MediaLink

La Lidhje mesatare router-i është vërejtur si router wireless, pasi siguron lidhjen Wi-Fi. Thjesht wireless ose Wi-Fi thjesht lejon lidhjen e disa mjeteve, për shembull televizione inteligjentë, printerë pa tel dhe telefona inteligjentë të lejuar Wi-Fi.

Këshilla për fjalëkalimin e routerit MediaLink:

 • Zgjidhni një fjalëkalim të ndërlikuar dhe të mendueshëm për MediaLink tuaj që vetëm ju do ta kujtoni.
 • Duhet të jetë diçka private, për shembull ilostmyvirginity @ 20, do të thotë që ju kurrë nuk mund të dështoni ta kujtoni atë.
 • Vëllimi i sigurisë varet drejtpërdrejt nga ndërlikueshmëria e fjalëkalimit dhe përpjekjet e bëra për të mbrojtur fjalëkalimin e routerit tuaj.
 • Përdorimi i parë
 • Siguroni Passkey për routerin të cilin do ta kujtoni (përdorimi i parë). Eshtë e panevojshme të thuhet, ju mund të krijoni një fjalëkalim të ndërlikuar të ngatërruar me karaktere të ndryshme, numerikë, greke plus latin. Sidoqoftë, në fund do të përfundoni duke e futur atë në një ngjitës & vendoseni në routerin që mund qëllimin.
 • Alter Default Wifi name (SSID) & Passkey plus mundëson Kriptimin e Rrjetit
 • Një këshillë e vogël shtesë (pasi nuk ka efekt në siguri), është të ndryshoni emrin Default Wifi (SSID) pasi do të jetë më e kuptueshme për të tjerët të dinë se me cilin rrjet po lidhin.

Hapat:

• Kërkoni për - Cilësim i Avancuar (zbuluar në kutinë e menusë në krye të faqes kryesore), dhe shtypni mbi të

• Kërkoni për - Cilësim pa tel (shihet në kutinë e menusë në krye të faqes kryesore), dhe goditni atë

• Kërkoni për - Cilësimi Bazë Pa tel (shihet në kutinë e menusë në krye të faqes kryesore) dhe shtypni atë

Kërkoni për Emrat e Rrjetit (SSID), ky është emri Wi-Fi i Routerit. Pasi të shkruani emrin e rrjetit, duhet të lejoni kriptimin WPA2-PSK në router. Ky është standardi më i vështirë i enkriptimit që mund të merret për rrjetet e bazuara në shtëpi.

Fut një çelës të kohëve të fundit WPA Para-Sharing / WI-Fi - kjo është çelësi që do të përdorësh për t'u lidhur me Wi-Fi të bazuar në shtëpi. Bëni atë 15-20 gërma dhe mos përdorni të njëjtën fjalëkalim që keni përdorur për hyrjen e routerit MediaLink.

Problemet e hyrjes së routerit MediaLink:

Fjalëkalimi MediaLink Nuk funksionon

 • Çelësit e kalimit gjejnë një mënyrë për të mos funksionuar! Ose, në shumë ngjarje, klientët gjejnë një metodë për t'i mbajtur mend ato. Në të dy rastet, kërkoni seksionin "Si të rivendosni routerin MediaLink në cilësimin e paracaktuar".

Harruat fjalëkalimin për Routerin MediaLink

 • Pavarësisht nëse keni ndryshuar emrat e parazgjedhur të përdoruesve ose fjalëkalimet e MediaLink dhe i keni harruar, thjesht shihni seksionin "Si të rivendosni routerin e MediaLink në cilësimin e paracaktuar".

Rivendosni Router në Cilësimet e Parazgjedhura

 • Meqenëse, siguria e një rrjeti është thelbësore, puna e parë dhe më e rëndësishmja është të ndryshosh routerin MediaLink Default Login & Passkey në diçka shumë të sigurt dhe personale.

Ndiqni komandat për t'u identifikuar në Router Medialink.

 • Lidhni telin e routerit me laptopin ose PC-në. ...
 • Vizitoni shfletuesin e internetit të zgjedhjes dhe shkruani adresën IP të routerit Medialink në kutinë e adresës. ...
 • Tjetra shkruani emrat e përdoruesit dhe fjalëkalimet e paracaktuara të routerit për të hyrë në konsolën e administratorit. Tani jeni identifikuar

Huawei

By Huawei Teknologjitë ekskluzive ajrore dhe algoritme të drejtuara nga 5G, sekuenca Wi-Fi 6 e produkteve të Huawei AirEngine ndihmon bizneset të krijojnë rrjete Wi-Fi 6 minus vrimat e mbulimit, të ofrojnë shërbime pa kohë vonese dhe të mos arrijnë humbje të paketave gjatë roamingut. Kjo lejon zona të ndryshme, si dhe aeroportin dixhital, arsimin dixhital, investimet në kanale, qeveria inteligjente, kujdesi shëndetësor i zgjuar dhe prodhimi i zgjuar, duke lëvizur drejt një moshe të kampusit plotësisht pa tel.

Huawei është tregtari kryesor për të qarkulluar produkte Wi-Fi 6 dhe për t'i futur ato në përdorim biznesi. Deri më datën, Wi-Fi 6 Huawei AirEngine AP janë përdorur në 5 zona në të gjithë globin.

Si furnizuesi kryesor i mjeteve të telekomunikacionit, Huawei ka kontribuar me shumë routerë LTE 4G në furnizuesit universal të rrjetit. Dhe shumë prej tyre fitojnë pozicion të shkëlqyeshëm nga klientët fundorë për cilësinë e lartë dhe performancën e qëndrueshme. Përmes raportit të lartë të performancës dhe kostos, routerët 4G wireless Huawei nga karta SIM dhe porti Ethernet shndërrohen në të njohur në Lindjen e Mesme, Azi, Evropë, zona Amerikane dhe Afrikë. Routers 4G Mobile Huawei janë veçanërisht të popullarizuar tek klientët për shkak të punimit me cilësi të lartë dhe modeleve elegant të modës në madhësinë e xhepit për përdorim në proces.

Me zgjerimin e rrjeteve pa tel LTE, Huawei madje ofroi krijime të routerëve të saj LTE për të hasur teknologjinë më të fundit LTE Pro Advanced me pajtueshmërinë e rrjeteve të ndryshme. Dhe gjeneratat e fundit të routerëve LTE Huawei po kthehen gradualisht duke u rritur me faktorë më në modë. Më jetike është LTE Huawei Router nga porti Ethernet dhe foleja e kartës SIM ose pikat e nxehta të lëvizshme LTE ofrojnë një performancë më të besueshme dhe të qëndrueshme për klientët fundorë.

Ky libër dore i referohet një routeri Huawei të EchoLife HG520s, prapë se prapë do të zbatohet për shumicën e routerëve të Huawei në tërësi.

 • Shko tek routeri i adresës IP në një dritare të kohëve të fundit të shfletuesit.
 • Adresa standarde e konfigurimit të routerit është 192.168.1.1.
 • Klikoni mbi Basic në panelin e majtë.
 • Vendosni adresën Hapur DNS në fushat Primar DNS Server dhe Sekondari DNS Server, pastaj klikoni në butonin Submit.
 • Thjesht shënoni cilësimet aktuale të DNS para se të ndryshoni në Open DNS, nëse dëshironi të riktheheni te cilësimet e vjetra për ndonjë arsye.
 • Flushing në memorje të fshehtë

Pasi të keni konfiguruar cilësimet tuaja DNS dhe të klikoni në butonin Dorëzo, ne ju këshillojmë shumë që të pastroni grumbullin e zgjidhjes së DNS-së dhe grumbujt e shfletuesit të internetit për të konfirmuar që vendosja juaj e fundit e konfigurimit të DNS-së të marrë efekt të menjëhershëm.

Hapat e udhëzuesit të konfigurimit

 • Hyni në Konfigurimin e faqes në internet të Routerit Huawei duke regjistruar IP-në e mëposhtme në kutinë URL: 192.168.100.1. Parazgjedhja e hyrjes është:
 • Hyrja; telecomadmin
 • Fjalëkalimi; admintelecom
 • Navigimi te LAN> Konfigurimi DHCP i serverit
 • Po kontrollon 'Aktivizimi i serverit bazë DHCP'
 • Kontrollimi i Aktivizimit të releve DHCP L2
 • Hyni në serverat DNS:
 • Ruaje

Kështu që mund të konfiguroni routerin për OpenDNS, sugjerohet shumë që të pastroni grumbullin e zgjidhjes së DNS & memoriet e shfletuesit të internetit për t'u siguruar që cilësimet e fundit të konfigurimit të DNS të marrin efekt të menjëhershëm. Për më tepër, nëse keni një adresë IP aktive thjesht lexoni këtë artikull që do t'ju ndihmojë të përditësoni në mënyrë rutinë adresën IP aktive.

 • Thjesht duke vizituar: http://www.opendns.com/setupguide/#resultsTestoni cilësimet e fundit të DNS.

Shquar

Dizajnoni një rrjet pa tel nga të fortët Shquar Router AC ose N. A zgjidhni një lidhje në internet për PC tuaj? Nuk ka çështje. Me anë të rrugëzuesve Eminent ju do të keni një lidhje interneti të qëndrueshme dhe të shpejtë.

Ruterët e shquar kanë një firewall mjaft të thjeshtë, i cili ndihmon në mbrojtjen e rrjetit tuaj të bazuar në shtëpi, në mënyrë të padëshirueshme përmes internetit. Meqenëse ky firewall parandalon lidhjet e brendshme, ju mund të keni nevojë të hapni një port përmes saj për aplikacione dhe lojëra specifike. Kjo metodë e hapjes së portës shpesh njihet si port përpara sepse po dërgoni një port përmes internetit në rrjetin tuaj të bazuar në shtëpi.

Nga Routeri Eminent Wireless 300N ju mund të ndani lidhjen tuaj neto me shpejtësi jashtëzakonisht të lartë rreth 300Mbps. Ky router i fortë Wireless N pranë dy antenave rrit gjerësisht diapazonin tuaj pa tel. Thjesht bashkangjitni përdorues të shumtë, me tel ose pa tel. Përfitoni nga shpejtësia e lartë dhe nga metoda pa përpjekje për të zbuluar lidhjen tuaj. Për shkak të shpejtësisë së lartë, Routeri Wireless është ideal për të luajtur lojëra në internet dhe për të transmetuar muzikë dhe video.

Për klientët e rrjetit të përmirësuar, është e drejtë të kuptohet se Routeri Wireless Eminent ka disa karakteristika komplekse. Aplikoni WDS & Bridge Wireless punon për të zgjeruar sinjalet tuaja pa tel. Për shkak të procesorit me shpejtësi të lartë dhe 'Kontrollit të Trafikut' çdo IP, port ose Protokoll, mund të siguroheni që gjithmonë të luani ose të shfletoj internetin më shpejt.

SSID shtesë mund të shtohen pa mundime plus të izoluara nëse janë thelbësore. Kjo ju lejon të vendosni me shpejtësi dhe lehtësi rrjete dytësore për përdoruesit e ftuar. Kjo është ideale për lokacione biznesi si hotel apo pikë e nxehtë, për shembull, ku dëshironi të ndani mysafirët nga rrjeti i biznesit tuaj.

Routeri Wireless Eminent 300N mund të përdoret edhe me mjete të arritshme 54 Mbps & 11 Mbps. Për diapazon të plotë dhe shpejtësi rreth 300 Mbps, ju këshillojmë të aplikoni lidhësit e rrjetit Eminent pa tel.

Procedura kryesore për të hapur një port është:

 • Konfiguroni një adresë IP fikse në PC ose mjet, tek i cili duhet të dërgoni një port.
 • Hyni në routerin Eminent.
 • Shkoni në segmentin e transferimit të portit.
 • Klikimi në butonin Setup Device.
 • Klikimi në lidhjen Advance Setup.
 • Klikimi në NAT / Transmetimi.
 • Klikimi në Port Advancing.
 • Gjeneroni një hyrje të transferimit të portit.

Megjithëse hapa të tillë mund të duken të ndërlikuar fillimisht, thjesht kaloni nëpër hapat e mëposhtëm të routerit tuaj Eminent.

 • Vitalshtë thelbësore të konfiguroni një adresë fikse IP në mjetin drejt të cilit dërgoni një port. Kjo garanton që portet do të qëndrojnë të hapura edhe pas rindezjes së mjetit. Kur vendosni një adresë IP fikse në pajisjet që ju duhet të identifikoheni në router.
 • Tani duhet të identifikoheni në routerin Eminent. Routeri ka një ndërfaqe në internet, prandaj mund të identifikoheni në të me shfletuesin e internetit. Ky mund të jetë çdo Google Chrome, Edge, Opera ose Internet Explorer. Zakonisht nuk ka rëndësi se cilin shfletues preferoni të përdorni. Adresa IP e routerit tuaj mund të quhet edhe si porta e paracaktuar e PC-së.