Naon anu dimaksud hotspot WiFi?

hotspot WiFi nyaéta titik aksés bersih anu ngamungkinkeun anjeun ngaitkeun kana jaringan WiFi sareng PC, smartphone atanapi alat naon waé upami jauh ti kantor atanapi jaringan bumi anjeun.

Wi-Fi Hotspot

Seueur usaha, kota, & perusahaan sanésna parantos mimiti nampilkeun WiFi hotspot anu ngabantuan jalma pikeun nyambung kana konéksi internét anu gancang sareng gancang anu sering langkung gancang tibatan jaringan sélulér nirkabel.

Masih naon anu disebut hotspot WiFi & kumaha jalanna? Naha hotspot aman? Maca sadayana inpormasi anu anjeun pikahoyong di handap.

Kumaha jalanna hotspot WiFi?

Hotspot WiFi komunitas dianggo sami sareng sambungan Wi-Fi anu anjeun tiasa mendakan di kantor atanapi bumi anjeun. Hotspot WiFi tiasa dianggo ku gaduh konéksi internét & nganggo alat nirkabel unik, sapertos router sareng modem, pikeun ngahasilkeun sambungan nirkabel, ti mana anjeun tiasa ngaitkeun smartphone, tablet, PC, atanapi alat alternatip.

Laju, kakuatan, jajaran, & biaya hotspot WiFi tiasa bénten. Masih aya dina konsep anu aya di balik hotspot WiFi sami sareng jaringan WiFi di bumi, & anjeun tiasa ngaitkeun & nganggo hotspot WiFi sami waé anjeun tiasa nganggo jaringan WiFi internal.

Hotspot WiFi Jinis

Padahal hotspot WiFi umumna sami, aya sababaraha jinis hotspot anu sayogi, sareng éta gaduh sababaraha bédana anu jelas.

Hotspot WiFi umum

Hotspot WiFi umum nyaéta naon anu katingalina. Hotspot sapertos kitu seuseueurna - sanaos henteu sepanjang waktos - gratis dianggo. Lokasi sapertos kafe, perpustakaan umum, toko ritel, & organisasi sapertos kitu & perusahaan tiasa masihan sambungan WiFi umum gratis pikeun palanggan. Di sababaraha kota, manajemén sipil atanapi ISP ogé tiasa nawiskeun koneksi WiFi umum gratis di daérah-daérah tangtu. Ieu kalolobaan gratis, masih di sababaraha daérah, sapertos bandara & hotél, anjeun kedah mayar kanggo aksés ka hotspot WiFi umum.

Hotspot WiFi sélulér

Aya sababaraha jinis hotspot mobile anu luar biasa. Misalna, anjeun terang yén anjeun tiasa nganggo iPhone salaku hotspot Wi-Fi? Nya kitu hakna pikeun smartphone Android panggedéna. Ngan hurungkeun fitur ieu dina telepon anjeun & anggo data sélulérna pikeun nyiptakeun hotspot WiFi. Teras, anjeun tiasa ngaitkeun kana hotspot ieu nganggo PC atanapi alat alternatip anu teu kalebet data sélular.

Ogé anjeun tiasa mésér hotspot Wi-Fi sélulér anu diwangun ku tujuan anu dimaksudkeun pikeun ngarobah sambungan data telepon sélulér kana sambungan WiFi anu kuat. Individu anu wisata pisan pikeun damel atanapi sok meryogikeun aksés kana konéksi WiFi anu dipercaya panginten tiasa aub dina salah sahiji alat sapertos anu tiasa dipésér ti kaseueuran perusahaan telepon sélulér.

Hotspot prabayar

Hotspot WiFi prabayar sami sareng hotspot sélulér, masih gaduh jumlah data anu terbatas anu anjeun tiasa anggo. Anjeun tiasa prabayar pikeun data ieu, maka saatos anjeun kadaluarsana, anjeun tiasa sacara otomatis mésér deui. Ieu cara anu saé pikeun kéngingkeun hotspot sélulér tanpa langganan data sélulér anu parantos lami.

Cara anu paling saderhana pikeun kéngingkeun hotspot WiFi nyaéta muka komputer atanapi ponsel anjeun & mimitian milarian. Di sababaraha daérah umum, anjeun bakal perhatoskeun yén aya seueur hotspot WiFi terbuka anu anjeun tiasa kaitkeun, gratis. Anjeun bahkan tiasa milarian hotspot WiFi anu disayogikeun ku ISP anjeun nyalira.

Leave a Comment

en English
X