Adresa IP 192.168.8.1 përdoret për korrespodencë brenda rrjeteve personale me sisteme të ndryshme. Përdoret gjithashtu kur filloni procedurën e hyrjes për të përshkruar mjetet e rrjetit. Për të hyrë në 192.168.8.1 vendosni Ip në shiritin e adresave të shfletuesit tuaj të internetit, ose klikoni në lidhjen më poshtë.

Ndërsa është një rrjet personal, kjo do të thotë se mund të jetë në pronësi paraprake njëkohësisht në rend serik në rrjete të ndryshme. PC-të që nuk kanë lidhje rrjeti duhet t'i përshtaten çdo protokolli TCP ose IP në internet.

Identifikimet për 192.168.8.1

Si të hyni në 192.168.8.1?

 • Adresa IP është thelbësore kur dëshironi të identifikoheni në routerin tuaj. Hapi i parë është hyrja në disa shfletues ueb dhe futja e tyre https://192.168.8.1 lidhja në kutinë e shfletuesit URL tani shtypni në 'Shkruani Celës.
 • Hapet një dritare e re që ju nxit të identifikoheni. Më pas do të përdorni diplomat e parazgjedhura të hyrjes për të hyrë në ndërfaqen e routerit. 
 • Pasi metoda e hyrjes të lulëzojë, ju do të merreni në faqen kryesore të routerit. Në panelin e administratorit, ju mund të modifikoni një numër cilësimesh që të përputhen me pararendjet e rrjetit dhe sigurisë.
 • Ndryshimi i adresës IP të routerit nuk rekomandohet gjithmonë nëse bëhet nga një profesionist i arsimuar.

Harruat emrin e përdoruesit dhe adresën e fjalëkalimit të IP?

Kontrollimi i manualit

Nëse harroni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin 192.168.8.1, atëherë mund të kërkoni Manualin / Kutinë për Routerin. Ju mund të kërkoni në listën tonë të routerëve me emrat e përdoruesve dhe fjalëkalimet e paracaktuara.

Rivendosja e Routerit

Nëse e keni ndryshuar emrin e përdoruesit / fjalëkalimin e paracaktuar dhe e keni harruar atë, mënyra e vetme për të rivendosur hyrjen është rivendosja e routerit në konfigurimin e paracaktuar, i cili do t'i kthejë të gjitha ndryshimet në cilësimet e paracaktuara. Për të rivendosur routerin tuaj:

192.168.8.1
 • Merrni një objekt me majë, si një gjilpërë ose një kapëse letre, dhe kërkoni butonin e rivendosjes në pjesën e pasme të routerit tuaj.
 • Do të gjeni një buton të vogël sekret. Shtypni dhe mbani shtypur butonin me objekt me majë për rreth 10-15 sekonda.

Kjo do të rikthejë të gjitha ndryshimet që janë bërë përsëri në ato origjinale, duke përfshirë emrin e përdoruesit / fjalëkalimin që keni ndryshuar. Pastaj mund të identifikoheni duke përdorur kredencialet tuaja të paracaktuara të hyrjes.

Zgjidhja e problemeve të adresës IP 192.168.8.1

 • Normalshtë normale në një fazë të hasni probleme të ndryshme me routerin tuaj. Nëse nuk mund të kaloni përpara ekranit të identifikimit, duhet të mbani mend disa gjëra. Verifikoni që interneti mbetet i qëndrueshëm dhe nuk luhatet. Një mundësi tjetër është përdorimi i komandës së shpejtë për të vendosur portën e paracaktuar. Adresa IP e pasaktë që mund të përdorni për të hyrë në ndërfaqen e përdoruesit. Ju gjithashtu mund të kontaktoni me ofruesin e shërbimit të internetit për ndihmë të mëtejshme.
 • '192.168.8.1'është një adresë e izoluar IP. Kjo është adresa e mirënjohur IP për shembull '192.168.0.1' & '198.168.0.1' pasi ajo ka të njëjtën funksionalitet si ajo e 2 pjesëve të mbetura akoma dallimi i vetëm është se '192.168.8.1' nuk përdoret nga një maksimumi i kompanive router. Firma të tilla si MediaLink, Huawei përdorin këtë adresë neto të Protokollit.
 • Duhet ta kuptoni që të gjithë routerët përfshijnë 2 lloje të ndryshme të adresave IP. Një adresë IP me burim në rrjetin lokal të quajtur një adresë IP LAN & pjesa tjetër ndahet nga modemi i quajtur një adresë IP WAN. Adresa IP '192.168.8.1' zakonisht përdoret për të hyrë në funksionalitetet e routerit. Kjo adresë personale IP përdoret për konfigurimin e mjetit të rrjetit.

Fillimisht si të gjeni adresën IP të routerit.

Së pari, lidhni routerin tuaj me PC ose ndonjë mjet tjetër në mënyrë korrekte. Ju duhet të dini se për të hapur panelin e administratorit të routerit ju duhet të lidheni me routerin në mënyrë të përshtatshme. Dhe nuk kërkon asnjë lloj lidhje interneti për këtë.

Pra, duhet të mësoheni me adresën IP të routerit tuaj. Ju mund të identifikoni adresën IP të routerit tuaj duke vizituar komandën e shpejtë në Laptop.

Metodë e ndryshme për të vizituar Adresën IP të 192.168.8.1

Ju madje mund të ndryshoni adresën IP të routerit në çdo kohë në 2 metoda ose duke hapur një CD specifik të konfigurimit duke përdorur një ndërfaqe në internet. Essentialshtë thelbësore për shumicën prej nesh pasi që shumë klientë dëshirojnë të sigurojnë që të mos ketë ndonjë përplasje të adresës 192.168.8.l me ndonjë adresë tjetër të pajisjes. Nëse dikush harron adresën e tij të fundit IP, kështu që ai ose ajo mund të rivendosë routerin & atëherë e gjithë gjëja do të rifillojë në parazgjedhje. Përveç kësaj, çdokush mund të gjurmojë adresën e tij të përbashkët IP duke kërkuar vetëm "IP-në time" në hapësirën e kërkimit Google. Padyshim, ajo do të kthehet në adresën tuaj të përbashkët IP.

Në këtë moment shkoni te shfletuesi juaj i paracaktuar ose ndonjë shfletues tjetër, pastaj futni në shiritin e adresës IP https://192.168.8.1 në hapësirën e adresave të shfletuesit. Kjo do t'ju drejtojë në një sit të veçantë dhe do t'ju fitojë hyrjen për t'u identifikuar në panelin e administratorit të routerit.

Këtu, ju duhet të shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e routerit tuaj për të hyrë në panelin tuaj të administratorit të routerit përmes të cilit mund të modifikoni mundësi të shumta si Proxy, opsionet e sigurisë, menaxhimi i rrjetit, cilësimet WLAN, softueri i routerit dhe shumë më tepër.

Nëse nuk kujtoni emrin e përdoruesit dhe routerin e fjalëkalimit çfarë duhet të bëni?

 • Disa individë mund të mos kujtojnë emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e tyre. Prandaj ka një shpjegim për ata që nuk i kishin mbajtur mend emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi i routerit.
 •  Mund të ketë një rast në të cilin nuk i kujtoni emrat e përdoruesit dhe fjalëkalimet. Në një rast të tillë, duhet ta gjesh atë në markën e routerit së bashku me numrin e serisë së routerit dhe adresën e hyrjes.
 • Një rast tjetër mund të jetë që ju mund të keni dështuar të kujtoni fjalëkalimin tuaj. Pra, duhet të rivendosni cilësimet e routerit me tastin sekret të rivendosjes në router.
 • Një rast tjetër ka të ngjarë që ju kurrë nuk keni ndryshuar kredencialet e hyrjes së routerit tuaj për atë që mund të kërkoni hyrja e paracaktuar e routerit ID-të në internet.
 • Tani nëse jeni të vetëdijshëm për detajet e hyrjes së routerit, mund të shkruani në ID-të e routerit tuaj në faqen e internetit dhe atëherë jeni në dispozicion për panelin e administratorit të routerit.
 • Ju madje mund të rivendosni routerin me faqen kryesore të konfigurimit në internet.

Përfundim

Në fund, ju keni specifikuar disa pika në lidhje me 192.168.8.1 Adresa e Protokollit të Internetit. Ka shumë informacion mbi routerët, modemet wireless, adresat IP, dhe shumë më tepër që janë ofruar në këtë pjesë. Kjo adresë IP do t'ju ndihmojë në konfigurimin e rrjetit me brez të gjerë pa u përballur me shumë çështje. Shpresoj se kjo ishte e dobishme për të gjithë ju për të hyrë në rrjetin e routerit tuaj dhe sigurisht që ka rritur informacionin tuaj në adresën IP.