Lista e Zezë / Bllokoni Përdoruesit e WiFi

Lista e Zezë / Bllokimi i Përdoruesve të WiFi - Pavarësisht se janë siguruar nga seri alfabetesh ose letrash ose të dyja, është shumë e mundur që si folës të fitojë hyrjen në zyrën tuaj ose në rrjetin e shtëpisë WiFi. Mund të jetë një i huaj me fasule, një kalimtar ose fqinji juaj, por kushdo që të jetë, është thelbësore të dini se si të gjeni kur një vegël e paligjshme ose e panjohur është e lidhur me rrjetin tuaj Wi-Fi dhe përfundimisht, kufizoni hyrjen e tyre dhe bllokojini ato.

Dhe kur ndryshimi i fjalëkalimit të routerit tuaj është mënyra më e mirë për të kufizuar hyrjen në një vegël të panjohur, ajo është disi e lodhshme dhe kundër produktive. Sigurisht që nuk ka siguri që stalker nuk do të 'thyejë' fjalëkalimin e fundit dhe nuk do të rifitojë hyrjen në rrjetin tuaj.

Më poshtë të listuara janë disa mënyra të besueshme për të zbuluar & bllok dikush ose pajisjet në rrjetin tuaj Wi-Fi pa ndryshuar fjalëkalimin e routerit tuaj.

1. Filtrimi i Adresës MAC pa tel

Filtrimi MAC ndihmon në bllokimin e përdoruesve të paautorizuar të përdoruesve të WiFi për t'u lidhur me rrjetin tuaj Wi-Fi. Adresa MAC është një numër identifikimi (harduer) që gjen çdo pajisje në rrjet. Adresa MAC prodhohet në secilën kartë rrjeti dhe asnjë 2 vegël në botë nuk mund të ketë adresë të ngjashme MAC.

Pra, duke përdorur një pajisje të adresës MAC, ju mund të urdhëroni ndonjëherë automatikisht routerin tuaj që të lejojë ose refuzojë hyrjen e pajisjes në rrjet.

Për ta bërë këtë, identifikohuni në panelin e kontrollit të Pikës së Hyrjes së routerit

Nën seksionin WLAN ose Wireless në tastierë, duhet të shikoni zgjedhjen e Filtrimit MAC.

Nëse është i paaktivizuar, modifikoni statusin e Filtrimit MAC në 'Lejuar'

Tjetra shtoni pajisje në listën tuaj të Adresës MAC dhe zgjidhni nëse dëshironi të revokoni ose lejoni hyrjen e tyre në rrjetin e routerit tuaj.

2. Lista e Zezë e Drejtpërdrejtë

Pak routerë WiFi i lejojnë klientët të bllokojnë vegla të panjohura duke i shtuar në Listën e Zezë me shtypjen e një çelësi. Kjo ndryshon së bashku me markat e routerit, por zakonisht mund të shtoni pajisje në Listën e Zezë të routerit tuaj poshtë seksionit "Menaxhimi i Pajisjeve" të tastierës / panelit të kontrollit tuaj të pikës së hyrjes ose seksionit në atë kohë që rendit të gjitha pajisjet e lidhura me routerin tuaj. Aty do të gjeni çelësin e klientit "bllok" ose diçka të ngjashme.

3. Aplikacione për celularë

Nëse jeni duke kërkuar një mënyrë të veçuar dhe më të thjeshtë për të blloko veglat e panjohura nga rrjeti juaj WiFi, ekzistojnë pajisje të efektshme të rrjetit të palëve të treta që mund të lidheni me pajisjen tuaj në vend të hyrjes në panelin e kontrollit të routerit. Për shembull FING, është i arritshëm për pajisjet iOS dhe Android dhe ju jep një përzgjedhje të zgjedhjeve të kontrollit për të lejuar përdoruesit të:

  • Bllokoni ndjekësit dhe mjetet e panjohura, edhe më parë ato lidhen në rrjetin tuaj
  • Ju dërgon paralajmërime nëse një mjet i ri është në rrjetin tuaj; thjesht të vëresh ndërhyrës (a)
  • Shikoni një listë të pajisjeve të ndara me rrjetin tuaj
  • Merrni zbulimin e saktë të pajisjes së adresës IP, modelit, adresës MAC, emrit të pajisjes, shitësit dhe prodhuesit.
  • Merrni alarme të pajisjes dhe sigurinë e rrjetit në emailin dhe telefonin tuaj

Pavarësisht se si një vegël është e lidhur me rrjetin WiFi, ju mund t'i bllokoni ato me ndonjë nga 3 mënyrat e mësipërme pa pasur nevojë të ndryshoni fjalëkalimin tuaj. Wiseshtë e mençur të konfirmoni gjithmonë që veglat e njohura thjesht lidhen me rrjetet tuaja WiFi.

Lini një koment