Naha Internet abdi Lalaunan?

6 cara top pikeun ngungkulan Sambungan Internét Lambat

Henteu aya anu langkung bangor tibatan gaduh link Wi-Fi atanapi Ethernet anu hadé laju internét laun. Ieu di handap aya sababaraha ide pikeun ngungkulan, ngabenerkeun, pikeun ngan saukur nungkulan kagancangan internét anu laun.

1. Pariksa rencana internét anjeun

Kadang-kadang, konéksi internét anjeun laun nalika anjeun mayar internét anu goréng. Asup kana halaman wéb panyadia anjeun sareng mendakan naon anu anjeun gaduh. Ayeuna didatangan fast.com atanapi situs anu sanés anu sanés sareng uji tés. Cara anu saé pikeun nyepetkeun internét anjeun nyaéta ningkatkeun rencana anjeun.

2. Pasihan hardware anjeun ngalereskeun universal

Pariksa router anjeun & modem & ngalakukeun ngareset gancang sareng niténan upami éta tiasa. Periksa PC anu sanés di bumi anjeun pikeun niténan upami éta internet nyaéta laun. Upami masalahna ngan ukur aya dina hiji PC, masalahna nyaéta PC éta, sanés modem atanapi router anjeun.

3. Ngalereskeun sinyal Wi-Fi anjeun

Ngobrol Wi-Fi, anjeun panginten aya bewara yén internét & router anjeun henteu kunanaon; tetep sinyal nirkabel anjeun lemah. Ieu tiasa ngahasilkeun tukang-laun — atanapi, paling handap, pangalaman browsing anu dieusi di jero kamar. Teras, anjeun panginten peryogi mindahkeun, ngarobih, sareng ningkatkeun router ku sababaraha téknik.

4. Pareuman atanapi ngawatesan aplikasi bandwidth-hogging

Upami perangkat keras sigana aya dina urutan na, titénan upami aya program tambahan anu ngadominasi sambungan. Salaku conto, upami anjeun ngaunduh file nganggo BitTorrent, browsing wéb anu biasana bakal langkung laun. Anjeun bahkan kedah nyobian masang panyambung sapertos Privacy Badger & AdBlock Plus anu bakal ngahalangan sababaraha iklan, video & animasi anu ngadominasi bandwidth, anu tiasa nyéépkeun konéksi anjeun.

5. Anggo pangladén DNS pangénggalna

Nalika anjeun nyerat alamat kana peramban, PC anjeun nganggo sakedik katelah DNS pikeun milarian & nafsirkeun kana alamat IP anu responsif PC. Kadang-kadang, sanaos, server anu dianggo PC anjeun pikeun milarian inpormasi anu aya masalah, atanapi sacara lengkep turun. Untungna, anjeun gaduh seueur pilihan anu langkung gancang, gratis pikeun dianggo, sapertos Cloud flare atanapi Google DNS.

4. Hubungi panyadia internét anjeun

Upami anjeun parantos ngalaman sadaya léngkah pemecahan masalah anu penting & internét anjeun masih lambat, maka waktuna pikeun ngontak panyadia internét anjeun & tingali upami masalahna parantos réngsé. Catetan: ulah ngan ukur anggap aranjeunna parantos ngalaksanakeun anu teu leres sareng ngubaran layanan palanggan anjeun kalayan hormat. Anjeun pastina bakal kéngingkeun hasil anu hadé khusus upami aranjeunna nyayogikeun anjeun teu leres salami ieu.

5. Ningkatkeun wéb pikeun sambungan anu laun

Ngungkulan internét anu laun tiasa nyandak sababaraha waktos, sareng samentawis anjeun masih peryogi browsing. Atanapi naha anjeun aya di warnet atanapi dina hiber, sareng teu aya anu tiasa dilakukeun kalayan gancang. Janten, waktosna kanggo naekeun wéb anjeun pikeun sambungan anu laun.

6. Dianggo langkung pinter

Upami anjeun kedah ngalaksanakeun padamelan dina sambungan anu laun, anjeun panginten kedah milih tugas anu sanés tibatan upami internét leres pisan. Bagikeun tugas anjeun kana bandwidth-light ogé bandwidth-heavy. Nalika anjeun dina sambungan anu lambat kéngingkeun anu ringan sareng kumpulkeun sadaya tugas-tugas beurat bandwith babarengan janten anjeun tiasa ngalaksanakeun éta pas anjeun ngagaduhan sambungan anu gancang.

13 pamikiran ngeunaan "Kunaon Internet abdi Lalaunan?"

Leave a Comment