IP адресата 192.168.8.1 се користи за преписка во рамките на личните мрежи со различни системи. Исто така се користи при започнување на постапката за најавување за да се оцртуваат мрежните алатки. За пристап до 192.168.8.1, ставете Ip во лентата за адреси на вашиот веб прелистувач или кликнете на врската подолу.

Иако е лична мрежа, тоа значи дека може да биде пред-сопственост истовремено по сериски редослед во различни мрежи. Компјутерите кои немаат мрежна врска треба да одговараат на секој интернет TCP или IP протокол.

Пријави за 192.168.8.1

Како да се најавите на 192.168.8.1?

 • IP-адресата е клучна кога сакате да се најавите на вашиот рутер. Првиот чекор е да пристапите до некои веб-прелистувачи и да го вметнете https://192.168.8.1 врската во полето за URL-прелистувач сега притиснете на 'Внесете клучот.
 • Се отвора нов прозорец кој ве поттикнува да се најавувате ID. Потоа ќе ги користите стандардните дипломи за најавување за да добиете влез во интерфејсот на рутерот. 
 • Откако ќе напредува методот за најавување, ќе бидете пренесени на почетната страница на рутерот. Во административниот панел, може да измените голем број поставки за да одговараат на предиспозициите за вашата мрежа и безбедност.
 • Променувањето на вашата IP-адреса на рутерот не се препорачува секогаш ако тоа го прави образован професионалец.

Заборавена IP-адреса за корисничко име и лозинка?

Проверка на упатството

Ако ги заборавите корисничкото име и лозинката од 192.168.8.1, тогаш можете да пребарувате во Упатството / полето за рутерот. Можете да ја пребарувате нашата рутер листа на стандардни кориснички имиња и лозинки.

Ресетирање на рутерот

Ако ги сменивте стандардните корисничко име / лозинка и ги заборавивте, единствениот начин да го вратите пристапот е да го ресетирате рутерот на зададената конфигурација, што ќе ги врати сите промени во стандардните поставки. За да го ресетирате вашиот рутер:

192.168.8.1
 • Земете заострен предмет, како игла или клип за хартија, и побарајте го копчето за ресетирање на грбот на вашиот рутер.
 • Findе најдете мало тајно копче. Притиснете го и држете го копчето со заострен предмет околу 10-15 секунди.

Ова ќе ги врати сите промени што беа направени назад во оригиналните, вклучително и корисничкото име / лозинка што ги сменивте. Потоа можете да се најавите користејќи ги вашите стандардни ингеренции за најава.

Решавање проблеми на IP-адресата 192.168.8.1

 • Нормално е во одредена фаза да наидете на разни проблеми со вашиот рутер. Ако не можете да поминете покрај екранот за најавување, треба да запомните некои работи. Потврдете дека Интернетот останува стабилен и не флуктуира. Друга опција е да ја користите брзата команда за да одлучите за стандардниот портал. Неточна IP адреса што можете да ја користите за пристап до корисничкиот интерфејс. Можете исто така да контактирате со давателот на услуги на Интернет за понатамошна помош.
 • "192.168.8.1'е затскриена IP адреса. Ова е добро позната IP адреса на пример „192.168.0.1“ и „198.168.0.1“ бидејќи ја има истата функционалност како и на останатите 2, сепак единствената разлика е дека „192.168.8.1“ не се користи од максимум од компаниите за рутери. Фирми како што се MediaLink, Huawei ја користат оваа нето-адреса на протокол.
 • Мора да сфатите дека сите рутери вклучуваат 2 различни видови на IP-адреси. IP-адреса со извори на локална мрежа, наречена LAN-IP-адреса, а остатокот го доделува модемот наречен WAN IP-адреса. IP-адресата '192.168.8.1' обично се користи за пристап до функционалностите на рутерот. Оваа лична IP адреса се користи за конфигурација на мрежната алатка.

Првично како да ја пронајдете IP-адресата на рутерот.

Прво, правилно поврзете го вашиот рутер со компјутерот или која било друга алатка. Треба да знаете дека за да ја отворите административната табла на рутерот, треба соодветно да се поврзете со рутерот. И не ви треба никаков вид на интернет врска за ова.

Значи, треба да се навикнете со IP-адресата на вашиот рутер. Може да ја идентификувате IP-адресата на вашиот рутер со посета на командната линија на лаптопот.

Различен метод за посета на IP адреса 192.168.8.1

Можете дури и да ја промените IP адресата на рутерот во кое било време со 2 методи или со отворање на одредено ЦД за поставување на друго место со употреба на веб-интерфејс. Тоа е од суштинско значење за повеќето од нас бидејќи многу клиенти сакаат да осигурат дека нема никаква судир на адреса од 192.168.8.l со која било друга адреса на уредот. Ако некој ја заборави својата најнова IP адреса, тој / таа може да го ресетира рутерот & тогаш целата работа ќе биде продолжена на стандардните. Покрај тоа, секој може да ја пронајде неговата / нејзината споделена IP адреса само со барање на „мојата IP“ во просторот за пребарување на Google. Дефинитивно, тоа ќе се врати на вашата споделена IP адреса.

Во овој момент, одете на вашиот стандарден прелистувач или на друг прелистувач, потоа внесете ја IP адресата во лентата за адреси https://192.168.8.1 во адресниот простор на прелистувачот. Ова ќе ве води кон одредена страница и ќе добиете влез за да се најавите на панелот за администратор на рутерот.

Тука, треба да напишете корисничко име и лозинка за вашиот рутер за да влезете во вашиот административен панел за рутер преку кој може да менувате бројни опции како што се прокси, безбедносни опции, управување со мрежата, поставки за WLAN, софтвер за рутер и многу повеќе.

Ако не се сеќавате на рутерот за корисничко име и лозинка, што да правам?

 • Неколку лица не можат да ги запомнат своите корисничко име и лозинка. Затоа, има објаснување за оние кои не ги запаметиле нивните корисничко име и лозинка на рутерот.
 •  Можеби има случај во кој не се сеќавате на корисничките имиња и клуч-клучеви. Во таков случај, мора да го барате на брендот на рутерот заедно со бројот на серијата на рутерот и адресата за најава.
 • Уште еден случај може да биде дека можеби не успеавте да се потсетите на лозинката. Значи, треба да ги ресетирате поставките на рутерот со тајниот клуч за ресетирање на рутерот.
 • Друг случај е веројатно дека никогаш не сте ги смениле ингеренциите за најава на вашиот рутер за тоа што можеби ги барате стандардно најавување на рутерот ИД на мрежата.
 • Сега, ако сте свесни за деталите за најавување на рутерот, може да напишете во ID-то на рутерот на веб-страницата и тогаш сте достапни на панелот за администратор на рутерот.
 • Можете дури и да го ресетирате рутерот со почетната страница за поставување на веб.

Заклучок

На крајот, наведовте неколку точки за 192.168.8.1 Адреса на Интернет протокол. Има многу информации за рутери, безжични модеми, IP адреси и многу повеќе што се понудени во ова дело. Оваа IP адреса ќе ви помогне да ја конфигурирате широкопојасната мрежа дома без да се соочите со многу проблеми. Се надевам дека ова беше корисно за сите вас за пристап до мрежата на вашиот рутер и сигурно ги зголеми вашите информации за IP-адресата.