Huawei

By Huawei Ексклузивни воздушни и алгоритамски технологии управувани од 5G, секвенца Wi-Fi 6 од производите на Huawei AirEngine им помагаат на деловните субјекти да создадат мрежи Wi-Fi 6 минус дупки за покривање, да нудат услуги без време на одложување и да немаат загуба на пакет додека шетате. Ова дозволува различни области, како и дигитален аеродром, дигитално образование, инвестиции во сите канали, паметна влада, паметно здравство и паметно производство, движејќи се кон целосно безжична возраст во кампусот.

Huawei е најважен дилер за циркулација на производи Wi-Fi 6 и нивно внесување во деловна употреба. До датумот, Wi-Fi 6 Huawei AirEngine се користат во 5 области низ целиот свет.

Како врвен снабдувач на телекомуникациски алатки, Huawei придонесе со бројни LTE 4G рутери на универзалните мрежни добавувачи. И многу од нив стекнуваат одлична позиција од крајните клиенти според висок квалитет и стабилна изведба. Преку висок однос на перформанси и трошоци, 4G безжичните рутери на Huawei преку СИМ картичка и приклучок Етернет се претвораат во познати во Блискиот исток, Азија, Европа, американските области и Африка. Рутерите 4G Mobile Huawei се особено популарни кај клиентите заради висококвалитетната изработка и стилските модни дизајни во големина на џеб за употреба што се во тек.

Со проширувањето на безжичните LTE мрежи, Huawei дури понуди креации на своите LTE рутери за да се сретне со најновата LTE Pro Advanced технологија со компатибилност на различни мрежи. И неодамнешните генерации на рутери LTE Huawei постепено растат со помодерни фактори. Најважен е рутерот LTE Huawei од приклучок Етернет и слот за СИМ картичка или мобилни жаришта LTE кои нудат посигурна и стабилна изведба за крајните клиенти.

Оваа рачна книга се однесува на рутерот Huawei на EchoLife HG520s, сепак ќе важи за поголемиот дел од рутерите на Huawei во целина.

 • Одете на рутерот за IP адреса во неодамнешниот прозорец на прелистувачот.
 • Стандардната адреса на конфигурирање на рутерот е 192.168.1.1.
 • Кликнете на Basic на левиот панел.
 • Внесете Отворена DNS адреса во примарниот DNS сервер и секундарниот DNS сервер полиња, а потоа кликнете на копчето Поднеси.
 • Само забележете ги сегашните поставки за DNS пред да промените во Open DNS, ако сакате да ги посетите старите поставки поради некоја причина.
 • Исцрпување на кешот

Откако ќе ги конфигурирате поставките за DNS и кликнете на копчето Испрати, во голема мера ве советуваме да ги исчистите зафатите за решавање решенија и зачуваните веб-прелистувачи за да потврдите дека вашата последна поставка за конфигурација на DNS става веднаш.

Чекори за водич за конфигурација

 • Влезете во Конфигурацијата на веб-страницата на рутерот Huawei со снимање на следната IP во полето за URL: 192.168.100.1. Стандардно за најавување е:
 • Логирај Се; телекомадмин
 • Лозинка; админтелеком
 • Навигација до LAN> DHCP Конфигурација на сервер
 • Се проверува „Овозможување основен DHCP сервер“
 • Проверка на овозможување на релето DHCP L2
 • Пристапете до DNS серверите:
 • Зачувај

За да можете да го конфигурирате рутерот за OpenDNS, многу е препорачливо да ги исчистите залихите за решавање решенија на DNS и мемориските записи на веб прелистувачот за да бидете сигурни дека најновите поставки за конфигурација на DNS стануваат непосреден ефект. Понатаму, ако имате активна IP адреса, едноставно прочитајте ја оваа статија што ќе ве разгледа како рутински да ја ажурирате активната IP адреса.

 • Само во посета: http://www.opendns.com/setupguide/#results Тестирајте ги неодамнешните поставки за DNS.

Оставете коментар