Поправете WiFi мртви зони

Поправете WiFi мртви зони - А. WiFi мртва зона во основа е простор во вашиот дом, зграда, работно место или кои било други области што се очекува да бидат покриени со Wi-Fi, но не работи таму - алатките не се способни да се поврзат на мрежата. Ако земете гаџет во мртва зона - веројатно користите таблет или паметен телефон и влезете во просторија каде што има мртва зона - Wi-Fi престанува да работи и нема да добивате сигнали. Повеќето домови беа изградени пред Wi-Fi -Fi е измислен, затоа тие можат да бидат изградени на начини што го попречуваат Wi-Fi. Огромни метални работи, како метални wallsидови или ормани за датотеки, дури може да ги блокираат сигналите за Wi-Fi.

Поправете WiFi мртви зони

Начини да ги поправите WiFi мртвите зони

Подолу се дадени неколку совети за покривање на вашата Wi-Fi покриеност.

Поместете го вашиот рутер

Ако рутерот е на едниот агол од вашиот стан, куќа или работно место и има мртва зона на другиот агол од вашиот стан, обидете се да го преместите рутерот на ново централно место во центарот на вашиот стан, куќа или работно место.

Прилагодете ја антената на вашиот рутер

Проверете дали антената на вашиот безжичен рутер е подигната и вертикално насочена. Ако е хоризонтално насочено, нема да добиете ист обем на покриеност.

На самото место и преместете ги блокадите

Ако вашиот Wi-Fi рутер се чува покрај плакарот со метални датотеки што ја намалува јачината на сигналот. Обидете се да ја поставите вашата локација за силна јачина на сигналот и проверете дали тоа ја отстранува мртвата зона.

Промена на безжична мрежа со најмалку гужва

Користете гаџет како што е за Android или SSIDer за Wifi Analyzer Mac или Windows за да пронајдете најмалку густа безжична мрежа за вашата Wi-Fi мрежа, а потоа променете ја поставката на рутерот за да го намалите упадот од повеќе безжични мрежи.

Поставете безжичен повторувач

Треба да поставите безжичен повторувач за проширување на покриеноста на поголема површина, ако никој од советите не ви помогне. Ова може да биде важно во големите канцеларии или куќи.

Користете жична врска за да ги поправите WiFi мртвите зони

Може дури да размислите и за поставување на мрежни етернетски жици. На пример, ако имате голема безжична покриеност низ поголемиот дел од вашиот дом, но не можете да добивате сигнал Wi-Fi во вашата спална соба - веројатно имате метални жици за пилешко во wallsидовите. Може да стартувате етернет кабел од рутерот до вашата спална соба или со пар конектори за напојување ако не сте толку желни да видите скитници кабли во преминот, а потоа поставете дополнителен безжичен рутер во собата. Тогаш ќе ви треба безжичен влез на Интернет во претходната празна просторија.

Ако имате безжични мртви зони, може да зависи од рутерот, неговото лоцирање, вашите соседи, од што се изградени wallsидовите на вашиот стан, големината на вашиот простор за покривање, видовите на електронски гаџети што ги имате и од каде се поставени работите. Има доволно што може да предизвика проблеми, но обидот и грешката ќе ви помогнат да го утврдите проблемот.

Безжичните мртви зони не се комплицирани за да откријат дали одите во близина на вашиот дом, канцеларија или стан. Откако ќе ги откриете, може да пробате со низа решенија и да поправите што предизвикува проблеми.

Оставете коментар

en English
X