Kontrolloni fuqinë e sinjalit WiFi

Kontrolloni fuqinë e sinjalit WiFi - Nëse rrjeti juaj duket i ngadaltë ose faqet e internetit nuk do të ngarkohen, problemi mund të jetë lidhja juaj Wi-Fi. Ndoshta ju jeni shumë larg nga pajisja, ose ndarjet e trasha po pengojnë sinjalin. Thjesht kontrolloni fuqinë e saktë të sinjalit tuaj të Wi-Fi.

Fuqia e sinjalit WiFi

Pse Forca e Sinjalit WiFi bën një ndryshim

Një sinjal i fortë i Wi-Fi tregon një lidhje më të besueshme. Kjo ju mundëson të përfitoni plotësisht nga shpejtësia e internetit e marrë për ju. Fuqia e sinjalit të Wi-Fi mbështetet në një sërë faktorësh, për shembull sa jeni larg nga routeri, qoftë një lidhje 5ghz ose 2.4, dhe llojin e mureve pranë jush. Sa më afër routerit të jeni, aq më i sigurt. Ndërsa lidhjet 2.4ghz transmetohen më tej, ato mund të kenë probleme ndërhyrjeje. Muret e trasha të bëra me materiale të dendura (të tilla si betoni) do të parandalojnë një sinjal Wi-Fi. Një sinjal i dobët, në vend të kësaj, çon në shpejtësi të ngadaltë, braktisje dhe ndalim të plotë në disa situata.

Jo çdo problem i lidhjes është rezultat i një fuqie më të dobët të sinjalit. Nëse rrjeti në telefonin ose tabletin tuaj është i ngadaltë, filloni duke rifilluar routerin nëse keni qasje për të. Nëse problemi vazhdon, hapi i mëposhtëm është të siguroni nëse problemi është Wi-Fi. Provoni të përdorni internetin me një mjet të lidhur përmes Ethernet. Akoma Nëse keni probleme, rrjeti është problemi. Nëse lidhja Ethernet është në rregull dhe një rivendosje e routerit nuk ju ndihmoi, atëherë është koha për të kontrolluar fuqinë e sinjalit.

Përdorni një ndërmarrje të integruar të sistemit operativ

Microsoft Windows dhe sistemet e tjera operative përmbajnë një vegël të integruar për të monitoruar lidhjet e rrjetit pa tel. Kjo është mënyra më e shpejtë dhe e lehtë për të matur forcën e Wi-Fi.

Në versionet më të reja të Windows, zgjidhni ikonën e rrjetit në shiritin e detyrave për të parë rrjetin pa tel me të cilin jeni lidhur. Ekzistojnë pesë shirita që tregojnë fuqinë e sinjalit të lidhjes, ku njëra është lidhja më e dobët dhe pesë është më e mira.

Përdorimi i një Smartphone Tabletor

Disa pajisje të lëvizshme, të cilat janë të afta për internet, kanë një njësi në cilësimet që shfaq fuqinë e rrjetave Wi-Fi në interval. Për shembull, në një iPhone, shkoni te aplikacioni Cilësimet, tani vizitoni Wi-Fi për të parë fuqinë e rrjetit Wi-Fi në të cilin jeni dhe fuqinë e sinjalit të rrjetit që është në interval.

Shko tek Programi i Shërbimeve të Përshtatësve tuaj Pa tel

Pak prodhues të pajisjeve të rrjetit pa tel ose kompjuterave notebook ofrojnë aplikacione softuerësh që kontrollojnë fuqinë e sinjalit pa tel. Aplikacione të tilla informojnë fuqinë dhe cilësinë e sinjalit bazuar në një proporcion nga 0 në 100 përqind dhe detaje shtesë të përshtatura posaçërisht për pajisjen.

Sistemi i gjetjes së Wi-Fi janë edhe një mundësi

Një pajisje e sistemit të lokalizimit Wi-Fi kontrollon frekuencat e radios në zonën fqinje dhe gjen fuqinë e sinjalit të ngushtë nga pikat e hyrjes pa tel. Wi-Fi detektor seksist në formën e pajisjeve të vogla harduerike që përshtaten në një zinxhir çelësash.

Shumica e sistemit të lokalizimit Wi-Fi përdor një grup ndërmjet 4 dhe 6 LED për të sugjeruar fuqinë e sinjalit në njësitë e shiritave si programi Windows. Jo si metodat e mësipërme, por pajisjet e sistemit të lokalizimit Wi-Fi nuk e matin fuqinë e një lidhjeje, por në vend të saj, thjesht parashikoni fuqinë e lidhjes.

Lista e Zezë / Bllokoni Përdoruesit e WiFi

Lista e Zezë / Bllokimi i Përdoruesve të WiFi - Pavarësisht se janë siguruar nga seri alfabetesh ose letrash ose të dyja, është shumë e mundur që si folës të fitojë hyrjen në zyrën tuaj ose në rrjetin e shtëpisë WiFi. Mund të jetë një i huaj me fasule, një kalimtar ose fqinji juaj, por kushdo që të jetë, është thelbësore të dini se si të gjeni kur një vegël e paligjshme ose e panjohur është e lidhur me rrjetin tuaj Wi-Fi dhe përfundimisht, kufizoni hyrjen e tyre dhe bllokojini ato.

Dhe kur ndryshimi i fjalëkalimit të routerit tuaj është mënyra më e mirë për të kufizuar hyrjen në një vegël të panjohur, ajo është disi e lodhshme dhe kundër produktive. Sigurisht që nuk ka siguri që stalker nuk do të 'thyejë' fjalëkalimin e fundit dhe nuk do të rifitojë hyrjen në rrjetin tuaj.

Më poshtë të listuara janë disa mënyra të besueshme për të zbuluar & bllok dikush ose pajisjet në rrjetin tuaj Wi-Fi pa ndryshuar fjalëkalimin e routerit tuaj.

1. Filtrimi i Adresës MAC pa tel

Filtrimi MAC ndihmon në bllokimin e përdoruesve të paautorizuar të përdoruesve të WiFi për t'u lidhur me rrjetin tuaj Wi-Fi. Adresa MAC është një numër identifikimi (harduer) që gjen çdo pajisje në rrjet. Adresa MAC prodhohet në secilën kartë rrjeti dhe asnjë 2 vegël në botë nuk mund të ketë adresë të ngjashme MAC.

Pra, duke përdorur një pajisje të adresës MAC, ju mund të urdhëroni ndonjëherë automatikisht routerin tuaj që të lejojë ose refuzojë hyrjen e pajisjes në rrjet.

Për ta bërë këtë, identifikohuni në panelin e kontrollit të Pikës së Hyrjes së routerit

Nën seksionin WLAN ose Wireless në tastierë, duhet të shikoni zgjedhjen e Filtrimit MAC.

Nëse është i paaktivizuar, modifikoni statusin e Filtrimit MAC në 'Lejuar'

Tjetra shtoni pajisje në listën tuaj të Adresës MAC dhe zgjidhni nëse dëshironi të revokoni ose lejoni hyrjen e tyre në rrjetin e routerit tuaj.

2. Lista e Zezë e Drejtpërdrejtë

Pak routerë WiFi i lejojnë klientët të bllokojnë vegla të panjohura duke i shtuar në Listën e Zezë me shtypjen e një çelësi. Kjo ndryshon së bashku me markat e routerit, por zakonisht mund të shtoni pajisje në Listën e Zezë të routerit tuaj poshtë seksionit "Menaxhimi i Pajisjeve" të tastierës / panelit të kontrollit tuaj të pikës së hyrjes ose seksionit në atë kohë që rendit të gjitha pajisjet e lidhura me routerin tuaj. Aty do të gjeni çelësin e klientit "bllok" ose diçka të ngjashme.

3. Aplikacione për celularë

Nëse jeni duke kërkuar një mënyrë të veçuar dhe më të thjeshtë për të blloko veglat e panjohura nga rrjeti juaj WiFi, ekzistojnë pajisje të efektshme të rrjetit të palëve të treta që mund të lidheni me pajisjen tuaj në vend të hyrjes në panelin e kontrollit të routerit. Për shembull FING, është i arritshëm për pajisjet iOS dhe Android dhe ju jep një përzgjedhje të zgjedhjeve të kontrollit për të lejuar përdoruesit të:

 • Bllokoni ndjekësit dhe mjetet e panjohura, edhe më parë ato lidhen në rrjetin tuaj
 • Ju dërgon paralajmërime nëse një mjet i ri është në rrjetin tuaj; thjesht të vëresh ndërhyrës (a)
 • Shikoni një listë të pajisjeve të ndara me rrjetin tuaj
 • Merrni zbulimin e saktë të pajisjes së adresës IP, modelit, adresës MAC, emrit të pajisjes, shitësit dhe prodhuesit.
 • Merrni alarme të pajisjes dhe sigurinë e rrjetit në emailin dhe telefonin tuaj

Pavarësisht se si një vegël është e lidhur me rrjetin WiFi, ju mund t'i bllokoni ato me ndonjë nga 3 mënyrat e mësipërme pa pasur nevojë të ndryshoni fjalëkalimin tuaj. Wiseshtë e mençur të konfirmoni gjithmonë që veglat e njohura thjesht lidhen me rrjetet tuaja WiFi.

Çfarë është një pikë e nxehtë WiFi?

Hotspot WiFi janë pika hyrëse neto që ju lejon të lidheni në një rrjet WiFi me PC tuaj, smartphone ose ndonjë mjet kur jeni larg zyrës ose rrjetit tuaj shtëpiak.

Hotspot Wi-Fi

Shumë biznese, qytete dhe qendra të tjera kanë filluar të prezantojnë WiFi hotspot që i ndihmon njerëzit të jenë të lidhur me lidhje të forta dhe të shpejta në internet që janë shpesh më të shpejta se sa rrjetet celulare pa tel.

Akoma çfarë është një pikë e nxehtë WiFi dhe si funksionon? A janë pikat e nxehta të sigurta? Lexoni më poshtë të gjitha informacionet që dëshironi.

Si funksionon hotspot WiFi?

Një pikë e nxehtë e komunitetit WiFi funksionon ngjashëm me një lidhje Wi-Fi të cilën mund ta gjeni në zyrën ose shtëpinë tuaj. Zonat e nxehta WiFi funksionojnë duke pasur një lidhje interneti dhe përdorni mjet unik wireless, për shembull routerë & modem, për të gjeneruar një lidhje wireless, nga ku mund të lidhni një smartphone, tablet, PC ose pajisje alternative.

Shpejtësia, fuqia, diapazoni dhe kostoja e një pike WiFi mund të ndryshojnë. Ende koncepti i përgjithshëm që qëndron pas një hotspot WiFi është njësoj si një rrjet WiFi i bazuar në shtëpi, dhe ju mund të lidheni dhe të përdorni një hotspot WiFi, në mënyrë të ngjashme mund të përdorni një rrjet të brendshëm WiFi.

Llojet e pikave të nxehta WiFi

Megjithëse pikat e nxehta WiFi janë zakonisht të njëjta, ka disa lloje të ndryshme të pikave të nxehta të disponueshme, dhe ato kanë pak ndryshime të qarta.

Hotspot publik i WiFi

Një pikë e nxehtë publike WiFi është ashtu si duket. Zona të tilla të nxehta janë kryesisht - megjithëse jo në të gjitha kohërat - falas për t'u përdorur. Vende të tilla si kafene, biblioteka publike, dyqane me pakicë, dhe organizata dhe kompani të tjera të tilla mund të japin një lidhje WiFi falas, publike për klientët. Në pak qytete, administratat civile ose ISP-të mund të ofrojnë gjithashtu lidhje publike WiFi falas në zona të caktuara. Këto janë kryesisht falas, akoma në disa zona, siç janë aeroportet dhe hotelet, ju duhet të paguani për të hyrë në hotspot publik WiFi.

Zonat e nxehta WiFi të telefonit celular

Ka lloje të ndryshme të pikave të nxehta të lëvizshme. Për shembull, a e dini se mund ta përdorni iPhone-in si një pikë e nxehtë Wi-Fi? E ngjashme është edhe për smartphone-t më të mëdhenj Android. Vetëm ndizni këtë veçori në telefonin tuaj dhe përdor të dhënat e tij celulare për krijimin e një hotspot WiFi. Më vonë, ju mund të lidheni me këtë pikë të nxehtë me një PC ose pajisje alternative e cila nuk përfshin të dhëna celulare.

Gjithashtu ju mund të blini pika të nxehta Wi-Fi të ndërtuara me qëllim që kanë për qëllim të kalojnë një lidhje të dhënash të telefonit celular në një lidhje të fuqishme WiFi. Individët që vizitojnë shumë për punë ose gjithmonë kërkojnë qasje në një lidhje të besueshme WiFi mund të përfshihen në një nga pajisjet e tilla që mund të blihen nga shumica e firmave të telefonisë mobile.

Zonat e nxehta të parapaguara

Zonat e nxehta WiFi me parapagim janë të njëjta me pikat e nxehta celulare, kanë akoma një sasi të kufizuar të të dhënave që mund të përdorni. Ju mund të bëni parapagim për këto të dhëna, pastaj pasi të keni skaduar, automatikisht mund të blini më shumë. Kjo është një mënyrë e shkëlqyeshme për të marrë një pikë të nxehtë celulare pa një pajtim të zgjatur të të dhënave celulare.

Metoda më e thjeshtë për të marrë hotspot WiFi është hapja e PC-së ose celularit tuaj dhe fillimi i kërkimit. Në disa zona publike, do të vini re se ka shumë zona të hapura WiFi publike, me të cilat mund të lidheni, pa kosto. Mund të kërkoni madje edhe pika të nxehta WiFi të siguruara nga ISP-ja juaj.

Rregulloni Zonat e Vdekura WiFi

Rregullo WiFi Zonat e Vdekura - A Zona e vdekur WiFi në thelb është një hapësirë ​​brenda shtëpisë tuaj, ndërtesës, vendit të punës ose ndonjë zone tjetër që pritet të mbulohet nga Wi-Fi, por nuk funksionon atje - mjetet nuk janë të afta të lidhen me rrjetin. Nëse merrni një vegël në një zonë të vdekur - ndoshta po përdorni një tabletë ose smartphone dhe hyni brenda një dhome ku ka një zonë të vdekur - Wi-Fi ndalet së funksionuari dhe nuk do të merrni sinjale. Shumica e shtëpive janë ndërtuar para Wi -Fi u shpik, prandaj ato mund të ndërtohen në mënyra që ndërhyjnë në Wi-Fi. Gjëra të mëdha metalike si muret metalike ose dollapët e skedarëve madje mund të bllokojnë sinjalet Wi-Fi.

Rregulloni Zonat e Vdekura WiFi

Mënyrat për të rregulluar zonat e vdekura WiFi

Më poshtë janë disa këshilla për të mbuluar mbulimin tuaj Wi-Fi.

Lëviz routerin tënd

Nëse router është në një cep të banesës, shtëpisë ose vendit tuaj të punës dhe ka një zonë të vdekur në cepin tjetër të banesës suaj, provoni ta zhvendosni routerin në një vend të ri qendror në qendër të banesës, shtëpisë ose vendit tuaj të punës.

Rregulloni Antenën e Routerit tuaj

Sigurohuni që antena e routerit tuaj pa tel është ngritur dhe tregon vertikalisht. Nëse tregon horizontalisht, nuk do të merrni të njëjtën masë të mbulimit.

Vendndodhja dhe zhvendosja e bllokadave

Nëse router-i juaj Wi-Fi mbahet përveç dollapit të skedarëve metalikë që zvogëlon fuqinë e sinjalit tuaj. Provoni të ripoziciononi vendndodhjen tuaj për një forcë të fortë të sinjalit dhe shikoni nëse kjo heq zonën e vdekur.

Ndryshimi në rrjetin pa tel të mbushur me pak njerëz

Përdorni një vegël të tillë si për Android ose në SSIDer për Wifi Analyzer Mac ose Windows për të gjetur rrjetin pa tel më pak të mbushur për rrjetin tuaj Wi-Fi, tjetër ndryshoni cilësimin në router për të ulur ndërhyrjen nga më shumë rrjete pa tel.

Vendosni një përsëritës pa tel

Ju duhet të konfiguroni një përsëritës wireless për të zgjeruar mbulimin në një zonë më të madhe nëse asnjë nga sugjerimet e mësipërme nuk ju ndihmon. Kjo mund të jetë e rëndësishme në zyra ose shtëpi të mëdha.

Përdorni një lidhje Wired për të rregulluar zonat e vdekura WiFi

Ju madje mund të merrni në konsideratë konfigurimin e telave Ethernet në internet. Për shembull, nëse keni një mbulim të shkëlqyeshëm pa tel në pjesën më të madhe të shtëpisë tuaj, por nuk mund të duket se merrni një sinjal Wi-Fi brenda dhomës tuaj të gjumit - ndoshta keni tela metalikë pule brenda mureve. Ju mund të përdorni një kabëll Ethernet nga routeri në dhomën tuaj të gjumit, ose me një palë lidhës të linjës së energjisë nëse nuk jeni aq të etur për të parë kabllot enden në kalim, atëherë vendosni një router shtesë wireless brenda dhomës. Ju do të keni nevojë për një hyrje interneti pa tel në dhomën e hershme bosh.

Nëse keni zona të vdekura pa tel mund të varen nga routeri, vendndodhja e tij, fqinjët tuaj, nga se janë ndërtuar muret e banesës suaj, madhësia e hapësirës tuaj të mbulimit, llojet e veglave elektronike që keni dhe nga vendosen gjërat. Ka mjaftueshëm që mund të shkaktojë telashe, por prova dhe gabimi do t'ju ndihmojnë të përcaktoni problemin.

Zonat e vdekura pa tela janë të pakomplikuara për të zbuluar nëse ecni afër shtëpisë, zyrës ose banesës tuaj. Pasi t'i keni zbuluar, mund të provoni me një sërë zgjidhjesh dhe të korrigjoni çfarëdo që shkakton telashet.

Mbroni Rrjetin tuaj WiFi

Mbroni Rrjetin tuaj WiFi është e nevojshme ndërsa bëhet fjalë për të mbajtur jashtë pushtuesit dhe për të mbrojtur të dhënat tuaja.

Si të mbroni rrjetin tuaj Wi-Fi

Mbroni rrjetin tuaj Wi-Fi e mban të sigurt nga hakerat, ka hapa të shumtë që duhet të ndërmerrni:

1. Ndryshoni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e paracaktuar

Gjëja fillestare dhe më jetike që duhet të bëni për të mbrojtur tuajin WiFi Rrjeti është të ndryshojë emrat e përdoruesit dhe fjalëkalimet e paracaktuara në diçka shtesë të mbrojtur.

Furnizuesit e Wi-Fi caktojnë automatikisht një emër përdoruesi dhe një fjalëkalim në rrjet dhe hakerat thjesht mund ta gjejnë këtë fjalëkalim të paracaktuar në internet. Nëse ata fitojnë qasje në rrjet, ata mund të ndryshojnë fjalëkalimin për gjithçka që duan, të mbyllin shitësin dhe të marrin përsipër rrjetin.

Zëvendësimi i emrave të përdoruesit dhe fjalëkalimeve e bën më të komplikuar për pushtuesit që të gjejnë Wi-Fi të kujt është dhe të fitojnë qasje në rrjet. Hakerat kanë vegla të teknologjisë së lartë për të testuar qindra grupime të mundshme të çelësave dhe emrave të përdoruesve, prandaj është e rëndësishme të zgjidhni një fjalëkalim të fuqishëm që kombinon simbole, shkronja dhe numra, për ta bërë më të vështirë dekodimin.

2. Ndizni Rrjetin e Kriptimit Pa tel

Kriptimi është një nga metodat më efikase të mbrojtjes së të dhënave të rrjetit tuaj. Kriptimi funksionon duke përzier të dhënat tuaja ose përmbajtjen e mesazheve në mënyrë që ato të mos deshifrohen nga hakerat.

3. Përdorimi i një Rrjeti Virtual Privat VPN

Një Rrjet Virtual Privat është një rrjet i cili ju lejon të lidheni në një rrjet të paskriptuar, të pasiguruar në një mënyrë personale. Një VPN kodon të dhënat tuaja në mënyrë që një haker të mos mund të komunikojë atë që bëni në internet ose ku jeni të pozicionuar. Përveç një desktop, mund të përdoret gjithashtu në një kompjuter portativ, telefon ose tablet. Si dhe një desktop, ai mund të përdoret edhe në një telefon, laptop ose tablet.

4. Fikni Rrjetin Wi-Fi ndërsa nuk jeni në shtëpi

Duket e lehtë, por një nga mënyrat më të thjeshta për të mbrojtur rrjetet tuaja të shtëpisë nga sulmet është ta fikni kur jeni larg shtëpisë. Rrjeti juaj Wi-Fi nuk kërkon të punojë 24 orë në ditë, 7 ditë në javë. Çaktivizimi i Wi-Fi ndërkohë që jeni larg shtëpisë zvogëlon gjasat e hakerave të shkathët që përpiqen të futen në rrjetin tuaj ndërsa jeni larg shtëpisë.

5. Mbani të azhurnuar programin e routerit

Softueri Wi-Fi duhet të modernizohet për të mbrojtur sigurinë e rrjetit. Firmware e ruterëve si çdo lloj programi tjetër mund të përfshijë ekspozime të cilat hakerat janë të etur për të shfrytëzuar. Shumë router nuk do të kenë zgjedhjen e një azhurnimi automatik, kështu që do të duhet të azhurnoni fizikisht softuerin për t'u siguruar që rrjeti juaj është i siguruar.

6. Përdorni Firewalls

Ruterat maksimalë të W-Fi përmbajnë një mur të mbyllur të rrjetit i cili do të mbrojë rrjetet me brez të gjerë dhe të kontrollojë çdo sulm në rrjet nga stalkers. Ata madje do të kenë një mundësi për t'u ndaluar, prandaj është thelbësore të ekzaminoni se firewall-i i routerit tuaj është i ndezur për të shtuar shtresë mbrojtëse shtesë në sigurinë tuaj.

7. Filtrimi i Lejes së Adresës MAC

Shumica e rrugëzuesve me bandë të gjerë përfshin një identifikues ekskluziv të njohur si adresa fizike e Kontrollit të Hyrjes në Media (MAC). Kjo kërkon të rrisë sigurinë duke kontrolluar numrin e veglave që mund të lidhen me rrjetet.

Pse interneti im është i ngadaltë?

6 metodat kryesore për të përballuar një lidhje të ngadaltë në internet

Nuk ka asgjë më të bezdisshme sesa të kesh një lidhje fantastike Wi-Fi ose Ethernet shpejtësi e ngadaltë e internetit. Më poshtë janë disa ide për të zgjidhur, korrigjuar, thjesht për të kapërcyer një shpejtësi të ngadaltë të internetit.

1. Kontrolloni planin tuaj të internetit

Ndonjëherë, lidhja juaj e internetit është e ngadaltë ndërsa po ripaguan për internet të dobët. Hyni në faqen e internetit të ofruesit tuaj dhe zbuloni se çfarë plani keni. Tani vizitoni fast.com ose ndonjë faqe tjetër alternative dhe bëni një provë shpejtësie. Mënyra më e mirë për të shpejtuar internetin tuaj është të azhurnoni planin tuaj.

2. Jepni pajisjes tuaj rregullimin universal

Kontrolloni routerin & modemin tuaj dhe bëni një rivendosje të shpejtë dhe vëzhgoni nëse funksionon. Kontrolloni PC-të e tjerë në shtëpinë tuaj për të parë nëse janë internet është i ngadaltë Nëse problemi ndodh vetëm në një PC, çështja është që PC, jo modemi ose router-i juaj.

3. Fiksoni sinjalet tuaja Wi-Fi

Duke folur për Wi-Fi, mund të vini re se interneti dhe router-i juaj janë mirë; akoma sinjalet tuaja wireless janë të dobëta. Kjo mund të prodhojë një përvojë shfletimi të ngadaltë - ose, në minimum, më parë. Atëherë, ju mund të keni nevojë për lëvizje, rregullim dhe nxitje të routerit tuaj me disa teknika.

4. Çaktivizoni ose kufizoni aplikacionet që lidhin gjerësinë e brezit

Nëse hardueri duket se është në gjendje pune, vëzhgoni nëse ndonjë program shtesë po dominon lidhjen. Për shembull, nëse shkarkoni skedarë me BitTorrent, shfletimi i zakonshëm i internetit do të jetë më i ngadaltë. Ju duhet të përpiqeni të instaloni shtesa të tilla si Badger i privatësisë dhe AdBlock Plus që do të bllokojnë disa nga reklamat, videot dhe animacionet që mbizotërojnë në gjerësi bande, të cilat mund të konsumojnë lidhjen tuaj.

5. Përdorni një server më të fundit DNS

Ndërsa shkruani një adresë në shfletues, PC juaj përdor disi i njohur si DNS për të kërkuar dhe interpretuar atë në një adresë IP të përgjegjshme ndaj PC. Disa herë, megjithëse, serverat që PC-ja juaj përdor për të kërkuar që informacioni mund të ketë probleme ose të prishen plotësisht. Për fat të mirë, ju keni shumë zgjedhje më të shpejta dhe falas për t'u përdorur, të tilla si ndezja e reve ose Google DNS.

4. Kontaktoni me furnizuesin tuaj të internetit

Nëse i keni kaluar të gjithë hapat thelbësorë të zgjidhjes së problemeve dhe interneti juaj është akoma i ngadaltë, atëherë është koha të kontaktoni me furnizuesin tuaj të internetit dhe të shihni nëse problemi po mbaron. Shënim: jo vetëm të supozoni se ata kanë bërë ndonjë gjë të pasaktë dhe të trajtojnë përfaqësimin e shërbimit të klientit tuaj në lidhje me. Ju me siguri do të merrni rezultate të shkëlqyera posaçërisht nëse gjatë gjithë kohës ju kanë siguruar shpejtësi të pasakta.

5. Përmirësoni uebin për një lidhje të ngadaltë

Zgjidhja e problemeve të internetit të ngadaltë mund të marrë disa kohë, dhe ndërkohë ju përsëri kërkoni shfletim. Ose ndoshta jeni në një kafene ose në një fluturim dhe nuk mund të bëni asgjë me shpejtësi të ngadaltë. Prandaj, është koha të rrisni faqen tuaj për një lidhje të ngadaltë.

6. Punoni më zgjuar

Nëse duhet të përfundoni punën në lidhjen e ngadaltë, mund t'ju duhet të zgjidhni detyrat ndryshe sesa nëse interneti ishte super i shpejtë. Ndajini detyrat tuaja në ato me gjerësi bande të lehtë si dhe ato të gjera me gjerësi bande. Kur jeni në lidhje të ngadaltë, kryeni ato të lehta dhe mblidhni të gjitha detyrat e rënda në gjerësi bande së bashku, kështu që mund t'i bëni pasi të keni një lidhje më të shpejtë.

Çfarë është Adresa IP e Paracaktuar?

An Adresa e Protokollit të Internetit është një etiketë numerike e dhënë për të gjitha pajisjet e lidhura me një rrjet PC që përdor Protokollin e Internetit për transmetim. Një adresë IP ofron 2 qëllime kryesore: ndërfaqja e rrjetit ose identifikimi i hostit dhe adresimi i vendndodhjes.

Adresa IP e dhënë në një PC nga rrjeti ose një adresë IP e caktuar në një vegël rrjeti nga shitësi i produktit. Mjetet e rrjetave janë vendosur në një adresë specifike të paracaktuar IP; për shembull, zakonisht routerët Linksys janë caktuar në adresën IP për të 192.168. 1.1

Nëse dëshironi të shkoni në një vend në botën aktuale, ju kërkoni adresën e tij dhe e vendosni në GPS. Pasi të dëshironi të shkoni në një vend në internet, ju madje kërkoni adresën e tij, dhe e shkruani në shiritin URL të shfletuesit tuaj të preferuar të internetit.

Metoda për të gjetur adresën e paracaktuar IP të WIFI është dhënë më poshtë:

 1. Çdo krijues routerësh ka një adresë IP të paracaktuar të routerit të hyrjes, të dukshme në bazën e pajisjes së routerit. Nëse nuk është etiketuar atje, kështu që mund ta merrni nga dokumenti ose manuali që vjen me routerin pasi ta keni blerë.
 2. Nëse ISP ju përgatit me routerin, kështu që do t'ju tregojë automatikisht adresën IP dhe ID-të për t'u futur në router dhe për të hyrë në internet.

Mënyra për të gjetur emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e paracaktuar të routerit?

 • ID-të e paracaktuara të hyrjes mund të merren nga manuali i routerit që mbërrin me routerin pasi ta blini dhe lidhni së pari atë.
 • Zakonisht, për maksimumin e routerëve, ID-të e paracaktuara janë të dyja "admin" plus "admin". Por, këto identifikime mund të ndryshojnë, varet nga krijuesi i routerit.
 • nëse e keni humbur manualin, atëherë mund të gjeni ID-të e paracaktuara nga vetja pajisjen e routerit pasi ato do të shtypen në anën e pasme të secilit router.
 • Kur përdorni routerin, ne mund të ndryshojmë ID-të në çdo kohë për të shmangur hyrjen e paligjshme në rrjet. Kjo do të bëhet për të rivendosur routerin dhe për të futur një fjalëkalim të ri sipas zgjedhjes.
 • Për rivendosjen e routerit mban tastin e rivendosjes për disa sekonda & router do të rindizet në parazgjedhjet e tij të parazgjedhura të fabrikës. Tani, ju mund të ndryshoni cilësimet e paracaktuara dhe të vendosni ID-të e hyrjes sipas zgjedhjes suaj.

Mjetet e rrjetit janë fiksuar në një adresë të vetme të paracaktuar IP; për shembull, rrugëzuesve Linksys zakonisht u caktohet adresa IP e 192.168.1.1. Adresa IP e paracaktuar mbahet e padëmtuar nga shumica e klientëve akoma mund të ndryshohet për t'iu përshtatur arkitekturës më të komplikuar të rrjetit. Vizitoni portën e paracaktuar dhe adresën IP.

Fjala e paracaktuar adresa e routerit IP tregon një adresë specifike të routerit IP me të cilën jeni lidhur dhe jeni duke u përpjekur të identifikoheni. Isshtë e nevojshme për ndonjë nga ndërmarrjet ose rrjetet shtëpiake.

La adresa e paracaktuar IP router është e rëndësishme të shtrihet në ndërfaqen e internetit të routerit për të hyrë në panelin e kontrollit dhe cilësimet e rrjetit. Ju thjesht mund të merrni hyrjen në cilësimet e rrjetit të routerit pasi të shkruani këtë adresë në shfletuesin e internetit të shiritit të adresave.