192.168.8.10

Të gjitha faqet e internetit, routerët dhe laptopët kanë adresën IP 192.168.8.10. Kjo është mënyra se si kompjuterat njihen ekskluzivisht nga vetë ata në neto ose në rrjet. Zakonisht, router-i juaj ia cakton njërin laptopit në një rrjet lokal. Si sigurohet që adresa IP në PC lokal të mos jetë ajo identike në internet? Për përdorim personal ekziston një regjistër i numrave që janë larg (biznesi, vendi i punës, shtëpia, etj.) Këto nuk janë punësuar një herë në një faqe në internet të komunitetit.

192.168.8.10

Adresa IP 192.168.8.10 është një adresë IP private. Adresat IP private përdoren si rrjete lokale të LAN-it (LAN) & nuk shfaqen në internet. Adresat IP private shpjegohen në RFC (IPv6) 4193 ose RFC (IPv4) 1918.

192.168.8.10 është IP speciale e ruajtur për rikuperimin e administratorëve të routerëve. Kjo si dhe IP-të e ndryshme për shembull 192.168.8.200, 192.168.8.1, 192.168.0.35, etj. Janë norma ndërkombëtare të pranuara botërisht për IP-të e routerit. Në shënime madje titullohet "Default IP Gateway". Jo secili nga routerët është njësoj. Për më tepër, ekzistojnë alternativa midis disa modeleve të firmave të ngjashme. Këto biznese si identifikim IP përdorin 192.168.8.10.

Një adresë IP e 192.168.8.10 në sekuencën 192.168.8.1 deri në 192.168.8.255. Kjo shkallë adresash e përdorur në rrjetet lokale, një router do të ndahet në të gjitha pajisjet (laptopë, I pad, Computer Home, telefona celularë, etj.) Mekanikisht të rrjetit shtëpiak.

La https://192.168.8.10 Adresa IP bashkohet nga Autoriteti i Numrave të Përcaktuar në Internet si segment i rrjeteve të kufizuara 192.168.8.0/24. Adresat IP në hapësirën e vetme nuk lejohen për disa organizata dhe çdokush mund të përdorë adresat IP pa lejuar nga një zyrë e regjistrimit të internetit në shtëpi siç është etiketuar me RFC 1918, ndryshe nga adresat e përbashkëta IP.

IP 192.168.8.1 deri në vargun 192.168.8.255 kudo ku bën pjesë IP 192.168.8.10 është një varg privat IP që garanton standardet e paracaktuara me RFC 1918. Adresat për shembull 192.168.8.10 nuk pranohen në Internetin e përbashkët. Nëse rrjeti privat kërkon lidhjen përmes internetit, ai duhet të përdoret si një hyrje ose server zëvendësues.

Pse është e zakonshme adresa si 192.168.8.10?

Siç këshillohet, adresa IP 192.168.8.10 është pjesë e rrjeteve speciale të klasës C. Sekuenca e rrjeteve të tilla është 192.168.0.0 deri më 192.168.255.255. Kjo i bën mjaft adresat e mundshme IP 65,535. Kjo e zgjeruar përdoret normalisht në rrjetet private pasi që routerë të ndryshëm synohen nga 192.168.1.1, 192.168.8.1 ose 192.168.0.1, si adresat e paracaktuara.

Nëse lidheni në rrjet me telefonin, ose laptopët, tabletët, ju merrni një adresë IP për shembull 192.168.8.10 në këtë gjendje.

Vlerësimi i routerit

  • Të gjithë routerët janë të arritshëm me shfletuesin. Rekord https://192.168.8.10 në shfletuesin nëse routeri i adresës IP është 192.168.8.10. Ju do të vini re një faqe hyrëse. PWs & emrat më të përdorur rregullisht janë: "1234" admin ose "zero". Ju lutemi sigurohuni për shkak të regjistrimeve të routerit.
  • Nëse 192.168.8.10 nuk është routeri IP, mund të merrni IP routerin nga komanda Ipconfig. Duke tërhequr faqen tuaj të internetit të administratorit, ju mund të përdorni faqen kryesore të administratorit duke shkruar në fushën e adresës së shfletuesit të internetit dhe mund të konfirmoni fjalëkalimin e hyrjes.

Lini një koment