP-адресата е рачно клучење во прелистувачот. Треба да се фати само https://192.168.1.1 во прелистувачот, плус несомнено ќе пристапите до IP-адресата.

Повеќето од јавноста немаат пристап до интерфејсот. Повеќето клиенти ќе ви откријат дека клучната тешкотија започнува додека ве охрабрува да ја доставите вашата клучна клука. Иако многумина немаат бакшиш каква е нивната лозинка, други директно го поставуваат неточниот PW без да го очекуваат тоа. Како да се примени оваа 192.168.l.1 или 192.168.1.1

Начин на аплицирање за ова друго 192.168.l.1 192.168.1.1

Обичен клуч https://192.168.1.1, тогаш не https: //192.168.l.1 во лентата за адреси на прелистувачот што ќе се забележи на горниот дел, потоа штрајк за внесување. Ако стандардната IP-адреса е 192.168.1.1, не е модем за рутер друго, едноставно потврдете ја брошурата со инструкции за да ја откриете истата и поставете ја таа IP. Деновиве веб-страницата ќе биде стартувана, тогаш ќе забележите екран за најавување со корисничко име и PW полиња. Ако враќате за прв пат, тогаш можете едноставно да ги внесете стандардните ИД за најава декларирани во брошурата за модем / рутер.

Пребарување на IP рутер

Следете ги упатствата за пребарување на IP-рутерот од вашиот лаптоп:

Прозорец компјутер

 • Држете се до оваа патека
 • Започнете - Сите програми - Додатоци - Навремена команда.
 • Значи, во прозорецот за брза команда влез подолу команди една по една
 • Ipconfig | findstr / i „Портал“
 • Нешто вакво што може да забележите:
 • C: \ Document & Settings \ administrator- ipconfig | Default Gateway на findstr / I „Gateway“. . . . . . . . . ; 192.168.л.1
 • Значи тука е стандардното 192.168.1.1 IP иако се чини како 192.168.l.1

Уникс и Линукс

 • Одете на терминалот. Вие само го добивате на лаптопот или со испитување во полето за пребарување.
 • Хит апликации - Системски алатки - Терминал
 • По стартувањето на терминалот, фатете ги командите подолу
 • ИП курс grep стандардно
 • Таквите команди ќе ви понудат ваков резултат
 • Оттука, повторно ќе забележите дека системот го обезбедува стандардниот рутер 192.168.ll IP адреса на Macintosh OS
 • Ова ја прикажува стандардната IP адреса на рутерот од 192.168.l.1

Сепак, потврдувајќи ги овие работи многу пати, клиентите ќе се збунат откако имаат неколку Wi-Fi конекции и да се осигураат дека сте обединети со правилниот рутер што го пробувате едноставно и исклучувајќи го рутерот, а потоа забележете каков сигнал се исклучува и се појавува повторно.

Ако сакате да ја трансформирате внатрешната IP адреса на рутерот, само напишете ја стандардната IP во прелистувачот. Сега може да се побара да напишете лозинка и корисничко име. Овие информации може да ги најдете во упатството за гаџетот. Потоа, ќе се отвори поддршката за управување со рутерот.

192.168.0.1

Стандардна IP портал 192.168.0.1 е што се применува од рутери заедно со модеми како рутерот D-Link како IP стандардна адреса за најавување во административната конзола. За да ги конфигурирате напредните и основни поставки за 192.168.0.1, може да се користат.

Чекори за најавување на IP 192.168.0.1

Ако стандардната IP адреса за модемот / Интернет рутерот е 192.168.0.1 во таа ситуација, несомнено може да ја користите за најавување во конзолата за конфигурација, исто така, за вашиот модем / рутер што ги контролира поставките на Интернет. Едноставно, за да се најавите во 192.168.0.1, следете ги подолу упатствата

 • Осигурете се дека уредот е прикачен на системот или преку етернет жица или без жица.
 • Сега отворете го веб-прелистувачот што го користите за пристап до Интернет.
 • Во лентата со адреси, напишете http://192.168.0.1 or 192.168.0.1.
 • Страницата за најавување на вашиот рутер, како и модемот, ќе се појават на екранот.
 • Поднесете ги стандардните ИД за најава, како што се корисничкото име, покрај лозинката за страницата за конфигурација на вашиот рутер.
 • Во моментот кога ќе ги доставите записите за најавување, ќе бидете најавени на веб-страницата за конфигурација, освен што ќе знаете како да ги направите посакуваните модификации.

Дали сте неспособни да зачувате извештај за деталите за најавување на врвот на клучните зборови?

Испитување на брошурата со упатства

Ако не успеавте да се потсетите на ингеренциите за најава за 192.168.0.1, тогаш треба да го испитате Упатството или на Кутијата на рутерот. Покрај тоа, мора да ја проверите стандардната листа на рутери за кориснички имиња, како и лозинка за рутери.

Ресетирајте го рутерот

Ако ги изменивте стандардните детали за најавување на рутерот и ги игнориравте во тој момент, највисок начин е да се вратите за да се врати е ресетирање на рутерот со стандардни поставки што всушност ги враќа сите модификации повторно во стандардни вредности. За ресетирање на рутерот:

 1. Зафатете ја зашилената ставка како чепкалка за заби или игла и обидете се да го пронајдете прекинувачот за ресетирање на рутерите назад.
 2. Во моментот кога ќе забележите мал доверлив прекинувач. Притиснете и задржете го прекинувачот околу 15-20 секунди со зашилена ставка.
 3. Ова ќе ги врати сите модификации повторно во зададените поставки заедно со корисничките имиња / лозинки што сте ги трансформирале. Па сега ќе можете да се најавите со стандардните овластувања за најавување.

Вкупните лични IP-адреси имаат приближно 17.9 милиони разновидни адреси, сите издвоени за употреба на приватните мрежи. Затоа, приватната IP на рутерот не е потребно да биде исклучителна.

На сите уреди во мрежата, рутерот им доделува резервирана IP адреса, без разлика дали станува збор за деловно ниво или мала мрежа за домаќинства. Сите уреди во системот можат да се поврзат на алтернативен gadget во системот со оваа лична IP-адреса.

Сепак, приватната IP адреса не може да пристапи до мрежата. Личните IP адреси мора да бидат приклучени преку Интернет Давател на услуги, на пример, Comcast, Spectrum или AT&T. Сега, сите алатки што се приклучуваат на Интернет не директно, првично се поврзуваат со системот, кој е прикачен на Интернет, а подоцна се поврзуваат со поголемиот интернет.

192.168.8.2

Лична IP адреса 192.168.8.2 е делегиран на машина во поврзана мрежа и не е брзо достапен за лов на мрежа. За да се овозможи снабдување со IP адреси во организации и мрежи, воспоставени се резервирани адреси. Без напор е да се идентификува лична IP адреса со опишување на вистинска слика.

192.168.8.2

IP 192.168.8.2 е специфична IP која се чува со административна конзола на рутери. Овој плус дополнителни IP-адреси исти како 192.168.123.1, 192.168.77.1, 192.168.8.1 итн. Целосно се препознаваат според глобалниот стандард за IP-рутерите. Исто така се нарекува „IP Default Gateway“.

IP адресата https://192.168.8.2 е снимен со Органот за доделени броеви на Интернет ИАНА како сегмент од резервирани мрежи од 192.168.8.0/24. Во личниот јаз, IP адресата не е доделена на одредена група и секој може да ја користи IP адресата без договор за локален регистар на Интернет, како што е опишано во RFC од 1918 година, карактеристична за IP адресата на заедницата.

Пристапување до Администраторот Страна 192.168.8.2

 • Едноставно, внесете 192.168.8.2 во полето за адреси на веб-прелистувачот. Може да ја користите административната страница и дури обезбедите лозинка за пристап. Со притискање на врската 192.168.8.2, исто така можете да го вратите најавувањето на неа.
 • Покрај тоа, ќе ги постигнете сите резултати од пребарувањето за приватна IP адреса 192.168.8.2. Ако барате да ја откопате најавата за безжичните рутери, приклучокот за влез или модемот, може да го искористите само со кликнување на врската. За безжичниот рутер TP Link, D-Link или Netgear најкорисните стандардни кориснички имиња или лозинки се „подесување“ или „администратор“, исто така може да ја вратите зададената поставка на задниот дел од машината. Ако ова не работи, тогаш можете добро да изберете да ги ресетирате рутерите. За да го направите ова, треба да го притиснете и задржите копчето за ресетирање скоро 20 секунди. После тоа повторно воспоставете ги фабричките поставки и ве одобрува да се најавите со деталите што се гледаат на лепенката.
 • ИП-адресата 192.168.8.2 е заведена во Органот за доделени броеви на Интернет ИАНА како поделба на приватната мрежа 192.168.8.0. Во приватниот простор IP-адресата не е доделена на едно ограничено општество, покрај интернет-провајдерот, и секое лице може да ја користи оваа IP-адреса без консензус на регионален регистар на Интернет.
 • Како и да е, IP-пакетите сфатени од приватен опсег не можат да се пренесат преку јавниот Интернет, и со тоа, доколку таквата приватна мрежа сака да се приклучи на Интернет, тоа треба да се постигне преку портата за конвертор на мрежна адреса (исто така наречена и NAT), или прокси-сервер.
 • Портата за илустрација на NAT може да биде безжичен или поврзан рутер што го добивате од широкопојасен дилер. Фиксната IP адреса на оваа алатка во мрежниот опсег од 192.168.8.0/24 во голема мера може да биде 192.168.8.254 или 192.168.8.1 зависна од изворот. Портал веб-интерфејсот треба да биде достапен преку Протоколите за пренос на хипертекст HTTP друго Протокол за пренос на хипертекст Безбеден протокол HTTPS. За да се обидете со ова, треба да го внесете полето за адреса „http: // ip адреса“ или „https: // ip адреса“ на вашиот избран веб прелистувач исто како и најавата на Google Chrome или Mozilla Firefox со корисничкото име и PW предложени од вашиот провајдер .

192.168.8.100

Во мрежата на LAN 192.168.8.100 е IP. Бројни лица не можат да го пронајдат начинот на најавување на интранет безжичниот рутер WIFI. Можеби ќе се обидете да ја притиснете врската: https://192.168.8.100 најавете се во административниот интерфејс. Ако не можете да прикачите, можете да се повикате на уредништвото за најава за управување со рутерот. Ако ги заборавивте вашите кориснички имиња и лозинки, едноставно прегледајте ја етикетата или упатството на рутерот.

192.168.8.100

Користете IP адреса 192.168.8.100, како да ја користите?

Прво, промовирајте малку споделена експертиза за IP адреси. IP адресите се категоризирани во 5 вида на ABCDE, меѓу кои често се користи ABC. Меѓу трите вида адреси, еден сегмент е зачувана адреса и пакетите со овие адреси не можат да се користат. Веднаш распространета на мрежата, IP е зачувана адреса во адреси на C класа, нормално користена во LAN мрежи, стандардната маска за подмрежа од адреса на C класа е 3, со наведување дека адреса на C класа може да прими 255.255.255.0 IP очигледно, заедно со една претставник на мрежата, има дури и еден претставник пренесува. Само 256 може да бидат назначени за корисникот. На пример, корисничката IP на мрежата 254 може да биде од 192.168.1.0-1 година. Интеракцијата меѓу нив не бара навигација во рутерот. Директно датотеките може да се преместат.

Да речеме, идејата за оваа IP адреса е исклучително распространета. Бидејќи е зачувана адреса, тоа покажува дека може да се користи и на LAN. Нормално, тој се користи како корисничка IP, бидејќи IP од мантиса од 1 обично се чува за влез, затоа 192.168.1.2-192.168.1.254 навистина му е доделена на корисникот. Ако во LAN има DHCP сервер, можете целосно да ја поставите групата за IP адреси на 192.168.1.2-192.168.1.254. Оваа статија автоматски ја конфигурира IP адресата за корисникот.

Друга работа е што безжичните рутери најчесто се користат овие денови. Нормално, портата IP LAN на овој тип алатки често има мантиса од 1. Се предлага клиентите да ја менуваат LAN портата IP на дополнителна адреса, така што другите клиенти не можат да погодат. Посетете ги безжичните рутери IP порта LAN, IP е одлична опција. Очигледно, IP портата LAN може да биде поставена исто така, нема потреба да се избере IP со користење на почетниот дел од мрежата. IP-то на различните мрежни делови е сокриена и безбедна; сепак, треба да имате предвид да го промените влезот на корисникот во соодветниот, инаку нема да знае како да се поврзе со мрежата.

Неколку мали фирми или училишта главно бараат сет надвор од IP-адреса, и следната употреба на дистрибуција на IP за да се користи целата фирма или училишен систем за пристап до мрежата. IP-адресата што ја применуваат машините на ваквите училишта или претпријатија е IP-интранет.

Мора да се спомене дека компјутерите на внатрешната мрежа можат да испраќаат барања за поврзување до други компјутери на мрежата, сепак различни компјутери на Интернет не можат да испраќаат барања за поврзување до компјутерите на внатрешните мрежи поради FTP серверот на надворешната мрежа.

192.168.8.10

Сите веб-страници, рутери и лаптопот имаат IP адреса 192.168.8.10. Така компјутерите исклучиво ги препознаваат самите на мрежата или на мрежата. Обично, вашиот рутер доделува еден на лаптопот во локална мрежа. Како се обезбедува IP адресата на локалниот компјутер да не е идентична на мрежата? За лична употреба постои евиденција на броеви што се одделени (деловно работење, работно место, дом и сл.). Овие не се еднаш вработени за веб-страница на заедницата.

192.168.8.10

ИП адреса 192.168.8.10 е приватна IP адреса. Приватните IP адреси се користат како локални мрежи на LAN (LAN) & не се прикажани на мрежата. Приватните IP адреси се објаснети во RFC (IPv6) 4193 или RFC (IPv4) 1918 година.

192.168.8.10 е специјална IP зачувана за обновување на административната конзола на рутерите. Оваа, како и разновидните IP-адреси, на пример, 192.168.8.200, 192.168.8.1, 192.168.0.35, итн. Се универзално прифатени меѓународни норми за IP-рутерите. Во белешките има дури и наслов „Default IP Gateway“. Секој од рутерите не е сличен. Дополнително, постојат алтернативи помеѓу неколку модели на слични фирми. Овие бизниси како IP за најава користат 192.168.8.10.

ИП-адреса од 192.168.8.10 во низата 192.168.8.1 до 192.168.8.255. Оваа скала за адреси што се користи во локалните мрежи, рутерот ќе се подели на сите уреди (лаптопи, I pad, Домашен компјутер, Мобилни телефони и сл.) Механички на домашната мрежа.

на https://192.168.8.10 На IP-адресата и се придружува и Агенцијата за алоцирани броеви на Интернет како сегмент на ограничените мрежи 192.168.8.0/24. IP адресите во единствениот простор не се дозволени за неколку организации и секој може да ги користи IP-адресите без дозволено од домашно регистрирање на Интернет канцеларијата означена со RFC 1918, за разлика од споделените IP-адреси.

Опсег IP 192.168.8.1 до 192.168.8.255 насекаде каде што е IP 192.168.8.10 е приватен опсег IP кој гарантира стандарди однапред поставени со RFC 1918. Адресите на пример 192.168.8.10 не се признаваат на споделениот Интернет. Доколку приватната мрежа има потреба од поврзување преку Интернет, таа мора да се користи како влезен влез или заменски сервер.

Зошто е вообичаена адресата како 192.168.8.10?

Како што е советувано, IP-адресата 192.168.8.10 е дел од специјалните мрежи од C-класа. Редоследот на таквите мрежи е 192.168.0.0 до 192.168.255.255. Ова прави прилично можни IP адреси 65,535. Ова проширено нормално се користи на приватни мрежи бидејќи разни рутери се наменети од 192.168.1.1, 192.168.8.1 или 192.168.0.1, како стандардни адреси.

Ако се поврзете на мрежата со телефонот, или лаптопите, таблетите, добивате IP адреса на пример 192.168.8.10 во оваа состојба.

Проценување на рутерот

 • Сите рутери се достапни со прелистувачот. Сними https://192.168.8.10 во прелистувачот ако рутерот за IP адреса е 192.168.8.10. Willе забележите почетна страница за најавување. Најчесто користени PW и имиња се: „1234“ администратор или „нула“. Ве молиме, осигурете се заради записите на рутерот.
 • Ако 192.168.8.10 не е IP-рутер, може да го вратите IP-рутерот со командата Ipconfig. Преземање на вашата веб-страница за администратор, можете да ја користите почетната страница на администраторот со скриптирање во полето за адреса на веб-прелистувачот и може да ја потврдите лозинката за најавување.