Si të gjeni IP të paracaktuar të routerit?

Për të konfiguruar routerin tuaj, do të duhet të identifikoheni në të. Kështu që bëje atë, duhet ta kuptosh adresa IP. Ju mund të siguroni adresën IP të paracaktuar të routerit. Një adresë IP ka 4 numra të ndarë me ndalesa të plota. Një adresë IP lokale e rrjetit do të fillojë me 192.168. Në mënyrë tipike Routerat përfshijnë adresa IP të tilla si 192.168.0.1 ose 192.168.1.1. Në varësi të kompjuterit ose pajisjes, metoda që do të zbuloni adresën tuaj IP të routerit do të jetë e larmishme. Më poshtë janë hapat për secilin.

Së pari, duhet të shpjegoni veten me këto 2 emra - "router IP" dhe "portë e paracaktuar IP". IP-ja e routerit funksionon si një hyrje midis mjeteve tuaja dhe internetit më të gjerë, prandaj mund të njihet edhe si "adresa e paracaktuar e gateway IP" Të gjitha mjetet e lidhura në një rrjet të ngjashëm i përcjellin kërkesat e tyre në mënyrë të paracaktuar në router. Mjetet e ndryshme do ta emërtojnë ndryshe. Windows PCS do ta emërtojë atë 'gateway default' ndërsa mjetet iOS do të ruajnë adresën IP të routerit poshtë 'router'.

Gjetja e adresës IP të Default Router

Pasi të keni gjetur IP-në e Default të Ruterit, thjesht mund ta shkruani në shiritin e adresave të shfletuesit të internetit për të hyrë në ndërfaqen e internetit të ruterëve.

Dritaret

Shko te komanda e shpejtë duke marrë shiritin e kërkimit dhe duke shkruar 'cmd'. Shfaqet një dritare me të zezë ku do të duhet të shkruani 'ipconfig'. Për adresën e parazgjedhur të hyrjes, shfletoni rezultatet.

MAC OS

Më poshtë janë hapat më të thjeshtë për të kontrolluar IP-në e routerit:

Shtyp mollë menu (në krye të ekranit)

Përzgjidh 'Sistemi Zgjedhja e parë'

Shtypni 'Rrjet' shenjë

Zgjidh lidhjen e zbatueshme të rrjetit

Shtyje 'Avancuar' Celës

Shtyje 'TCP / IP'çelësi për të dalluar adresën IP në router djathtas

Linux

Së pari, gjeni mënyrën për të: Aplikacionet> Mjetet e Sistemit> Terminali & shkruaj 'ipconfig' Ju do të gjeni IP-në e routerit të shënuar përveç 'inet addr'.

iPhone iOS

Nëse përdorni iOS8 ose iOS9, lundroni te Settings> WiFi dhe shtypni rrjetet pa tel në të cilat jeni bashkangjitur aktualisht. Mundësia që pjesa DHCP të zbulojë në IP-në e routerit.

android

Një aplikacion i palës së tretë i njohur si Wi-Fi Analyzer është mënyra më e thjeshtë për mjetet Android. Pas lidhjes me aplikacionin, shtypni në menunë 'View' dhe zgjidhni 'AP list'. Ju do të shihni 'lidhur me: [Emri i Rrjeteve]'. Nëse e goditni atë, një dritare shfaqet informacioni i rrjetit me IP-në e routerit.

Chrome OS

Në shiritin e detyrave, shtypni zonën e paralajmërimit. Pastaj, shtypni lidhur me [Emri i Rrjeteve] 'në listën që shfaqet. Shtypni emrin e rrjeteve pa tel dhe tjetër në etiketën 'Rrjeti' për të treguar pasojat me adresën IP të routerit.

Mënyra për të gjetur IP-në e paracaktuar të routerit

Për të zbuluar adresën e paracaktuar IP të routerit thjesht ndiqni hapat e mëposhtëm të dhënë -

1) të shiritit të detyrave Vizitoni menunë Start dhe hyrjen VKM në fushën e kërkimit.

2) pasi të vendosni komandën CMD, komanda e shpejtë me një ekran të zi do të zbulojë.

3) Shkruaj komandën 'ipconfig', në komandën e shpejtë. Kjo komandë përfshin - demonstroni cilësimet dhe konfigurimin e parazgjedhur të IP së bashku me routerin e lidhur me të.

Mënyra për të zbuluar routerin e adresës IP në Windows

  1. Shkruani në Control Panel në shiritin e kërkimit dhe shtypni ikonën Paneli i kontrollit;
  2. Shtypni Shihni renditjen dhe detyrat e rrjetit nën Internet & Rrjeti;
  3. Shtypni mbi emrin e Wi-Fi, që mund ta gjeni afër Lidhjeve;
  4. Një dritare e fundit do të dalë. Shtypni Detajet;
  5. Ju do të gjeni adresën IP të përbashkët në Portën e Parazgjedhur të IPv4.

Lini një koment