Pariksa Kakuatan Sinyal WiFi

Pariksa Kakuatan Sinyal WiFi - Upami jaring anjeun katingali lambat atanapi halaman wéb moal dimuat, masalahna tiasa janten link Wi-Fi anjeun. Meureun anjeun jauh teuing tina alat, atanapi partisi kandel ngahalangan sinyalna. Ngan parios kakuatan sinyal pasti anjeun tina Wi-Fi.

Kakuatan Sinyal WiFi

Kunaon Kakuatan Sinyal WiFi ngabédakeun

Sinyal Wi-Fi anu kuat nunjukkeun tautan anu langkung dipercaya. Ieu ngamungkinkeun anjeun nyandak kauntungan lengkep tina speed internét anu tiasa dicandak ku anjeun. Kakuatan sinyal Wi-Fi gumantung kana sababaraha faktor, contona sabaraha jauh anjeun ti router, naha éta sambungan 5ghz atanapi 2.4, sareng jinis témbok caket anjeun. Anjeun langkung caket kana router, langkung aman. Salaku sambungan 2.4ghz disiarkeun salajengna, aranjeunna panginten ngagaduhan masalah gangguan. Tembok kandel didamel tina bahan padet (sapertos beton) bakal nyegah sinyal Wi-Fi. Sinyal anu lemah, tibatan, nuju ngalambatkeun kagancangan, putus sekolah, & dina sababaraha titik panyumputan lengkep.

Henteu masing-masing gangguan sambungan mangrupikeun hasil tina kakuatan sinyal anu lemah. Upami jaring dina telepon atanapi tablet anjeun lambat, mimitian ku balikan deui router upami anjeun ngagaduhan aksés pikeun éta. Upami masalah teras-terasan, léngkah ieu pikeun mastikeun naha Wi-Fi aya masalah. Coba nganggo internét nganggo alat anu dihubungkeun ngalangkungan Ethernet. Masih Upami anjeun ngagaduhan masalah, jaringan mangrupikeun masalah. Upami tautan Ethernet anu saé & reset router henteu ngabantosan, éta waktuna pikeun mariksa kakuatan sinyal.

Anggo Utilitas Sistem Operasi Diwangun

Microsoft Windows sareng sistem operasi sanésna ngandung utilitas internal pikeun ngawas koneksi jaringan nirkabel. Ieu cara anu paling gancang sareng paling gampang pikeun ngukur kakuatan Wi-Fi.

Dina vérsi Windows anu langkung énggal, pilih ikon jaringan dina taskbar pikeun ningali jaringan nirkabel anu anjeun sambungkeun. Aya lima batang anu nunjukkeun kakuatan sinyal sambunganna, dimana salah sahiji sambungan anu paling miskin sareng lima anu pangsaéna.

Ngagunakeun Smartphone Tabletor

Sababaraha alat sélulér anu mampuh internét ngagaduhan unit dina sétting anu nembongkeun kakuatan jaringan Wi-Fi dina kisaran. Misalna, dina iPhone, buka aplikasi Setélan, ayeuna buka Wi-Fi pikeun ningali kakuatan jaringan Wi-Fi anu anjeun teraskeun & kakuatan sinyal jaringan anu aya dina jangkauan.

Buka Program Utiliti adaptor Nirkabel anjeun

Sababaraha produsen hardware jaringan nirkabel atanapi PC notebook nawiskeun aplikasi parangkat lunak anu mariksa kakuatan sinyal nirkabel. Aplikasi sapertos kitu ngawartosan kakuatan sinyal & kualitas dumasar kana proporsi 0 dugi ka 100 persén & detil tambahan khusus pikeun perangkat keras.

Sistem Wi-Fi Locating mangrupikeun Hiji Pilihan deui

Alat sistem lokasi Wi-Fi mariksa frékuénsi radio di daérah tatangga sareng mendakan kakuatan sinyal caket ku titik aksés nirkabel. Seks detektor Wi-Fi dina bentuk alat-alat hardware leutik anu cocog sareng ranté konci.

Kaseueuran sistem lokasi Wi-Fi nganggo sakitar antara 4 sareng 6 LED kanggo nunjukkeun kakuatan sinyal dina unit batang sapertos utilitas Windows. Henteu sapertos metode di luhur, tapi alat sistem nomeran Wi-Fi henteu ngukur kakuatan konéksi tapi dina tempatna, ngan ramalan kakuatan sambunganna.

Pamaké Blacklist / Blok WiFi

Pamaké Blacklist / Blok WiFi - Sanaos diamankeun ku sababaraha alfabét atanapi hurup atanapi duanana, éta dimungkinkeun pikeun salaku pembicara pikeun asup ka kantor anjeun atanapi jaringan WiFi bumi. Bisa jadi muhrim kacang, jalma anu liwat atanapi tatangga anjeun, tapi saha waé ogé, penting pisan pikeun terang kumaha mendakan nalika gadget anu haram atanapi henteu dikenal dihubungkeun kana jaringan Wi-Fi anjeun sareng akhirna, batesan entri aranjeunna & blokir aranjeunna.

Sareng nalika ngarobih kecap akses router anjeun mangrupikeun cara anu paling saé pikeun ngawatesan aksés tina gadget anu henteu dikenal, éta rada capé & counter produktip. Pasti aya jaminan yén stalker moal 'rengat' kecap akses pangénggalna sareng kéngingkeun deui éntri ka jaringan anjeun.

Daptar Di handap ieu aya sababaraha cara dipercaya pikeun ngadeteksi & Blok jalma atanapi gadget dina jaringan Wi-Fi anjeun tanpa ngarobih kecap akses router anjeun.

1. Nyaring Alamat Mac Wireless

Nyaring MAC ngabantosan Blokir Pamaké WiFi gadget anu teu diidinan pikeun nyambung ka Wi-Fi anjeun, jaringan. Alamat Mac mangrupikeun nomer ID (perangkat keras) anu mendakan unggal alat dina jaringan. Alamat MAC dihasilkeun kana unggal kartu jaringan & henteu aya 2gadget di dunya anu ngagaduhan alamat MAC anu sami.

Janten ku nganggo alat alamat MAC, anjeun tiasa sacara otomatis maréntahkeun router anjeun kéngingkeun atanapi nolak lebetna alat kana jaringan.

Kanggo ngalakukeun ieu, lebet kana panel kontrol router Entry Point

Dina bagian WLAN atanapi Nirkabel dina konsol, anjeun kedah ningali pilihan Saringan MAC.

Upami teu aktip, ngarobih status Saringan MAC janten 'Diidinan'

Teras tambihan alat kana daptar Alamat MAC anjeun & pilih upami anjeun hoyong nyabut atanapi ngantepkeun lebetna kana jaringan router anjeun.

2. Daptar Hideung Langsung

Sababaraha router WiFi ngantepkeun klien pikeun meungpeuk gadget anu teu dikenal ku nambihan kana Blacklist ku push of a key. Ieu bénten sareng mérek router tapi anjeun biasana tiasa nambihan alat kana Blacklist router anjeun di handapeun bagian 'Manajemén Alat' tina konsol / panel kontrol titik aksés anjeun atanapi bagian naon waé anu ngadaptarkeun sadaya gadget anu numbu ka router anjeun. Di dinya anjeun bakal mendakan "blok" konci klién atanapi anu sami.

3. Aplikasi Mobile

Upami anjeun milari metoda anu kapencil sareng saderhana pikeun meungpeuk gadget teu dikenal tina jaringan WiFi anjeun, aya alat jaringan pihak katilu anu épisién anu anjeun tiasa sambungkeun kana alat anjeun salaku gantina pikeun lebet kana panel kontrol router na. Salaku conto FING, tiasa diaksés pikeun alat ios & Android & masihan anjeun pilihan pilihan kontrol pikeun ngamungkinkeun para pangguna pikeun:

  • Meungpeuk stalkers & alat anu henteu dikenal, bahkan sateuacana éta nyambung kana jaringan anjeun
  • Ngirim peringatan upami alat anyar aya dina jaringan anjeun; ngan saukur perhatoskeun panyusud
  • Tingali daptar misah / alat sareng jaringan anjeun
  • Kéngingkeun deteksi alat anu leres tina alamat IP, modél, alamat MAC, nami alat, ngajual & produser.
  • Nampi gera alat & kaamanan jaringan kana email & telepon anjeun

Henteu paduli kumaha gadget dihubungkeun sareng jaringan WiFi, anjeun tiasa ngahalangan aranjeunna tina salah sahiji tina 3 cara di luhur tanpa kedah ngarobih kecap akses anjeun. Éta wijaksana pikeun salawasna mastikeun yén ngan gadget anu diaku numbu ka jaringan WiFi anjeun.

Naon anu dimaksud hotspot WiFi?

hotspot WiFi nyaéta titik aksés bersih anu ngamungkinkeun anjeun ngaitkeun kana jaringan WiFi sareng PC, smartphone atanapi alat naon waé upami jauh ti kantor atanapi jaringan bumi anjeun.

Wi-Fi Hotspot

Seueur usaha, kota, & perusahaan sanésna parantos mimiti nampilkeun WiFi hotspot anu ngabantuan jalma pikeun nyambung kana konéksi internét anu gancang sareng gancang anu sering langkung gancang tibatan jaringan sélulér nirkabel.

Masih naon anu disebut hotspot WiFi & kumaha jalanna? Naha hotspot aman? Maca sadayana inpormasi anu anjeun pikahoyong di handap.

Kumaha jalanna hotspot WiFi?

Hotspot WiFi komunitas dianggo sami sareng sambungan Wi-Fi anu anjeun tiasa mendakan di kantor atanapi bumi anjeun. Hotspot WiFi tiasa dianggo ku gaduh konéksi internét & nganggo alat nirkabel unik, sapertos router sareng modem, pikeun ngahasilkeun sambungan nirkabel, ti mana anjeun tiasa ngaitkeun smartphone, tablet, PC, atanapi alat alternatip.

Laju, kakuatan, jajaran, & biaya hotspot WiFi tiasa bénten. Masih aya dina konsep anu aya di balik hotspot WiFi sami sareng jaringan WiFi di bumi, & anjeun tiasa ngaitkeun & nganggo hotspot WiFi sami waé anjeun tiasa nganggo jaringan WiFi internal.

Hotspot WiFi Jinis

Padahal hotspot WiFi umumna sami, aya sababaraha jinis hotspot anu sayogi, sareng éta gaduh sababaraha bédana anu jelas.

Hotspot WiFi umum

Hotspot WiFi umum nyaéta naon anu katingalina. Hotspot sapertos kitu seuseueurna - sanaos henteu sepanjang waktos - gratis dianggo. Lokasi sapertos kafe, perpustakaan umum, toko ritel, & organisasi sapertos kitu & perusahaan tiasa masihan sambungan WiFi umum gratis pikeun palanggan. Di sababaraha kota, manajemén sipil atanapi ISP ogé tiasa nawiskeun koneksi WiFi umum gratis di daérah-daérah tangtu. Ieu kalolobaan gratis, masih di sababaraha daérah, sapertos bandara & hotél, anjeun kedah mayar kanggo aksés ka hotspot WiFi umum.

Hotspot WiFi sélulér

Aya sababaraha jinis hotspot mobile anu luar biasa. Misalna, anjeun terang yén anjeun tiasa nganggo iPhone salaku hotspot Wi-Fi? Nya kitu hakna pikeun smartphone Android panggedéna. Ngan hurungkeun fitur ieu dina telepon anjeun & anggo data sélulérna pikeun nyiptakeun hotspot WiFi. Teras, anjeun tiasa ngaitkeun kana hotspot ieu nganggo PC atanapi alat alternatip anu teu kalebet data sélular.

Ogé anjeun tiasa mésér hotspot Wi-Fi sélulér anu diwangun ku tujuan anu dimaksudkeun pikeun ngarobah sambungan data telepon sélulér kana sambungan WiFi anu kuat. Individu anu wisata pisan pikeun damel atanapi sok meryogikeun aksés kana konéksi WiFi anu dipercaya panginten tiasa aub dina salah sahiji alat sapertos anu tiasa dipésér ti kaseueuran perusahaan telepon sélulér.

Hotspot prabayar

Hotspot WiFi prabayar sami sareng hotspot sélulér, masih gaduh jumlah data anu terbatas anu anjeun tiasa anggo. Anjeun tiasa prabayar pikeun data ieu, maka saatos anjeun kadaluarsana, anjeun tiasa sacara otomatis mésér deui. Ieu cara anu saé pikeun kéngingkeun hotspot sélulér tanpa langganan data sélulér anu parantos lami.

Cara anu paling saderhana pikeun kéngingkeun hotspot WiFi nyaéta muka komputer atanapi ponsel anjeun & mimitian milarian. Di sababaraha daérah umum, anjeun bakal perhatoskeun yén aya seueur hotspot WiFi terbuka anu anjeun tiasa kaitkeun, gratis. Anjeun bahkan tiasa milarian hotspot WiFi anu disayogikeun ku ISP anjeun nyalira.

Ngalereskeun Zona Paéh WiFi

Ngalereskeun WiFi Zona Paéh - A Zona maot WiFi dasarna mangrupakeun rohangan di jero bumi anjeun, gedong, tempat damel, atanapi daerah naon deui anu diarepkeun bakal katutup ku Wi-Fi, tapi éta henteu tiasa dianggo di dinya - alat henteu sanggup nyambung kana jaringan. Upami anjeun nyandak gadget kana zona anu maot — panginten anjeun nganggo tablet atanapi smartphone sareng lebet ka rohangan anu aya zona maot - Wi-Fi lirén damel & anjeun moal kéngingkeun sinyal. Kaseueuran bumi didamel sateuacanna -Fi didamel, janten aranjeunna tiasa diwangun ku cara anu ngaganggu Wi-Fi. Hal-hal logam ageung sapertos témbok logam atanapi lomari file bahkan tiasa ngahalangan sinyal Wi-Fi.

Ngalereskeun Zona Paéh WiFi

Cara pikeun Ngalereskeun Zona Paéh WiFi

Ieu di handap aya sababaraha tips pikeun cakupan Wi-Fi sampingan anjeun.

Mindahkeun Router Anjeun

Upami router dina hiji sudut apartemen, bumi, atanapi tempat damel anjeun sareng aya zona maot di juru sanés apartemen anjeun, cobian gentoskeun router na ka tempat tengah anu anyar di tengah apartemen anjeun, bumi, atanapi tempat damel.

Saluyukeun Anteneu Router Anjeun

Pastikeun anteneu tina router nirkabel anjeun naék sareng vertikal nunjuk. Upami sacara horizontal nunjuk, anjeun moal nampi cakupan anu sami.

Spot & Relokasi Blokade

Upami router Wi-Fi anjeun disimpen di sagigireun lemari file logam anu ngirangan kakuatan sinyal anjeun. Coba posisi deui lokasi anjeun pikeun kakuatan sinyal anu kuat & tingali naha éta ngaleungitkeun zona maot.

Ngarobih kana Jaringan Nirkabel Saeutikna

Anggo gadget sapertos kanggo Android atanapi di SSIDer kanggo Wifi Analyzer Mac atanapi Windows pikeun milari jaringan nirkabel anu paling henteu rame pikeun jaringan Wi-Fi anjeun, salajengna robihkeun setting dina router pikeun ngirangan gangguan ti langkung seueur jaringan nirkabel.

Siapkeun Wireless Repeater

Anjeun kedah nyetél repeater nirkabel pikeun ngalegaan sinyalna di daérah anu langkung ageung upami teu aya tip di luhur anu ngabantosan. Ieu tiasa penting di kantor ageung atanapi bumi.

Anggo Tautan kabel pikeun Ngalereskeun Zona Paéh WiFi

Anjeun bahkan panginten ngémutan kabel Ethernet online. Misalna, upami anjeun gaduh cakupan nirkabel anu hébat di seuseueurna bumi anjeun, tapi anjeun henteu katingalina nampi sinyal Wi-Fi di jero kamar anjeun - sigana anjeun gaduh kabel hayam logam dina témbok. Anjeun tiasa ngajalankeun kabel Ethernet tina router ka kamar anjeun, atanapi nganggo sapasang konektor kabel listrik upami anjeun henteu resep pisan ningali kabel anu ngorondang di jalan, teras pasang router nirkabel tambahan di jero kamar. Anjeun teras peryogi éntri internét nirkabel di rohangan kosong tadi.

Upami anjeun ngagaduhan zona mati nirkabel tiasa gumantung kana router, tempatna, tatangga anjeun, naon témbok apartemen anjeun diwangun, ukuran rohangan cakupan anjeun, jinis gadget éléktronik anu anjeun gaduh, & dimana tempat disimpen. Aya cukup anu tiasa nyababkeun masalah, tapi cobaan & kasalahan bakal ngabantosan anjeun pikeun ngatasi masalah.

Zona paéh nirkabel henteu rumit pikeun dideteksi upami anjeun jalan-jalan caket bumi, kantor atanapi apartemen. Saatos anjeun mendakanana, anjeun tiasa nyobian nganggo sababaraha solusi & menerkeun naon waé anu ngalantarankeun masalah.

Ngajaga Jaringan WiFi Anjeun

Ngajagi Jaringan WiFi Anjeun diperyogikeun nalika ngajaga penjajah & ngajaga data anjeun.

Kumaha Ngajagi jaringan Wi-Fi Anjeun

ka Ngajaga jaringan Wi-Fi Anjeun ngajaga aman tina peretas, aya sababaraha léngkah anu kedah anjeun laksanakeun:

1. Ngarobih nami standar & passkey standar

Hal awal sareng paling penting anu kedah anjeun laksanakeun pikeun Ngajaga Anjeun Wifi Jaringan nyaéta ngarobih nami pangguna standar & kecap akses kana hal anu dijagi tambahan.

Panyadia Wi-Fi napelkeun sacara otomatis nami pangguna & passkey kana jaringan & peretas ngan saukur mendakan passkey standar ieu online. Upami aranjeunna kéngingkeun aksés kana jaringan, aranjeunna tiasa ngarobih pasok kana naon waé anu aranjeunna pikahoyong, konci anu ngajual kaluar sareng ngambil alih jaringan.

Ngaganti nami pangguna & kecap akses ngajantenkeun langkung rumit pikeun penjajah mendakan anu Wi-Fi na & kéngingkeun aksés kana jaringan. Peretas gaduh gadget téknologi luhur pikeun nguji ratusan kamungkinan passkey & pengelompokan nami pangguna, janten penting pikeun milih kecap akses anu kuat anu ngagabungkeun simbul, huruf, & nomer, supados langkung hésé didekode.

2. Ngalihkeun Jaringan Énkripsi Nirkabel

Énkripsi mangrupikeun salah sahiji metode anu épisién pikeun mayungan data jaringan anjeun. Énkripsi tiasa dianggo ku nyampur data anjeun atanapi eusi pesen supados henteu tiasa didekode ku peretas.

3. Ngagunakeun Virtual Private Network VPN

Jaringan Swasta Virtual mangrupikeun jaringan anu ngamungkinkeun anjeun nyambung ngaliwatan jaringan anu teu énkripsi, teu aman dina cara pribadi. VPN énkripsi data anjeun sahingga hacker henteu tiasa komunikasi naon anu anjeun lakukeun online atanapi dimana anjeun diposisikan. Salian ti desktop, éta ogé tiasa dianggo dina laptop, telepon atanapi tablet. Kitu ogé desktop, éta bahkan tiasa dianggo dina telepon, laptop, atanapi tablet.

4. Pareuman Jaringan Wi-Fi bari henteu di bumi

Éta katingalina gampang tapi salah sahiji cara paling saderhana pikeun ngajaga jaringan asal anjeun tina nyerang nyaéta mareumanana nalika anjeun jauh ti bumi. Jaringan Wi-Fi anjeun henteu kedah damel 24 jam beurang, 7 dinten saminggu. Pareuman Wi-Fi anjeun nalika anjeun jauh ti bumi ngirangan kamungkinan peretas anu seueur anu nyobian asup kana jaringan anjeun nalika anjeun jauh ti bumi.

5. Tetep perbarui perangkat lunak router

Parangkat lunak Wi-Fi kedah dimodernisasi pikeun ngajagi kaamanan jaringan. Firewares router sapertos jinis perangkat lunak anu sanés tiasa kalebet paparan anu hacker hoyong pisan garapan. Seueur router moal ngagaduhan pilihan pamutakhiran otomatis janten anjeun bakal kedah sacara fisik ngamutahirkeun parangkat lunak pikeun mastikeun jaringan anjeun aman.

6. Anggo Firewall

Router W-Fi maksimum ngandung firewall jaringan internal anu hoyong ngajaga jaringan broadband & parios serangan jaringan tina stalkers. Aranjeunna bahkan bakal ngagaduhan pilihan pikeun dieureunkeun janten penting pisan pikeun nalungtik yén firewall router anjeun dihurungkeun pikeun nambihan lapisan panyalindungan anu ditambihkeun ka kaamanan anjeun.

7. Idin Nyaring Alamat MAC

Kaseueuran router broadband kalebet idéntifikasi eksklusif anu dikenal salaku alamat Media Access Control (MAC) fisik. Ieu nyobaan ningkatkeun kaamanan ku mariksa jumlah gadget anu tiasa ngaitkeun kana jaringan.

Naha Internet abdi Lalaunan?

6 cara top pikeun ngungkulan Sambungan Internét Lambat

Henteu aya anu langkung bangor tibatan gaduh link Wi-Fi atanapi Ethernet anu hadé laju internét laun. Ieu di handap aya sababaraha ide pikeun ngungkulan, ngabenerkeun, pikeun ngan saukur nungkulan kagancangan internét anu laun.

1. Pariksa rencana internét anjeun

Kadang-kadang, konéksi internét anjeun laun nalika anjeun mayar internét anu goréng. Asup kana halaman wéb panyadia anjeun sareng mendakan naon anu anjeun gaduh. Ayeuna didatangan fast.com atanapi situs anu sanés anu sanés sareng uji tés. Cara anu saé pikeun nyepetkeun internét anjeun nyaéta ningkatkeun rencana anjeun.

2. Pasihan hardware anjeun ngalereskeun universal

Pariksa router anjeun & modem & ngalakukeun ngareset gancang sareng niténan upami éta tiasa. Periksa PC anu sanés di bumi anjeun pikeun niténan upami éta internet nyaéta laun. Upami masalahna ngan ukur aya dina hiji PC, masalahna nyaéta PC éta, sanés modem atanapi router anjeun.

3. Ngalereskeun sinyal Wi-Fi anjeun

Ngobrol Wi-Fi, anjeun panginten aya bewara yén internét & router anjeun henteu kunanaon; tetep sinyal nirkabel anjeun lemah. Ieu tiasa ngahasilkeun tukang-laun — atanapi, paling handap, pangalaman browsing anu dieusi di jero kamar. Teras, anjeun panginten peryogi mindahkeun, ngarobih, sareng ningkatkeun router ku sababaraha téknik.

4. Pareuman atanapi ngawatesan aplikasi bandwidth-hogging

Upami perangkat keras sigana aya dina urutan na, titénan upami aya program tambahan anu ngadominasi sambungan. Salaku conto, upami anjeun ngaunduh file nganggo BitTorrent, browsing wéb anu biasana bakal langkung laun. Anjeun bahkan kedah nyobian masang panyambung sapertos Privacy Badger & AdBlock Plus anu bakal ngahalangan sababaraha iklan, video & animasi anu ngadominasi bandwidth, anu tiasa nyéépkeun konéksi anjeun.

5. Anggo pangladén DNS pangénggalna

Nalika anjeun nyerat alamat kana peramban, PC anjeun nganggo sakedik katelah DNS pikeun milarian & nafsirkeun kana alamat IP anu responsif PC. Kadang-kadang, sanaos, server anu dianggo PC anjeun pikeun milarian inpormasi anu aya masalah, atanapi sacara lengkep turun. Untungna, anjeun gaduh seueur pilihan anu langkung gancang, gratis pikeun dianggo, sapertos Cloud flare atanapi Google DNS.

4. Hubungi panyadia internét anjeun

Upami anjeun parantos ngalaman sadaya léngkah pemecahan masalah anu penting & internét anjeun masih lambat, maka waktuna pikeun ngontak panyadia internét anjeun & tingali upami masalahna parantos réngsé. Catetan: ulah ngan ukur anggap aranjeunna parantos ngalaksanakeun anu teu leres sareng ngubaran layanan palanggan anjeun kalayan hormat. Anjeun pastina bakal kéngingkeun hasil anu hadé khusus upami aranjeunna nyayogikeun anjeun teu leres salami ieu.

5. Ningkatkeun wéb pikeun sambungan anu laun

Ngungkulan internét anu laun tiasa nyandak sababaraha waktos, sareng samentawis anjeun masih peryogi browsing. Atanapi naha anjeun aya di warnet atanapi dina hiber, sareng teu aya anu tiasa dilakukeun kalayan gancang. Janten, waktosna kanggo naekeun wéb anjeun pikeun sambungan anu laun.

6. Dianggo langkung pinter

Upami anjeun kedah ngalaksanakeun padamelan dina sambungan anu laun, anjeun panginten kedah milih tugas anu sanés tibatan upami internét leres pisan. Bagikeun tugas anjeun kana bandwidth-light ogé bandwidth-heavy. Nalika anjeun dina sambungan anu lambat kéngingkeun anu ringan sareng kumpulkeun sadaya tugas-tugas beurat bandwith babarengan janten anjeun tiasa ngalaksanakeun éta pas anjeun ngagaduhan sambungan anu gancang.

Naon Alamat IP Default?

An Alamat Protokol Internét mangrupikeun tag angka anu dipasihan ka sadaya alat anu numbu ka jaringan PC anu ngagunakeun Internet Protocol pikeun transmisi. Alamat IP nyayogikeun 2 tujuan konci: panganteur jaringan atanapi idéntifikasi host & alamat lokasi.

Alamat IP anu dipasihan ka PC ku jaringan atanapi alamat IP anu dipasihan ka alat jaringan ku anu ngical produk. Alat jejaring disetél kana alamat IP standar anu khusus; contona, biasana router Linksys dibérékeun ka alamat IP pikeun 192.168. 1.1

Upami anjeun kersa angkat ka tempat anu aya di dunya anu saleresna, anjeun nyungkeun alamatna & nempatkeun kana GPS. Saatos anjeun badé angkat ka tempat di internét, anjeun bahkan naroskeun alamatna, & anjeun nyerat kana bilah URL peramban wéb anu anjeun pikaresep.

Metode pikeun milari alamat IP standar WIFI anu disayogikeun di handap:

  1. Unggal anu ngadamel router ngagaduhan alamat IP router anu standar lebet anu katingali dina dasar hardware router. Upami éta henteu dilabélan di dinya, janten anjeun tiasa kéngingkeunana tina dokumén atanapi manual anu disertakeun ku router saatos anjeun ngagaleuh.
  2. Upami ISP nyiapkeun anjeun ku router maka éta bakal ngawartosan anjeun otomatis alamat IP & ID pikeun lebet kana router & lebet Internét.

Cara Milarian Default Router Username sareng Sandi?

  • ID login standar tiasa dicandak tina buku panduan router anu sumping sareng router saatos anjeun mimiti mésér & sambungkeun.
  • Biasana, pikeun maksimal router, ID standar nyaéta duanana "admin" plus "admin". Tapi, idéntifikasi ieu panginten tiasa robih gumantung kana anu ngadamel router.
  • upami anjeun parantos kaleungitan buku panduan, maka saurang tiasa mendakan ID standar tina dirina sorangan hardware router sabab éta bakal dicitak dina tukang unggal router.
  • Nalika ngagunakeun router na, urang tiasa ngarobih ID iraha waé pikeun nyingkahan aksés ilegal kana jaringan. Ieu bakal dilakukeun pikeun ngareset router & ngasupkeun passkey anyar salaku pilihan.
  • Pikeun router reset nahan tombol reset pikeun sababaraha detik & router bakal dipasang deui kana standar standar pabrikna. Ayeuna, anjeun tiasa ngarobih setélan standar & nyetél ID login tina pilihan anjeun.

Alat jaringan tetep kana alamat IP standar hiji; contona, router Linksys biasana dipasihan alamat IP tina 192.168.1.1. Alamat IP standar dijaga teu ruksak ku kaseueuran klién tetep tiasa dirobih janten arsitéktur jaringan anu langkung rumit. Didatangan alamat standar gateway & IP.

Kecap alamat standar alamat Router IP nunjukkeun kana alamat IP Router khusus anu anjeun kaitkeun sareng nyobian lebet. Éta diperyogikeun pikeun salah sahiji perusahaan atanapi jaringan bumi.

nu alamat IP standar router penting pikeun ngalegaan kana panganteur wéb router pikeun ngakses panel kontrol & setélan jaringan na. Anjeun ngan saukur tiasa lebet kana setélan jaringan router saatos nyerat alamat ieu kana peramban wéb alamatna.