Çfarë është një pikë e nxehtë WiFi?

Hotspot WiFi janë pika hyrëse neto që ju lejon të lidheni në një rrjet WiFi me PC tuaj, smartphone ose ndonjë mjet kur jeni larg zyrës ose rrjetit tuaj shtëpiak.

Hotspot Wi-Fi

Shumë biznese, qytete dhe qendra të tjera kanë filluar të prezantojnë WiFi hotspot që i ndihmon njerëzit të jenë të lidhur me lidhje të forta dhe të shpejta në internet që janë shpesh më të shpejta se sa rrjetet celulare pa tel.

Akoma çfarë është një pikë e nxehtë WiFi dhe si funksionon? A janë pikat e nxehta të sigurta? Lexoni më poshtë të gjitha informacionet që dëshironi.

Si funksionon hotspot WiFi?

Një pikë e nxehtë e komunitetit WiFi funksionon ngjashëm me një lidhje Wi-Fi të cilën mund ta gjeni në zyrën ose shtëpinë tuaj. Zonat e nxehta WiFi funksionojnë duke pasur një lidhje interneti dhe përdorni mjet unik wireless, për shembull routerë & modem, për të gjeneruar një lidhje wireless, nga ku mund të lidhni një smartphone, tablet, PC ose pajisje alternative.

Shpejtësia, fuqia, diapazoni dhe kostoja e një pike WiFi mund të ndryshojnë. Ende koncepti i përgjithshëm që qëndron pas një hotspot WiFi është njësoj si një rrjet WiFi i bazuar në shtëpi, dhe ju mund të lidheni dhe të përdorni një hotspot WiFi, në mënyrë të ngjashme mund të përdorni një rrjet të brendshëm WiFi.

Llojet e pikave të nxehta WiFi

Megjithëse pikat e nxehta WiFi janë zakonisht të njëjta, ka disa lloje të ndryshme të pikave të nxehta të disponueshme, dhe ato kanë pak ndryshime të qarta.

Hotspot publik i WiFi

Një pikë e nxehtë publike WiFi është ashtu si duket. Zona të tilla të nxehta janë kryesisht - megjithëse jo në të gjitha kohërat - falas për t'u përdorur. Vende të tilla si kafene, biblioteka publike, dyqane me pakicë, dhe organizata dhe kompani të tjera të tilla mund të japin një lidhje WiFi falas, publike për klientët. Në pak qytete, administratat civile ose ISP-të mund të ofrojnë gjithashtu lidhje publike WiFi falas në zona të caktuara. Këto janë kryesisht falas, akoma në disa zona, siç janë aeroportet dhe hotelet, ju duhet të paguani për të hyrë në hotspot publik WiFi.

Zonat e nxehta WiFi të telefonit celular

Ka lloje të ndryshme të pikave të nxehta të lëvizshme. Për shembull, a e dini se mund ta përdorni iPhone-in si një pikë e nxehtë Wi-Fi? E ngjashme është edhe për smartphone-t më të mëdhenj Android. Vetëm ndizni këtë veçori në telefonin tuaj dhe përdor të dhënat e tij celulare për krijimin e një hotspot WiFi. Më vonë, ju mund të lidheni me këtë pikë të nxehtë me një PC ose pajisje alternative e cila nuk përfshin të dhëna celulare.

Gjithashtu ju mund të blini pika të nxehta Wi-Fi të ndërtuara me qëllim që kanë për qëllim të kalojnë një lidhje të dhënash të telefonit celular në një lidhje të fuqishme WiFi. Individët që vizitojnë shumë për punë ose gjithmonë kërkojnë qasje në një lidhje të besueshme WiFi mund të përfshihen në një nga pajisjet e tilla që mund të blihen nga shumica e firmave të telefonisë mobile.

Zonat e nxehta të parapaguara

Zonat e nxehta WiFi me parapagim janë të njëjta me pikat e nxehta celulare, kanë akoma një sasi të kufizuar të të dhënave që mund të përdorni. Ju mund të bëni parapagim për këto të dhëna, pastaj pasi të keni skaduar, automatikisht mund të blini më shumë. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë një pikë të nxehtë celulare pa një pajtim të zgjatur të të dhënave celulare.

Metoda më e thjeshtë për të marrë hotspot WiFi është hapja e PC-së ose celularit tuaj dhe fillimi i kërkimit. Në disa zona publike, do të vini re se ka shumë zona të hapura WiFi publike, me të cilat mund të lidheni, pa kosto. Mund të kërkoni madje edhe pika të nxehta WiFi të siguruara nga ISP-ja juaj.

Lini një koment