Поставете рутер TP-Link

Рутерот е кутија што доделува бројни компјутери, паметни телефони и многу повеќе за да се приклучат на идентичната мрежа. Типично, рутерот се приклучува оттаму во модемот за да обезбеди Интернет-врска до кој било гаџет поврзан со рутерот. Овој прирачник се обидува да ви помогне во почетното време Поставување на рутерот TP-Link.

Во контејнерот можеби имате неколку работи:

 • Напојување на полначот на рутерот
 • Брошура за инструкции за уреди
 • USB кабел (за неколку марки)
 • Диск за возач (за неколку марки)
 • Мрежен кабел (за неколку производи)
 • Поставување на рутерот за TP-Link

Ако сте купиле најнов рутер TP-Link, така да го конфигурирате рутерот и да го поставите е многу едноставна. Може без напор да го поставите новиот рутер за Wi-Fi TP-Link & да го користите.

забелешка: За да се поврзете на Интернет, рутерот треба да биде поврзан со приклучокот за податоци или активниот модем.

За да го поставите новиот рутер TP-Link, придржувајте се до овој водич

 • Вклучете го рутерот и поврзете го вашиот компјутер со рутерот со кабел за етернет.
 • Откако ќе се поврзете, посетете го веб-прелистувачот и одете на www.tplinkwifi.net или 192.168.0.1
 • Поставете ја лозинката за најавување на рутерот со тоа што ќе ја напишете двапати. Подобро е да го чувате само - „администратор“.
 • Удрете на Ајде да започнеме / најавете се.
 • Веднаш, следете ги он-лајн командите и конфигурирајте ја Интернет и безжична мрежа со изборот за поставување Swift.
 • Напишете го името (SSID) за безжичната мрежа во полето и исто така, поставете лозинка за обезбедување на мрежите Wi-Fi.
 • Значи, можете да го завршите процесот, откако ќе се приклучите на Безжичната врска од SSID со лозинката.

Напредни аранжмани

 • Исклучете го рутерот, модемот и компјутерот.
 • Поврзете го модемот во WAN портата на рутерот TP-Link преку кабелот Етернет; поврзете компјутер со LAN-портата на рутерот TP-Link преку жицата на Етернет.
 • Вклучете ги рутерот и компјутерот прво и следниот модем.

Чекор 1

Најавете се на веб-страницата за управување заснована на рутерот. ве молиме повикајте се на

http://www.tp-link.com/supprot/faq/87/

Чекор 2

Конфигурирајте Typeof врска со WAN

Притиснете на веб-страницата за управување со рутерот мрежа > WAN на веб-страницата лево:

Изменете го типот на WAN конекција на PPPoE.

Чекор 3

Напишете го корисничкото име и лозинката PPPoE што ги нуди Интернет провајдерот.

Чекор 4

Притиснете Зачувај за да ги зачувате вашите поставки, подоцна рутерот ќе биде поврзан на Интернет по некое време.

Чекор 5

Почекајте неколку секунди и проверете ја портата WAN на веб-страницата за статус, ако открие некоја IP-адреса, што укажува на поврзаност помеѓу рутерот и модемот е основан.

Чекор 6

Ако нема WAN IP адреса и нема пристап до Интернет, само извршете циклус на напојување како подолу:

 • 1. прво исклучете го модемот DSL и исклучете ги рутерот и компјутерот и чувајте ги исклучени околу две минути;
 • 2. Сега Вклучете го модемот DSL, почекајте додека да се постави модемот, а потоа повторно вклучете ги рутерот и вашиот компјутер.

Чекор 7

Со кабелот Етернет, поврзете се со клучниот рутер на вашиот рутер TP-Link преку нивните LAN порти. Сите дополнителни LAN порти на рутерот TP-Link N сега ќе овозможат пристап до Интернет до уредите.

Оставете коментар