MediaLink

на Медијална врска рутерот се забележува како безжичен рутер бидејќи обезбедува поврзување со Wi-Fi. Само безжичен или Wi-Fi, само ви овозможува да поврзете неколку алатки, на пример, паметни телевизори, безжични печатари и паметни телефони со дозволено Wi-Fi.

Совети за лозинка на рутерот MediaLink:

 • Изберете сложена и тешка за претпоставка лозинка за вашиот MediaLink што само ќе ја запомните.
 • Мора да биде нешто приватно, на пример ilostmyvirginity @ 20, значи дека никогаш не можете да не се сетите на тоа.
 • Волуменот на безбедност зависи директно од сложеноста на клучот и од напорите преземени за да се заштити клучот од клучот на вашиот рутер.
 • Прво употребливост
 • Обезбедете го клучот за клуч за рутерот што ќе го запомните (прво употребливост). Непотребно е да се каже, можете да создадете комплицирана збунувачка лозинка со различни карактери, бројки, грчки плус латински. Сепак, на крајот ќе го внесете на леплива и ќе ја ставите на рутерот што ја победува целта.
 • Alter Default Wifi name (SSID) & Passkey plus овозможува мрежно шифрирање
 • Дополнителен мал совет (бидејќи нема никакво влијание врз безбедноста) е да го смените името на Default Wifi (SSID) бидејќи на другите ќе им биде поразбирливо да знаат со која мрежа се поврзуваат.

Чекори:

• Пребарување за - Напредно поставување (откриено во полето со мени на врвот на почетната страница) и притиснете на него

• Пребарување за - Безжично поставување (се гледа во полето со мени на горниот дел од почетната страница) и удрете на неа

• Пребарување за - Основно безжично поставување (се гледа во полето со мени на горниот дел од почетната страница) и кликнете на неа

Пребарувајте мрежни имиња (SSID), ова е името Wi-Fi на рутерот. Откако ќе го напишете името на мрежата, мора да дозволите шифрирање WPA2-PSK на рутерот. Ова е најтешкиот стандард за криптирање што може да се добие за домашни мрежи.

Внесете неодамнешен клуч за клуч за пред-споделување WPA / WI-Fi лозинка - ова е лозинката што ќе ја користите за да се поврзете со домашно засновано Wi-Fi. Направете го тоа 15-20 фонтови и не користете ја истата лозинка што сте ја користеле за најавување на рутерот MediaLink.

Проблеми со најавување на рутерот MediaLink:

Лозинка за MediaLink не функционира

 • Минските клучеви наоѓаат начин да не функционираат! Или, во многу настани, клиентите наоѓаат метод да ги запаметат. Во двата случаи, побарајте го делот „Како да го ресетирате рутерот MediaLink на стандардно поставување“.

Го заборавивте рустерот за лозинка за MediaLink

 • Без разлика дали сте ги смениле стандардните кориснички имиња или лозинки на MediaLink и ги заборавиле, само видете во делот „Како да го ресетирате рутерот MediaLink на стандардното поставување“.

Ресетирајте го рутерот во стандардните поставки

 • Бидејќи, безбедноста на мрежата е од клучно значење, првата и најважна работа е да го смените рутерот MediaLink Default Login & Passkey на нешто многу безбедно и лично.

Следете ги командите за да се најавите на рутерот Medialink.

 • Поврзете ја жицата на рутерот со лаптопот или компјутерот. ...
 • Посетете го веб-прелистувачот за избор и напишете ја IP-адресата на рутерот Medialink во полето за адреса. ...
 • Следно, напишете ги стандардните кориснички имиња и лозинки на рутерот за пристап до административната конзола. Сега сте најавени.

Оставете коментар