Pariksa Kakuatan Sinyal WiFi

Pariksa Kakuatan Sinyal WiFi - Upami jaring anjeun katingali lambat atanapi halaman wéb moal dimuat, masalahna tiasa janten link Wi-Fi anjeun. Meureun anjeun jauh teuing tina alat, atanapi partisi kandel ngahalangan sinyalna. Ngan parios kakuatan sinyal pasti anjeun tina Wi-Fi.

Kakuatan Sinyal WiFi

Kunaon Kakuatan Sinyal WiFi ngabédakeun

Sinyal Wi-Fi anu kuat nunjukkeun tautan anu langkung dipercaya. Ieu ngamungkinkeun anjeun nyandak kauntungan lengkep tina speed internét anu tiasa dicandak ku anjeun. Kakuatan sinyal Wi-Fi gumantung kana sababaraha faktor, contona sabaraha jauh anjeun ti router, naha éta sambungan 5ghz atanapi 2.4, sareng jinis témbok caket anjeun. Anjeun langkung caket kana router, langkung aman. Salaku sambungan 2.4ghz disiarkeun salajengna, aranjeunna panginten ngagaduhan masalah gangguan. Tembok kandel didamel tina bahan padet (sapertos beton) bakal nyegah sinyal Wi-Fi. Sinyal anu lemah, tibatan, nuju ngalambatkeun kagancangan, putus sekolah, & dina sababaraha titik panyumputan lengkep.

Henteu masing-masing gangguan sambungan mangrupikeun hasil tina kakuatan sinyal anu lemah. Upami jaring dina telepon atanapi tablet anjeun lambat, mimitian ku balikan deui router upami anjeun ngagaduhan aksés pikeun éta. Upami masalah teras-terasan, léngkah ieu pikeun mastikeun naha Wi-Fi aya masalah. Coba nganggo internét nganggo alat anu dihubungkeun ngalangkungan Ethernet. Masih Upami anjeun ngagaduhan masalah, jaringan mangrupikeun masalah. Upami tautan Ethernet anu saé & reset router henteu ngabantosan, éta waktuna pikeun mariksa kakuatan sinyal.

Anggo Utilitas Sistem Operasi Diwangun

Microsoft Windows sareng sistem operasi sanésna ngandung utilitas internal pikeun ngawas koneksi jaringan nirkabel. Ieu cara anu paling gancang sareng paling gampang pikeun ngukur kakuatan Wi-Fi.

Dina vérsi Windows anu langkung énggal, pilih ikon jaringan dina taskbar pikeun ningali jaringan nirkabel anu anjeun sambungkeun. Aya lima batang anu nunjukkeun kakuatan sinyal sambunganna, dimana salah sahiji sambungan anu paling miskin sareng lima anu pangsaéna.

Ngagunakeun Smartphone Tabletor

Sababaraha alat sélulér anu mampuh internét ngagaduhan unit dina sétting anu nembongkeun kakuatan jaringan Wi-Fi dina kisaran. Misalna, dina iPhone, buka aplikasi Setélan, ayeuna buka Wi-Fi pikeun ningali kakuatan jaringan Wi-Fi anu anjeun teraskeun & kakuatan sinyal jaringan anu aya dina jangkauan.

Buka Program Utiliti adaptor Nirkabel anjeun

Sababaraha produsen hardware jaringan nirkabel atanapi PC notebook nawiskeun aplikasi parangkat lunak anu mariksa kakuatan sinyal nirkabel. Aplikasi sapertos kitu ngawartosan kakuatan sinyal & kualitas dumasar kana proporsi 0 dugi ka 100 persén & detil tambahan khusus pikeun perangkat keras.

Sistem Wi-Fi Locating mangrupikeun Hiji Pilihan deui

Alat sistem lokasi Wi-Fi mariksa frékuénsi radio di daérah tatangga sareng mendakan kakuatan sinyal caket ku titik aksés nirkabel. Seks detektor Wi-Fi dina bentuk alat-alat hardware leutik anu cocog sareng ranté konci.

Kaseueuran sistem lokasi Wi-Fi nganggo sakitar antara 4 sareng 6 LED kanggo nunjukkeun kakuatan sinyal dina unit batang sapertos utilitas Windows. Henteu sapertos metode di luhur, tapi alat sistem nomeran Wi-Fi henteu ngukur kakuatan konéksi tapi dina tempatna, ngan ramalan kakuatan sambunganna.

14 pamikiran ngeunaan "Pariksa Kakuatan Sinyal WiFi"

Leave a Comment