Rregulloni Zonat e Vdekura WiFi

Rregullo WiFi Zonat e Vdekura - A Zona e vdekur WiFi në thelb është një hapësirë ​​brenda shtëpisë tuaj, ndërtesës, vendit të punës ose ndonjë zone tjetër që pritet të mbulohet nga Wi-Fi, por nuk funksionon atje - mjetet nuk janë të afta të lidhen me rrjetin. Nëse merrni një vegël në një zonë të vdekur - ndoshta po përdorni një tabletë ose smartphone dhe hyni brenda një dhome ku ka një zonë të vdekur - Wi-Fi ndalet së funksionuari dhe nuk do të merrni sinjale. Shumica e shtëpive janë ndërtuar para Wi -Fi u shpik, prandaj ato mund të ndërtohen në mënyra që ndërhyjnë në Wi-Fi. Gjëra të mëdha metalike si muret metalike ose dollapët e skedarëve madje mund të bllokojnë sinjalet Wi-Fi.

Rregulloni Zonat e Vdekura WiFi

Mënyrat për të rregulluar zonat e vdekura WiFi

Më poshtë janë disa këshilla për të mbuluar mbulimin tuaj Wi-Fi.

Lëviz routerin tënd

Nëse router është në një cep të banesës, shtëpisë ose vendit tuaj të punës dhe ka një zonë të vdekur në cepin tjetër të banesës suaj, provoni ta zhvendosni routerin në një vend të ri qendror në qendër të banesës, shtëpisë ose vendit tuaj të punës.

Rregulloni Antenën e Routerit tuaj

Sigurohuni që antena e routerit tuaj pa tel është ngritur dhe tregon vertikalisht. Nëse tregon horizontalisht, nuk do të merrni të njëjtën masë të mbulimit.

Vendndodhja dhe zhvendosja e bllokadave

Nëse router-i juaj Wi-Fi mbahet përveç dollapit të skedarëve metalikë që zvogëlon fuqinë e sinjalit tuaj. Provoni të ripoziciononi vendndodhjen tuaj për një forcë të fortë të sinjalit dhe shikoni nëse kjo heq zonën e vdekur.

Ndryshimi në rrjetin pa tel të mbushur me pak njerëz

Përdorni një vegël të tillë si për Android ose në SSIDer për Wifi Analyzer Mac ose Windows për të gjetur rrjetin pa tel më pak të mbushur për rrjetin tuaj Wi-Fi, tjetër ndryshoni cilësimin në router për të ulur ndërhyrjen nga më shumë rrjete pa tel.

Vendosni një përsëritës pa tel

Ju duhet të konfiguroni një përsëritës wireless për të zgjeruar mbulimin në një zonë më të madhe nëse asnjë nga sugjerimet e mësipërme nuk ju ndihmon. Kjo mund të jetë e rëndësishme në zyra ose shtëpi të mëdha.

Përdorni një lidhje Wired për të rregulluar zonat e vdekura WiFi

Ju madje mund të merrni në konsideratë konfigurimin e telave Ethernet në internet. Për shembull, nëse keni një mbulim të shkëlqyeshëm pa tel në pjesën më të madhe të shtëpisë tuaj, por nuk mund të duket se merrni një sinjal Wi-Fi brenda dhomës tuaj të gjumit - ndoshta keni tela metalikë pule brenda mureve. Ju mund të përdorni një kabëll Ethernet nga routeri në dhomën tuaj të gjumit, ose me një palë lidhës të linjës së energjisë nëse nuk jeni aq të etur për të parë kabllot enden në kalim, atëherë vendosni një router shtesë wireless brenda dhomës. Ju do të keni nevojë për një hyrje interneti pa tel në dhomën e hershme bosh.

Nëse keni zona të vdekura pa tel mund të varen nga routeri, vendndodhja e tij, fqinjët tuaj, nga se janë ndërtuar muret e banesës suaj, madhësia e hapësirës tuaj të mbulimit, llojet e veglave elektronike që keni dhe nga vendosen gjërat. Ka mjaftueshëm që mund të shkaktojë telashe, por prova dhe gabimi do t'ju ndihmojnë të përcaktoni problemin.

Zonat e vdekura pa tela janë të pakomplikuara për të zbuluar nëse ecni afër shtëpisë, zyrës ose banesës tuaj. Pasi t'i keni zbuluar, mund të provoni me një sërë zgjidhjesh dhe të korrigjoni çfarëdo që shkakton telashet.

Lini një koment