192.168.1.1

на 192.168.1.1 - 192.168.ll IP адресата е крајно стандардна за сите ADSL модеми плус модеми, плус модеми за Wi-Fi, покрај основните рутери. Стандардната IP-адреса што е исклучително често гледана како адреса на домаќинот се користи за да се влезе во рутерот, конфигурацијата на модемот. Таквите IP-адреси исто така ќе се применуваат како стандардни IP-адреси од рутерот за најавување на администраторот од 192.168.0.1 или 10.0.0.1 на компаниите.

Начин за најавување во IP-адресата 192.168.1.1

Клучната техника за најавување во IP-адресата е рачно клучење во прелистувачот. Треба да се фати само https://192.168.1.1 во прелистувачот, плус несомнено ќе пристапите до IP-адресата.

Повеќето од јавноста немаат пристап до интерфејсот. Повеќето клиенти ќе ви откријат дека клучната тешкотија започнува додека ве охрабрува да ја доставите вашата клучна клука. Иако многумина немаат бакшиш каква е нивната лозинка, други директно го поставуваат неточниот PW без да го очекуваат тоа. Како да се примени оваа 192.168.l.1 или 192.168.1.1

Начин на аплицирање за ова друго 192.168.l.1 192.168.1.1

Обичен клуч https://192.168.1.1, тогаш не https: //192.168.l.1 во лентата за адреси на прелистувачот што ќе се забележи на горниот дел, потоа штрајк за внесување. Ако стандардната IP-адреса е 192.168.1.1, не е модем за рутер друго, едноставно потврдете ја брошурата со инструкции за да ја откриете истата и поставете ја таа IP. Деновиве веб-страницата ќе биде стартувана, тогаш ќе забележите екран за најавување со корисничко име и PW полиња. Ако враќате за прв пат, тогаш можете едноставно да ги внесете стандардните ИД за најава декларирани во брошурата за модем / рутер.

Пребарување на IP рутер

Следете ги упатствата за пребарување на IP-рутерот од вашиот лаптоп:

Прозорец компјутер

 • Држете се до оваа патека
 • Започнете - Сите програми - Додатоци - Навремена команда.
 • Значи, во прозорецот за брза команда влез подолу команди една по една
 • Ipconfig | findstr / i „Портал“
 • Нешто вакво што може да забележите:
 • C: \ Document & Settings \ administrator- ipconfig | Default Gateway на findstr / I „Gateway“. . . . . . . . . ; 192.168.л.1
 • Значи тука е стандардното 192.168.1.1 IP иако се чини како 192.168.l.1

Уникс и Линукс

 • Одете на терминалот. Вие само го добивате на лаптопот или со испитување во полето за пребарување.
 • Хит апликации - Системски алатки - Терминал
 • По стартувањето на терминалот, фатете ги командите подолу
 • ИП курс grep стандардно
 • Таквите команди ќе ви понудат ваков резултат
 • Оттука, повторно ќе забележите дека системот го обезбедува стандардниот рутер 192.168.ll IP адреса на Macintosh OS
 • Ова ја прикажува стандардната IP адреса на рутерот од 192.168.l.1

Сепак, потврдувајќи ги овие работи многу пати, клиентите ќе се збунат откако имаат неколку Wi-Fi конекции и да се осигураат дека сте обединети со правилниот рутер што го пробувате едноставно и исклучувајќи го рутерот, а потоа забележете каков сигнал се исклучува и се појавува повторно.

Ако сакате да ја трансформирате внатрешната IP адреса на рутерот, само напишете ја стандардната IP во прелистувачот. Сега може да се побара да напишете лозинка и корисничко име. Овие информации може да ги најдете во упатството за гаџетот. Потоа, ќе се отвори поддршката за управување со рутерот.

Оставете коментар