Na kontaktoni

192.168.1.1

La 192.168.1.1 - 192.168.ll Adresa IP është jashtëzakonisht e paracaktuar për të gjitha modemet ADSL plus modemët plus Ruterat Wi-Fi përveç Rrugëzuesve thelbësorë. Parazgjedhja e adresës IP që shihet jashtëzakonisht shpesh si adresë pritëse shfrytëzohet për të hyrë në router, për më tepër konfigurimin e modemit. IP të tilla do të aplikohen gjithashtu si IP të paracaktuara nga router-i i hyrjes së administratorit të kompanive 192.168.0.1 ose 10.0.0.1.

Mënyra për të hyrë në IP 192.168.1.1

Teknika kryesore për të hyrë në adresën IP është mbyllja e saj me dorë në shfletues. Duhet vetëm të kapni https://192.168.1.1 në shfletues plus ju padyshim do të keni qasje në adresën IP.

Shumica e publikut nuk ka asnjë hyrje në ndërfaqen. Shumica e klientëve do t'ju zbulojnë se vështirësia kryesore fillon ndërsa ju inkurajon të paraqisni fjalëkalimin tuaj. Megjithëse shumë nuk kanë asnjë informacion se çfarë është çelësi i tyre, të tjerët vendosin drejtpërdrejt PW të pasaktë pa e pritur atë. Si të APLIKONI këtë 192.168.l.1 ose 192.168.1.1

Mënyra për të aplikuar këtë 192.168.l.1 tjetër 192.168.1.1

Çelësi i thjeshtë https://192.168.1.1 pastaj jo https: //192.168.l.1 në shiritin e adresave të shfletuesit që do të vërehet në krye pastaj shtypni enter. Nëse IP-ja e paracaktuar nuk është e modemit router tjetër 192.168.1.1 thjesht konfirmoni broshurën e udhëzimeve për të zbuluar të njëjtën & vendosni atë IP. Këto ditë faqja në internet do të fillojë, atëherë do të vëreni një ekran hyrje me emrin e përdoruesit, pastaj kutitë PW. Nëse jeni duke marrë për herë të parë, atëherë thjesht mund të futni ID-të e parazgjedhura të hyrjes të deklaruara në broshurën e modemit / routerit.

Kërkimi i routerit IP

Ndiqni udhëzimet për të kërkuar IP-në e routerit nga laptopi juaj:

Dritare PC

 • Rrini në këtë udhë
 • Filloni - Të gjitha programet - Aksesorët - Komanda e shpejtë.
 • Pra, në dritaren e komandës së shpejtë, hyrja poshtë komandave një pas një
 • Ipconfig | findstr / i “Gateway”
 • Diçka e tillë mund të vëreni:
 • C: \ Document & Settings \ administrator- ipconfig | Porta e paracaktuar e findstr / I "Gateway". . . . . . . . . ; 192.168.l.1
 • Kështu që këtu është default 192.168.1.1 IP edhe pse duket si 192.168.l.1

Unix & Linux

 • Shkoni në terminal. Thjesht e merrni atë në Laptop ose duke e hetuar në kutinë e kërkimit.
 • Aplikimet e goditjes - Mjetet e sistemit - Terminali
 • Pas fillimit të terminalit, kapni komandat më poshtë
 • Kursi IP grep i parazgjedhur
 • Komanda të tilla do t'ju ofrojnë si ky rezultat
 • Prandaj përsëri do të vini re se sistemi ofron routerin e paracaktuar 192.168.ll adresa IP të Macintosh OS
 • Kjo tregon adresën IP të paracaktuar të routerit prej 192.168.l.1

Sidoqoftë, duke i verifikuar këto gjëra shumë herë klientët çuditen pasi kanë disa lidhje Wi-Fi dhe për të siguruar që jeni të bashkuar me routerin e saktë që po provoni thjesht dhe jashtë routerit, atëherë vini re se çfarë sinjali fiket dhe kthehet përsëri.

Nëse dëshironi të transformoni adresën IP të brendshme të routerit, thjesht shkruani IP-në e paracaktuar në shfletues. Tani mund të kërkohet të shkruani një fjalëkalim dhe një emër përdoruesi. Këtë informacion mund ta gjeni në udhëzuesin e veglës. Mbështetja e menaxhimit të routerit do të hapet.

192.168.0.1

IP porta e paracaktuar 192.168.0.1 është e cila aplikohet nga ruterat së bashku me modemet si routeri D-Link si adresë e paracaktuar IP për tu hyrë në konsolën e administratorit. Për të konfiguruar mund të përdoren cilësimet e përparuara dhe themelore të 192.168.0.1.

Hapat për tu identifikuar në IP 192.168.0.1

Nëse Default Adresa IP për Modemin / Routerin e Internetit është 192.168.0.1 në atë situatë, ju pa dyshim mund ta përdorni për t'u hyrë në tastierën e konfigurimit edhe për Modemin / Routerin tuaj që kontrollon Cilësimet e Internetit. Thjesht për t'u identifikuar në 192.168.0.1, ndiqni udhëzimet e mëposhtme

 • Sigurohuni që pajisja është e bashkangjitur në sistem ose përmes telit Ethernet ose pa tel.
 • Tani hapni shfletuesin e internetit që përdorni për të hyrë në internet.
 • Në shiritin e adresës, shkruani http://192.168.0.1 or 192.168.0.1.
 • Një faqe hyrjeje e routerit tuaj si dhe modemit do të shfaqen në ekran.
 • Dorëzoni Id-të e paracaktuara të hyrjes siç është emri i përdoruesit përveç fjalëkalimit për faqen e konfigurimit të routerit tuaj.
 • Në momentin që keni dorëzuar të dhënat e hyrjes, do të futeni në faqen e konfigurimit, përveç kësaj do të dini si të bëni modifikimet e kërkuara.

Jeni të paaftë për të ruajtur raportin mbi detajet e hyrjes në krye të Fjalëve kyçe?

Ekzaminimi i broshurës Udhëzime

Nëse nuk keni arritur të kujtoni kredencialet e identifikimit për 192.168.0.1 më pas, duhet të ekzaminoni Manualin ose në Kutinë e routerit. Për më tepër, duhet të kontrolloni listën e parazgjedhur të routerit për emrat e përdoruesve, si dhe çelësin për router.

Rivendosni Routerin

Nëse i keni modifikuar detajet e parazgjedhura të hyrjes së routerit dhe i keni injoruar në atë moment, mënyra kryesore është që të ktheheni për të rifituar është rivendosja e routerit me cilësimet e parazgjedhura që në fakt i kthen të gjitha modifikimet përsëri në parazgjedhje. Për rivendosjen e routerit:

 1. Merrni në dorë një artikull me majë si një kruese dhëmbësh ose Pin dhe provoni të gjeni përsëri ndërprerësin e rivendosjes në router.
 2. Në momentin që keni vërejtur një kalim të vogël konfidencial. Shtypni dhe mbani çelësin për afërsisht 15-20 sekonda nga një artikull me majë.
 3. Kjo do të rikthejë të gjitha modifikimet përsëri në cilësimet e paracaktuara së bashku me emrat e përdoruesit / fjalëkalimet që keni transformuar. Deri tani ju do të jeni në gjendje të identifikoheni me autorizimet e parazgjedhura të hyrjes.

Totali i IP-ve personale ka afërsisht 17.9 milion adresa të ndryshme, të gjitha të vendosura për tu përdorur në rrjetet private. Prandaj, IP private e routerit nuk është e nevojshme të jetë e jashtëzakonshme.

Për të gjitha pajisjet në rrjet, router-i shpërndan një adresë IP të rezervuar, qoftë kjo një institucion i nivelit të biznesit ose një rrjet i vogël shtëpiak. Të gjitha pajisjet në sistem mund të lidhen me vegël alternative në sistem me këtë IP personale.

Sidoqoftë, adresa IP private nuk mund të hyjë në rrjet. Adresat IP personale duhet të bashkohen përmes një Ofruesi të Shërbimit të Internetit, p.sh., Comcast, Spectrum ose AT&T. Deri tani, të gjitha mjetet që janë bashkuar në internet jo drejtpërdrejt, fillimisht duke u lidhur me sistemin, i cili është i bashkangjitur në internet, më vonë duke u lidhur me internetin më të madh.

192.168.8.2

Një adresë IP personale 192.168.8.2 është deleguar në një makinë brenda një rrjeti të bashkuar dhe nuk është shpejt e disponueshme për t'u gjuajtur në internet. Për të mundësuar furnizimin e adresave IP brenda organizatave dhe rrjeteve, u krijuan adresa të rezervuara. Effortshtë e lehtë të identifikosh një adresë IP personale duke përshkruar një fotografi aktuale.

192.168.8.2

IP 192.168.8.2 është një IP specifike që mbahet duke përdorur konsolën administruese të ruterëve. Kjo plus IP shtesë të njëjtë me 192.168.123.1, 192.168.77.1, 192.168.8.1, etj. Plotësisht njihen në standardin global për IP-të e routerit. Gjithashtu quhet si "IP Default Gateway".

Adresa IP https://192.168.8.2 është regjistruar me Autoritetin e Numrave të Shpërndarë në Internet IANA si një segment i rrjeteve të rezervuara 192.168.8.0/24. Në hendekun personal Adresa IP nuk i është caktuar ndonjë grupi të veçantë dhe të gjithë mund të përdorin adresën IP pa marrëveshjen e një regjistri lokal të Internetit siç përshkruhet në RF RF 1918, dalluese për adresën IP të komunitetit.

Hyrja në Admin Page 192.168.8.2

 • Thjesht futni 192.168.8.2 në kutinë e adresave të shfletuesit të internetit. Ju mund të përdorni faqen e administratorit dhe madje siguroni hyrjen në fjalëkalim. Duke shtypur lidhjen 192.168.8.2 ju gjithashtu mund të rigjeni logon në të.
 • Për më tepër ju do të arrini të gjitha rezultatet e kërkimit për adresën IP private 192.168.8.2. Nëse po kërkoni të zbuloni hyrjen për ruterët pa tel, prizën e hyrjes ose modemin, mund ta shfrytëzoni atë duke shtypur vetëm lidhjen. Për routerin wireless TP Link, D-Link ose Netgear, emrat e përdoruesve ose fjalëkalimet e paracaktuara më të dobishme janë 'konfigurimi' ose 'administratori', gjithashtu mund të rimarrni cilësimin e paracaktuar në pjesën e prapme të makinës. Nëse kjo nuk funksionon, atëherë mund të zgjidhni të rivendosni routerët. Për ta bërë këtë duhet të mbani të shtypur butonin e rivendosjes për gati 20 sekonda. Më pas, rivendosja në cilësimet e fabrikës dhe ju miraton të identifikoheni me të dhënat që shihen në afishe.
 • Adresa IP 192.168.8.2 është regjistruar me Autoritetin e Numrave të Alokuar të Internetit IANA si një ndarje e rrjetit privat 192.168.8.0. Në hapësirën private Adresa IP nuk i është caktuar një shoqërie të kufizuar, përveç ISP, dhe çdo person mund ta përdorë këtë adresë IP pa konsensusin e një regjistri rajonal të Internetit.
 • Sidoqoftë, paketat IP të kapura nga një gamë private nuk mund të transmetohen përmes internetit publik, dhe kështu nëse një rrjet i tillë privat dëshiron të bashkohet me internetin, kërkon që të arrihet përmes një porte të konvertuesit të adresave të rrjetit (e quajtur ndryshe edhe si NAT), ose server proxy.
 • Një portë ilustruese NAT mund të jetë një router pa tel ose i lidhur që merrni nga një tregtar me bandë të gjerë. Adresa IP fikse e këtij mjeti në intervalin e rrjetit nga 192.168.8.0/24 mund të jetë kryesisht 192.168.8.254 ose 192.168.8.1 e varur në burim. Një ndërfaqe në internet portë duhet të jetë e arritshme përmes Protokolleve të Transferimit të Hypertext HTTP tjetër Protokolli i Transferimit të Hypertext Protokoll i Sigurt HTTPS. Për ta provuar këtë ju duhet të futni në kutinë e adresës 'http: // ip address' ose 'https: // ip address' të shfletuesit tuaj të internetit të zgjedhur njëlloj si hyrja në Google Chrome ose Mozilla Firefox me emrin e përdoruesit dhe PW të propozuara nga ofruesi juaj .

192.168.8.100

Në rrjetin LAN 192.168.8.100 është IP. Individë të shumtë nuk mund ta gjejnë mënyrën e hyrjes së routerit wireless Wi-Fi intranet. Mund të provoni të shtypni lidhjen: https://192.168.8.100 hyni në ndërfaqen e administratorit. Nëse nuk mund të bashkëngjitni, mund t'i referoheni editorialit të identifikimit të menaxhimit të routerit. Nëse keni harruar emrat e përdoruesit dhe fjalëkalimet tuaja, thjesht shikoni etiketën ose manualin e routerit.

192.168.8.100

Adresa IP përdor 192.168.8.100, si ta përdorim atë?

Së pari, promovoni pak ekspertizë të përbashkët të adresave IP. Adresat IP kategorizohen në 5 lloje të ABCDE, midis të cilave shpesh përdoret ABC. Midis 3 llojeve të adresave, një segment është ruajtur adresat, dhe paketat me këto adresa nuk mund të përdoren. Përhapur menjëherë në rrjet, IP është një adresë e ruajtur në adresat e klasës C, e përdorur normalisht në rrjetet LAN, maska ​​e paracaktuar e nënrrjetit e adresës së klasës C është 255.255.255.0, duke specifikuar që një adresë e klasës C mund të akomodojë 256 IP Padyshim, së bashku me një përfaqësues i rrjetit, ka edhe një transmetues përfaqësues. Vetëm 254 mund t'i caktohet përdoruesit. Për shembull, përdoruesi IP i rrjetit 192.168.1.0 mund të jetë nga 1-254. Ndërveprimi midis tyre nuk kërkon të lundroni në router. Direkt skedarët mund të zhvendosen.

Për të thënë, ideja e kësaj adrese IP është jashtëzakonisht e përhapur. Meqenëse është një adresë e ruajtur, tregon se mund të përdoret edhe në LAN. Normalisht, përdoret si IP i përdoruesit, pasi IP nga një mantisë prej .1 zakonisht mbahet për hyrje, prandaj 192.168.1.2-192.168.1.254 i shpërndahet vërtet përdoruesit. Nëse në LAN ka një server DHCP, ju mund ta vendosni plotësisht grupin e adresave IP në 192.168.1.2-192.168.1.254. Ky artikull konfiguron automatikisht adresën IP për përdoruesin.

Një gjë tjetër është që routerët pa tel përdoren zakonisht këto ditë. Normalisht, porta IP LAN e këtij lloji të mjeteve shpesh ka një mantisë prej 1. Sugjerohet që klientët të ndryshojnë portën IP LAN në adresë shtesë, në mënyrë që klientët e tjerë të mos mund të marrin me mend. Vizitoni routerët pa tel IP porta LAN për shembull, IP është një mundësi e shkëlqyeshme. Natyrisht, IP porta LAN mund të vendoset gjithashtu, nuk ka nevojë për të zgjedhur IP duke përdorur seksionin fillestar të rrjetit. IP-ja e seksioneve të ndryshme të rrjetit është ekstra e fshehur dhe e sigurt; megjithatë, duhet të keni parasysh që të ndryshoni hyrjen e përdoruesit në atë përkatës, përndryshe ai nuk do të dijë të lidhet me rrjetin.

Pak firma ose shkolla të vogla më së shumti kërkojnë një set jashtë adresës IP dhe përdorin shpërndarjen tjetër IP për të përdorur të gjithë firmën ose sistemin shkollor për të hyrë në rrjet. Adresa IP e aplikuar nga makineritë e shkollave apo ndërmarrjeve të tilla është IP intranet.

Duhet përmendur që PC-të në rrjetin e brendshëm mund të dërgojnë kërkesa lidhëse te PC-të e tjerë në internet, akoma PC të ndryshëm në Internet nuk mund të dërgojnë kërkesa lidhëse te PC-të në rrjetet e brendshme për shkak të serverit FTP në rrjetin e jashtëm.

192.168.8.10

Të gjitha faqet e internetit, routerët dhe laptopët kanë adresën IP 192.168.8.10. Kjo është mënyra se si kompjuterat njihen ekskluzivisht nga vetë ata në neto ose në rrjet. Zakonisht, router-i juaj ia cakton njërin laptopit në një rrjet lokal. Si sigurohet që adresa IP në PC lokal të mos jetë ajo identike në internet? Për përdorim personal ekziston një regjistër i numrave që janë larg (biznesi, vendi i punës, shtëpia, etj.) Këto nuk janë punësuar një herë në një faqe në internet të komunitetit.

192.168.8.10

Adresa IP 192.168.8.10 është një adresë IP private. Adresat IP private përdoren si rrjete lokale të LAN-it (LAN) & nuk shfaqen në internet. Adresat IP private shpjegohen në RFC (IPv6) 4193 ose RFC (IPv4) 1918.

192.168.8.10 është IP speciale e ruajtur për rikuperimin e administratorëve të routerëve. Kjo si dhe IP-të e ndryshme për shembull 192.168.8.200, 192.168.8.1, 192.168.0.35, etj. Janë norma ndërkombëtare të pranuara botërisht për IP-të e routerit. Në shënime madje titullohet "Default IP Gateway". Jo secili nga routerët është njësoj. Për më tepër, ekzistojnë alternativa midis disa modeleve të firmave të ngjashme. Këto biznese si identifikim IP përdorin 192.168.8.10.

Një adresë IP e 192.168.8.10 në sekuencën 192.168.8.1 deri në 192.168.8.255. Kjo shkallë adresash e përdorur në rrjetet lokale, një router do të ndahet në të gjitha pajisjet (laptopë, I pad, Computer Home, telefona celularë, etj.) Mekanikisht të rrjetit shtëpiak.

La https://192.168.8.10 Adresa IP bashkohet nga Autoriteti i Numrave të Përcaktuar në Internet si segment i rrjeteve të kufizuara 192.168.8.0/24. Adresat IP në hapësirën e vetme nuk lejohen për disa organizata dhe çdokush mund të përdorë adresat IP pa lejuar nga një zyrë e regjistrimit të internetit në shtëpi siç është etiketuar me RFC 1918, ndryshe nga adresat e përbashkëta IP.

IP 192.168.8.1 deri në vargun 192.168.8.255 kudo ku bën pjesë IP 192.168.8.10 është një varg privat IP që garanton standardet e paracaktuara me RFC 1918. Adresat për shembull 192.168.8.10 nuk pranohen në Internetin e përbashkët. Nëse rrjeti privat kërkon lidhjen përmes internetit, ai duhet të përdoret si një hyrje ose server zëvendësues.

Pse është e zakonshme adresa si 192.168.8.10?

Siç këshillohet, adresa IP 192.168.8.10 është pjesë e rrjeteve speciale të klasës C. Sekuenca e rrjeteve të tilla është 192.168.0.0 deri më 192.168.255.255. Kjo i bën mjaft adresat e mundshme IP 65,535. Kjo e zgjeruar përdoret normalisht në rrjetet private pasi që routerë të ndryshëm synohen nga 192.168.1.1, 192.168.8.1 ose 192.168.0.1, si adresat e paracaktuara.

Nëse lidheni në rrjet me telefonin, ose laptopët, tabletët, ju merrni një adresë IP për shembull 192.168.8.10 në këtë gjendje.

Vlerësimi i routerit

 • Të gjithë routerët janë të arritshëm me shfletuesin. Rekord https://192.168.8.10 në shfletuesin nëse routeri i adresës IP është 192.168.8.10. Ju do të vini re një faqe hyrëse. PWs & emrat më të përdorur rregullisht janë: "1234" admin ose "zero". Ju lutemi sigurohuni për shkak të regjistrimeve të routerit.
 • Nëse 192.168.8.10 nuk është routeri IP, mund të merrni IP routerin nga komanda Ipconfig. Duke tërhequr faqen tuaj të internetit të administratorit, ju mund të përdorni faqen kryesore të administratorit duke shkruar në fushën e adresës së shfletuesit të internetit dhe mund të konfirmoni fjalëkalimin e hyrjes.