192.168.0.1

IP porta e paracaktuar 192.168.0.1 është e cila aplikohet nga ruterat së bashku me modemet si routeri D-Link si adresë e paracaktuar IP për tu hyrë në konsolën e administratorit. Për të konfiguruar mund të përdoren cilësimet e përparuara dhe themelore të 192.168.0.1.

Hapat për tu identifikuar në IP 192.168.0.1

Nëse Default Adresa IP për Modemin / Routerin e Internetit është 192.168.0.1 në atë situatë, ju pa dyshim mund ta përdorni për t'u hyrë në tastierën e konfigurimit edhe për Modemin / Routerin tuaj që kontrollon Cilësimet e Internetit. Thjesht për t'u identifikuar në 192.168.0.1, ndiqni udhëzimet e mëposhtme

  • Sigurohuni që pajisja është e bashkangjitur në sistem ose përmes telit Ethernet ose pa tel.
  • Tani hapni shfletuesin e internetit që përdorni për të hyrë në internet.
  • Në shiritin e adresës, shkruani http://192.168.0.1 or 192.168.0.1.
  • Një faqe hyrjeje e routerit tuaj si dhe modemit do të shfaqen në ekran.
  • Dorëzoni Id-të e paracaktuara të hyrjes siç është emri i përdoruesit përveç fjalëkalimit për faqen e konfigurimit të routerit tuaj.
  • Në momentin që keni dorëzuar të dhënat e hyrjes, do të futeni në faqen e konfigurimit, përveç kësaj do të dini si të bëni modifikimet e kërkuara.

Jeni të paaftë për të ruajtur raportin mbi detajet e hyrjes në krye të Fjalëve kyçe?

Ekzaminimi i broshurës Udhëzime

Nëse nuk keni arritur të kujtoni kredencialet e identifikimit për 192.168.0.1 më pas, duhet të ekzaminoni Manualin ose në Kutinë e routerit. Për më tepër, duhet të kontrolloni listën e parazgjedhur të routerit për emrat e përdoruesve, si dhe çelësin për router.

Rivendosni Routerin

Nëse i keni modifikuar detajet e parazgjedhura të hyrjes së routerit dhe i keni injoruar në atë moment, mënyra kryesore është që të ktheheni për të rifituar është rivendosja e routerit me cilësimet e parazgjedhura që në fakt i kthen të gjitha modifikimet përsëri në parazgjedhje. Për rivendosjen e routerit:

  1. Merrni në dorë një artikull me majë si një kruese dhëmbësh ose Pin dhe provoni të gjeni përsëri ndërprerësin e rivendosjes në router.
  2. Në momentin që keni vërejtur një kalim të vogël konfidencial. Shtypni dhe mbani çelësin për afërsisht 15-20 sekonda nga një artikull me majë.
  3. Kjo do të rikthejë të gjitha modifikimet përsëri në cilësimet e paracaktuara së bashku me emrat e përdoruesit / fjalëkalimet që keni transformuar. Deri tani ju do të jeni në gjendje të identifikoheni me autorizimet e parazgjedhura të hyrjes.

Totali i IP-ve personale ka afërsisht 17.9 milion adresa të ndryshme, të gjitha të vendosura për tu përdorur në rrjetet private. Prandaj, IP private e routerit nuk është e nevojshme të jetë e jashtëzakonshme.

Për të gjitha pajisjet në rrjet, router-i shpërndan një adresë IP të rezervuar, qoftë kjo një institucion i nivelit të biznesit ose një rrjet i vogël shtëpiak. Të gjitha pajisjet në sistem mund të lidhen me vegël alternative në sistem me këtë IP personale.

Sidoqoftë, adresa IP private nuk mund të hyjë në rrjet. Adresat IP personale duhet të bashkohen përmes një Ofruesi të Shërbimit të Internetit, p.sh., Comcast, Spectrum ose AT&T. Deri tani, të gjitha mjetet që janë bashkuar në internet jo drejtpërdrejt, fillimisht duke u lidhur me sistemin, i cili është i bashkangjitur në internet, më vonë duke u lidhur me internetin më të madh.

Lini një koment