Ngajaga Jaringan WiFi Anjeun

Ngajagi Jaringan WiFi Anjeun diperyogikeun nalika ngajaga penjajah & ngajaga data anjeun.

Kumaha Ngajagi jaringan Wi-Fi Anjeun

ka Ngajaga jaringan Wi-Fi Anjeun ngajaga aman tina peretas, aya sababaraha léngkah anu kedah anjeun laksanakeun:

1. Ngarobih nami standar & passkey standar

Hal awal sareng paling penting anu kedah anjeun laksanakeun pikeun Ngajaga Anjeun Wifi Jaringan nyaéta ngarobih nami pangguna standar & kecap akses kana hal anu dijagi tambahan.

Panyadia Wi-Fi napelkeun sacara otomatis nami pangguna & passkey kana jaringan & peretas ngan saukur mendakan passkey standar ieu online. Upami aranjeunna kéngingkeun aksés kana jaringan, aranjeunna tiasa ngarobih pasok kana naon waé anu aranjeunna pikahoyong, konci anu ngajual kaluar sareng ngambil alih jaringan.

Ngaganti nami pangguna & kecap akses ngajantenkeun langkung rumit pikeun penjajah mendakan anu Wi-Fi na & kéngingkeun aksés kana jaringan. Peretas gaduh gadget téknologi luhur pikeun nguji ratusan kamungkinan passkey & pengelompokan nami pangguna, janten penting pikeun milih kecap akses anu kuat anu ngagabungkeun simbul, huruf, & nomer, supados langkung hésé didekode.

2. Ngalihkeun Jaringan Énkripsi Nirkabel

Énkripsi mangrupikeun salah sahiji metode anu épisién pikeun mayungan data jaringan anjeun. Énkripsi tiasa dianggo ku nyampur data anjeun atanapi eusi pesen supados henteu tiasa didekode ku peretas.

3. Ngagunakeun Virtual Private Network VPN

Jaringan Swasta Virtual mangrupikeun jaringan anu ngamungkinkeun anjeun nyambung ngaliwatan jaringan anu teu énkripsi, teu aman dina cara pribadi. VPN énkripsi data anjeun sahingga hacker henteu tiasa komunikasi naon anu anjeun lakukeun online atanapi dimana anjeun diposisikan. Salian ti desktop, éta ogé tiasa dianggo dina laptop, telepon atanapi tablet. Kitu ogé desktop, éta bahkan tiasa dianggo dina telepon, laptop, atanapi tablet.

4. Pareuman Jaringan Wi-Fi bari henteu di bumi

Éta katingalina gampang tapi salah sahiji cara paling saderhana pikeun ngajaga jaringan asal anjeun tina nyerang nyaéta mareumanana nalika anjeun jauh ti bumi. Jaringan Wi-Fi anjeun henteu kedah damel 24 jam beurang, 7 dinten saminggu. Pareuman Wi-Fi anjeun nalika anjeun jauh ti bumi ngirangan kamungkinan peretas anu seueur anu nyobian asup kana jaringan anjeun nalika anjeun jauh ti bumi.

5. Tetep perbarui perangkat lunak router

Parangkat lunak Wi-Fi kedah dimodernisasi pikeun ngajagi kaamanan jaringan. Firewares router sapertos jinis perangkat lunak anu sanés tiasa kalebet paparan anu hacker hoyong pisan garapan. Seueur router moal ngagaduhan pilihan pamutakhiran otomatis janten anjeun bakal kedah sacara fisik ngamutahirkeun parangkat lunak pikeun mastikeun jaringan anjeun aman.

6. Anggo Firewall

Router W-Fi maksimum ngandung firewall jaringan internal anu hoyong ngajaga jaringan broadband & parios serangan jaringan tina stalkers. Aranjeunna bahkan bakal ngagaduhan pilihan pikeun dieureunkeun janten penting pisan pikeun nalungtik yén firewall router anjeun dihurungkeun pikeun nambihan lapisan panyalindungan anu ditambihkeun ka kaamanan anjeun.

7. Idin Nyaring Alamat MAC

Kaseueuran router broadband kalebet idéntifikasi eksklusif anu dikenal salaku alamat Media Access Control (MAC) fisik. Ieu nyobaan ningkatkeun kaamanan ku mariksa jumlah gadget anu tiasa ngaitkeun kana jaringan.

7 pamikiran ngeunaan "Ngajagi Jaringan WiFi Anjeun"

Leave a Comment