192.168.0.1

Стандардна IP портал 192.168.0.1 е што се применува од рутери заедно со модеми како рутерот D-Link како IP стандардна адреса за најавување во административната конзола. За да ги конфигурирате напредните и основни поставки за 192.168.0.1, може да се користат.

Чекори за најавување на IP 192.168.0.1

Ако стандардната IP адреса за модемот / Интернет рутерот е 192.168.0.1 во таа ситуација, несомнено може да ја користите за најавување во конзолата за конфигурација, исто така, за вашиот модем / рутер што ги контролира поставките на Интернет. Едноставно, за да се најавите во 192.168.0.1, следете ги подолу упатствата

  • Осигурете се дека уредот е прикачен на системот или преку етернет жица или без жица.
  • Сега отворете го веб-прелистувачот што го користите за пристап до Интернет.
  • Во лентата со адреси, напишете http://192.168.0.1 or 192.168.0.1.
  • Страницата за најавување на вашиот рутер, како и модемот, ќе се појават на екранот.
  • Поднесете ги стандардните ИД за најава, како што се корисничкото име, покрај лозинката за страницата за конфигурација на вашиот рутер.
  • Во моментот кога ќе ги доставите записите за најавување, ќе бидете најавени на веб-страницата за конфигурација, освен што ќе знаете како да ги направите посакуваните модификации.

Дали сте неспособни да зачувате извештај за деталите за најавување на врвот на клучните зборови?

Испитување на брошурата со упатства

Ако не успеавте да се потсетите на ингеренциите за најава за 192.168.0.1, тогаш треба да го испитате Упатството или на Кутијата на рутерот. Покрај тоа, мора да ја проверите стандардната листа на рутери за кориснички имиња, како и лозинка за рутери.

Ресетирајте го рутерот

Ако ги изменивте стандардните детали за најавување на рутерот и ги игнориравте во тој момент, највисок начин е да се вратите за да се врати е ресетирање на рутерот со стандардни поставки што всушност ги враќа сите модификации повторно во стандардни вредности. За ресетирање на рутерот:

  1. Зафатете ја зашилената ставка како чепкалка за заби или игла и обидете се да го пронајдете прекинувачот за ресетирање на рутерите назад.
  2. Во моментот кога ќе забележите мал доверлив прекинувач. Притиснете и задржете го прекинувачот околу 15-20 секунди со зашилена ставка.
  3. Ова ќе ги врати сите модификации повторно во зададените поставки заедно со корисничките имиња / лозинки што сте ги трансформирале. Па сега ќе можете да се најавите со стандардните овластувања за најавување.

Вкупните лични IP-адреси имаат приближно 17.9 милиони разновидни адреси, сите издвоени за употреба на приватните мрежи. Затоа, приватната IP на рутерот не е потребно да биде исклучителна.

На сите уреди во мрежата, рутерот им доделува резервирана IP адреса, без разлика дали станува збор за деловно ниво или мала мрежа за домаќинства. Сите уреди во системот можат да се поврзат на алтернативен gadget во системот со оваа лична IP-адреса.

Сепак, приватната IP адреса не може да пристапи до мрежата. Личните IP адреси мора да бидат приклучени преку Интернет Давател на услуги, на пример, Comcast, Spectrum или AT&T. Сега, сите алатки што се приклучуваат на Интернет не директно, првично се поврзуваат со системот, кој е прикачен на Интернет, а подоцна се поврзуваат со поголемиот интернет.

Оставете коментар