Pse interneti im është i ngadaltë?

6 metodat kryesore për të përballuar një lidhje të ngadaltë në internet

Nuk ka asgjë më të bezdisshme sesa të kesh një lidhje fantastike Wi-Fi ose Ethernet shpejtësi e ngadaltë e internetit. Më poshtë janë disa ide për të zgjidhur, korrigjuar, thjesht për të kapërcyer një shpejtësi të ngadaltë të internetit.

1. Kontrolloni planin tuaj të internetit

Ndonjëherë, lidhja juaj e internetit është e ngadaltë ndërsa po ripaguan për internet të dobët. Hyni në faqen e internetit të ofruesit tuaj dhe zbuloni se çfarë plani keni. Tani vizitoni fast.com ose ndonjë faqe tjetër alternative dhe bëni një provë shpejtësie. Mënyra më e mirë për të shpejtuar internetin tuaj është të azhurnoni planin tuaj.

2. Jepni pajisjes tuaj rregullimin universal

Kontrolloni routerin & modemin tuaj dhe bëni një rivendosje të shpejtë dhe vëzhgoni nëse funksionon. Kontrolloni PC-të e tjerë në shtëpinë tuaj për të parë nëse janë internet është i ngadaltë Nëse problemi ndodh vetëm në një PC, çështja është që PC, jo modemi ose router-i juaj.

3. Fiksoni sinjalet tuaja Wi-Fi

Duke folur për Wi-Fi, mund të vini re se interneti dhe router-i juaj janë mirë; akoma sinjalet tuaja wireless janë të dobëta. Kjo mund të prodhojë një përvojë shfletimi të ngadaltë - ose, në minimum, më parë. Atëherë, ju mund të keni nevojë për lëvizje, rregullim dhe nxitje të routerit tuaj me disa teknika.

4. Çaktivizoni ose kufizoni aplikacionet që lidhin gjerësinë e brezit

Nëse hardueri duket se është në gjendje pune, vëzhgoni nëse ndonjë program shtesë po dominon lidhjen. Për shembull, nëse shkarkoni skedarë me BitTorrent, shfletimi i zakonshëm i internetit do të jetë më i ngadaltë. Ju duhet të përpiqeni të instaloni shtesa të tilla si Badger i privatësisë dhe AdBlock Plus që do të bllokojnë disa nga reklamat, videot dhe animacionet që mbizotërojnë në gjerësi bande, të cilat mund të konsumojnë lidhjen tuaj.

5. Përdorni një server më të fundit DNS

Ndërsa shkruani një adresë në shfletues, PC juaj përdor disi i njohur si DNS për të kërkuar dhe interpretuar atë në një adresë IP të përgjegjshme ndaj PC. Disa herë, megjithëse, serverat që PC-ja juaj përdor për të kërkuar që informacioni mund të ketë probleme ose të prishen plotësisht. Për fat të mirë, ju keni shumë zgjedhje më të shpejta dhe falas për t'u përdorur, të tilla si ndezja e reve ose Google DNS.

4. Kontaktoni me furnizuesin tuaj të internetit

Nëse i keni kaluar të gjithë hapat thelbësorë të zgjidhjes së problemeve dhe interneti juaj është akoma i ngadaltë, atëherë është koha të kontaktoni me furnizuesin tuaj të internetit dhe të shihni nëse problemi po mbaron. Shënim: jo vetëm të supozoni se ata kanë bërë ndonjë gjë të pasaktë dhe të trajtojnë përfaqësimin e shërbimit të klientit tuaj në lidhje me. Ju me siguri do të merrni rezultate të shkëlqyera posaçërisht nëse gjatë gjithë kohës ju kanë siguruar shpejtësi të pasakta.

5. Përmirësoni uebin për një lidhje të ngadaltë

Zgjidhja e problemeve të internetit të ngadaltë mund të marrë disa kohë, dhe ndërkohë ju përsëri kërkoni shfletim. Ose ndoshta jeni në një kafene ose në një fluturim dhe nuk mund të bëni asgjë me shpejtësi të ngadaltë. Prandaj, është koha të rrisni faqen tuaj për një lidhje të ngadaltë.

6. Punoni më zgjuar

Nëse duhet të përfundoni punën në lidhjen e ngadaltë, mund t'ju duhet të zgjidhni detyrat ndryshe sesa nëse interneti ishte super i shpejtë. Ndajini detyrat tuaja në ato me gjerësi bande të lehtë si dhe ato të gjera me gjerësi bande. Kur jeni në lidhje të ngadaltë, kryeni ato të lehta dhe mblidhni të gjitha detyrat e rënda në gjerësi bande së bashku, kështu që mund t'i bëni pasi të keni një lidhje më të shpejtë.

Lini një koment