Çfarë është Adresa IP e Paracaktuar?

An Adresa e Protokollit të Internetit është një etiketë numerike e dhënë për të gjitha pajisjet e lidhura me një rrjet PC që përdor Protokollin e Internetit për transmetim. Një adresë IP ofron 2 qëllime kryesore: ndërfaqja e rrjetit ose identifikimi i hostit dhe adresimi i vendndodhjes.

Adresa IP e dhënë në një PC nga rrjeti ose një adresë IP e caktuar në një vegël rrjeti nga shitësi i produktit. Mjetet e rrjetave janë vendosur në një adresë specifike të paracaktuar IP; për shembull, zakonisht routerët Linksys janë caktuar në adresën IP për të 192.168. 1.1

Nëse dëshironi të shkoni në një vend në botën aktuale, ju kërkoni adresën e tij dhe e vendosni në GPS. Pasi të dëshironi të shkoni në një vend në internet, ju madje kërkoni adresën e tij, dhe e shkruani në shiritin URL të shfletuesit tuaj të preferuar të internetit.

Metoda për të gjetur adresën e paracaktuar IP të WIFI është dhënë më poshtë:

  1. Çdo krijues routerësh ka një adresë IP të paracaktuar të routerit të hyrjes, të dukshme në bazën e pajisjes së routerit. Nëse nuk është etiketuar atje, kështu që mund ta merrni nga dokumenti ose manuali që vjen me routerin pasi ta keni blerë.
  2. Nëse ISP ju përgatit me routerin, kështu që do t'ju tregojë automatikisht adresën IP dhe ID-të për t'u futur në router dhe për të hyrë në internet.

Mënyra për të gjetur emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e paracaktuar të routerit?

  • ID-të e paracaktuara të hyrjes mund të merren nga manuali i routerit që mbërrin me routerin pasi ta blini dhe lidhni së pari atë.
  • Zakonisht, për maksimumin e routerëve, ID-të e paracaktuara janë të dyja "admin" plus "admin". Por, këto identifikime mund të ndryshojnë, varet nga krijuesi i routerit.
  • nëse e keni humbur manualin, atëherë mund të gjeni ID-të e paracaktuara nga vetja pajisjen e routerit pasi ato do të shtypen në anën e pasme të secilit router.
  • Kur përdorni routerin, ne mund të ndryshojmë ID-të në çdo kohë për të shmangur hyrjen e paligjshme në rrjet. Kjo do të bëhet për të rivendosur routerin dhe për të futur një fjalëkalim të ri sipas zgjedhjes.
  • Për rivendosjen e routerit mban tastin e rivendosjes për disa sekonda & router do të rindizet në parazgjedhjet e tij të parazgjedhura të fabrikës. Tani, ju mund të ndryshoni cilësimet e paracaktuara dhe të vendosni ID-të e hyrjes sipas zgjedhjes suaj.

Mjetet e rrjetit janë fiksuar në një adresë të vetme të paracaktuar IP; për shembull, rrugëzuesve Linksys zakonisht u caktohet adresa IP e 192.168.1.1. Adresa IP e paracaktuar mbahet e padëmtuar nga shumica e klientëve akoma mund të ndryshohet për t'iu përshtatur arkitekturës më të komplikuar të rrjetit. Vizitoni portën e paracaktuar dhe adresën IP.

Fjala e paracaktuar adresa e routerit IP tregon një adresë specifike të routerit IP me të cilën jeni lidhur dhe jeni duke u përpjekur të identifikoheni. Isshtë e nevojshme për ndonjë nga ndërmarrjet ose rrjetet shtëpiake.

La adresa e paracaktuar IP router është e rëndësishme të shtrihet në ndërfaqen e internetit të routerit për të hyrë në panelin e kontrollit dhe cilësimet e rrjetit. Ju thjesht mund të merrni hyrjen në cilësimet e rrjetit të routerit pasi të shkruani këtë adresë në shfletuesin e internetit të shiritit të adresave.

Lini një koment