Mbroni Rrjetin tuaj WiFi

Mbroni Rrjetin tuaj WiFi është e nevojshme ndërsa bëhet fjalë për të mbajtur jashtë pushtuesit dhe për të mbrojtur të dhënat tuaja.

Si të mbroni rrjetin tuaj Wi-Fi

Mbroni rrjetin tuaj Wi-Fi e mban të sigurt nga hakerat, ka hapa të shumtë që duhet të ndërmerrni:

1. Ndryshoni emrin e përdoruesit dhe fjalëkalimin e paracaktuar

Gjëja fillestare dhe më jetike që duhet të bëni për të mbrojtur tuajin WiFi Rrjeti është të ndryshojë emrat e përdoruesit dhe fjalëkalimet e paracaktuara në diçka shtesë të mbrojtur.

Furnizuesit e Wi-Fi caktojnë automatikisht një emër përdoruesi dhe një fjalëkalim në rrjet dhe hakerat thjesht mund ta gjejnë këtë fjalëkalim të paracaktuar në internet. Nëse ata fitojnë qasje në rrjet, ata mund të ndryshojnë fjalëkalimin për gjithçka që duan, të mbyllin shitësin dhe të marrin përsipër rrjetin.

Zëvendësimi i emrave të përdoruesit dhe fjalëkalimeve e bën më të komplikuar për pushtuesit që të gjejnë Wi-Fi të kujt është dhe të fitojnë qasje në rrjet. Hakerat kanë vegla të teknologjisë së lartë për të testuar qindra grupime të mundshme të çelësave dhe emrave të përdoruesve, prandaj është e rëndësishme të zgjidhni një fjalëkalim të fuqishëm që kombinon simbole, shkronja dhe numra, për ta bërë më të vështirë dekodimin.

2. Ndizni Rrjetin e Kriptimit Pa tel

Kriptimi është një nga metodat më efikase të mbrojtjes së të dhënave të rrjetit tuaj. Kriptimi funksionon duke përzier të dhënat tuaja ose përmbajtjen e mesazheve në mënyrë që ato të mos deshifrohen nga hakerat.

3. Përdorimi i një Rrjeti Virtual Privat VPN

Një Rrjet Virtual Privat është një rrjet i cili ju lejon të lidheni në një rrjet të paskriptuar, të pasiguruar në një mënyrë personale. Një VPN kodon të dhënat tuaja në mënyrë që një haker të mos mund të komunikojë atë që bëni në internet ose ku jeni të pozicionuar. Përveç një desktop, mund të përdoret gjithashtu në një kompjuter portativ, telefon ose tablet. Si dhe një desktop, ai mund të përdoret edhe në një telefon, laptop ose tablet.

4. Fikni Rrjetin Wi-Fi ndërsa nuk jeni në shtëpi

Duket e lehtë, por një nga mënyrat më të thjeshta për të mbrojtur rrjetet tuaja të shtëpisë nga sulmet është ta fikni kur jeni larg shtëpisë. Rrjeti juaj Wi-Fi nuk kërkon të punojë 24 orë në ditë, 7 ditë në javë. Çaktivizimi i Wi-Fi ndërkohë që jeni larg shtëpisë zvogëlon gjasat e hakerave të shkathët që përpiqen të futen në rrjetin tuaj ndërsa jeni larg shtëpisë.

5. Mbani të azhurnuar programin e routerit

Softueri Wi-Fi duhet të modernizohet për të mbrojtur sigurinë e rrjetit. Firmware e ruterëve si çdo lloj programi tjetër mund të përfshijë ekspozime të cilat hakerat janë të etur për të shfrytëzuar. Shumë router nuk do të kenë zgjedhjen e një azhurnimi automatik, kështu që do të duhet të azhurnoni fizikisht softuerin për t'u siguruar që rrjeti juaj është i siguruar.

6. Përdorni Firewalls

Ruterat maksimalë të W-Fi përmbajnë një mur të mbyllur të rrjetit i cili do të mbrojë rrjetet me brez të gjerë dhe të kontrollojë çdo sulm në rrjet nga stalkers. Ata madje do të kenë një mundësi për t'u ndaluar, prandaj është thelbësore të ekzaminoni se firewall-i i routerit tuaj është i ndezur për të shtuar shtresë mbrojtëse shtesë në sigurinë tuaj.

7. Filtrimi i Lejes së Adresës MAC

Shumica e rrugëzuesve me bandë të gjerë përfshin një identifikues ekskluziv të njohur si adresa fizike e Kontrollit të Hyrjes në Media (MAC). Kjo kërkon të rrisë sigurinë duke kontrolluar numrin e veglave që mund të lidhen me rrjetet.

Lini një koment

en English
X