192.168.8.10

Сите веб-страници, рутери и лаптопот имаат IP адреса 192.168.8.10. Така компјутерите исклучиво ги препознаваат самите на мрежата или на мрежата. Обично, вашиот рутер доделува еден на лаптопот во локална мрежа. Како се обезбедува IP адресата на локалниот компјутер да не е идентична на мрежата? За лична употреба постои евиденција на броеви што се одделени (деловно работење, работно место, дом и сл.). Овие не се еднаш вработени за веб-страница на заедницата.

192.168.8.10

ИП адреса 192.168.8.10 е приватна IP адреса. Приватните IP адреси се користат како локални мрежи на LAN (LAN) & не се прикажани на мрежата. Приватните IP адреси се објаснети во RFC (IPv6) 4193 или RFC (IPv4) 1918 година.

192.168.8.10 е специјална IP зачувана за обновување на административната конзола на рутерите. Оваа, како и разновидните IP-адреси, на пример, 192.168.8.200, 192.168.8.1, 192.168.0.35, итн. Се универзално прифатени меѓународни норми за IP-рутерите. Во белешките има дури и наслов „Default IP Gateway“. Секој од рутерите не е сличен. Дополнително, постојат алтернативи помеѓу неколку модели на слични фирми. Овие бизниси како IP за најава користат 192.168.8.10.

ИП-адреса од 192.168.8.10 во низата 192.168.8.1 до 192.168.8.255. Оваа скала за адреси што се користи во локалните мрежи, рутерот ќе се подели на сите уреди (лаптопи, I pad, Домашен компјутер, Мобилни телефони и сл.) Механички на домашната мрежа.

на https://192.168.8.10 На IP-адресата и се придружува и Агенцијата за алоцирани броеви на Интернет како сегмент на ограничените мрежи 192.168.8.0/24. IP адресите во единствениот простор не се дозволени за неколку организации и секој може да ги користи IP-адресите без дозволено од домашно регистрирање на Интернет канцеларијата означена со RFC 1918, за разлика од споделените IP-адреси.

Опсег IP 192.168.8.1 до 192.168.8.255 насекаде каде што е IP 192.168.8.10 е приватен опсег IP кој гарантира стандарди однапред поставени со RFC 1918. Адресите на пример 192.168.8.10 не се признаваат на споделениот Интернет. Доколку приватната мрежа има потреба од поврзување преку Интернет, таа мора да се користи како влезен влез или заменски сервер.

Зошто е вообичаена адресата како 192.168.8.10?

Како што е советувано, IP-адресата 192.168.8.10 е дел од специјалните мрежи од C-класа. Редоследот на таквите мрежи е 192.168.0.0 до 192.168.255.255. Ова прави прилично можни IP адреси 65,535. Ова проширено нормално се користи на приватни мрежи бидејќи разни рутери се наменети од 192.168.1.1, 192.168.8.1 или 192.168.0.1, како стандардни адреси.

Ако се поврзете на мрежата со телефонот, или лаптопите, таблетите, добивате IP адреса на пример 192.168.8.10 во оваа состојба.

Проценување на рутерот

  • Сите рутери се достапни со прелистувачот. Сними https://192.168.8.10 во прелистувачот ако рутерот за IP адреса е 192.168.8.10. Willе забележите почетна страница за најавување. Најчесто користени PW и имиња се: „1234“ администратор или „нула“. Ве молиме, осигурете се заради записите на рутерот.
  • Ако 192.168.8.10 не е IP-рутер, може да го вратите IP-рутерот со командата Ipconfig. Преземање на вашата веб-страница за администратор, можете да ја користите почетната страница на администраторот со скриптирање во полето за адреса на веб-прелистувачот и може да ја потврдите лозинката за најавување.

Оставете коментар