Konfiguroni Routerin TP-Link

Një router është një kuti që jep PC të shumtë, telefona inteligjentë, dhe shumë më tepër për t'u bashkuar në rrjetin identik. Tipikisht, routeri bashkohet nga atje në modem për të siguruar një lidhje interneti me çdo vegël që është e lidhur me routerin. Ky manual përpiqet t'ju ndihmojë gjatë konfigurimit fillestar të Routerit TP-Link.

Në kontejner mund të keni disa gjëra:

 • Furnizimi me energji i karikuesit të routerit
 • Broshurë për udhëzimet e pajisjes
 • Kabëll USB (për disa marka)
 • Disk shoferi (për disa marka)
 • Kabllo rrjeti (për disa prodhime)
 • Konfigurimi i Routerit TP-Link

Nëse keni blerë një Router më të fundit TP-Link, kështu që konfigurimi i routerit dhe konfigurimi i tij është shumë i thjeshtë. Ju mund të konfiguroni me lehtësi router-in e ri Wi-Fi TP-Link dhe mund ta përdorni.

shënim: Për t'u lidhur me internetin, routeri duhet të lidhet me folenë e të dhënave ose modemin aktiv.

Për të konfiguruar Router-in e ri TP-Link përmbaheni këtij udhëzuesi

 • Ndizni routerin dhe lidhni kompjuterin tuaj me routerin me një kabllo Ethernet.
 • Pasi të lidheni, vizitoni shfletuesin e internetit dhe shkoni te www.tplinkwifi.net ose 192.168.0.1
 • Vendosni fjalëkalimin e hyrjes në router duke e shkruar atë dy herë. Shtë më mirë ta mbash atë vetëm - "admin".
 • Hit në Le të Fillojmë / Identifikohu.
 • Menjëherë, ndiqni komandat on-line dhe konfiguroni Internet & Rrjetin Pa tel me zgjedhjen Swift Setup.
 • Shkruani emrin (SSID) për Rrjetin Wireless në fushë dhe gjithashtu, vendosni një fjalëkalim për të siguruar rrjetet Wi-Fi.
 • Kështu që, mund ta përfundoni procesin, pasi të bashkoheni në Lidhjen Wireless nga SSID me fjalëkalimin.

Marrëveshjet e Avancuara

 • Fikni routerin, modemin dhe PC-në.
 • Lidhni modemin në portën WAN të routerit TP-Link përmes kabllos Ethernet; lidhni një PC me portën LAN të routerit TP-Link përmes telit Ethernet.
 • Aktivizoni routerin dhe PC-në së pari dhe modemin tjetër.

Hapi 1

Hyni në faqen e menaxhimit të bazuar në internet të routerit. ju lutem referojuni

http://www.tp-link.com/supprot/faq/87/

Hapi 2

Konfiguroni llojin e lidhjes WAN

Në faqen e menaxhimit të routerit, shtypni Rrjet > WAN në faqen në të majtë:

Ndryshoni Llojin e Lidhjes WAN në PPPoE.

Hapi 3

Shkruani emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e PPPoE që ofrohen nga ISP.

Hapi 4

Shtypni Ruaj për të ruajtur cilësimet tuaja, më vonë router-i do të lidhet me internet pas një kohe.

Hapi 5

Prisni disa sekonda dhe verifikoni portën WAN në faqen e internetit të Statusit, nëse zbulon ndonjë adresë IP, e cila tregon lidhjen midis Router & Modem është themeluar.

Hapi 6

Nëse nuk ka një adresë IP WAN dhe asnjë qasje në internet, thjesht kryeni një Cikël Energjie si më poshtë:

 • 1. së pari fikni modemin DSL & fikni routerin dhe PC-në, dhe mbajeni të fikur për rreth dy minuta;
 • 2. Tani Ndizni modemin DSL, prisni derisa të vendoset modemi, pastaj ndizni përsëri routerin dhe PC-në tuaj.

Hapi 7

Me kabllon Ethernet lidheni me routerin kryesor të routerit tuaj TP-Link përmes portave të tyre LAN. Të gjitha portat shtesë LAN në routerin TP-Link N tani do t'i japin akses në Internet pajisjeve.

Lini një koment