Kontrolloni fuqinë e sinjalit WiFi

Kontrolloni fuqinë e sinjalit WiFi - Nëse rrjeti juaj duket i ngadaltë ose faqet e internetit nuk do të ngarkohen, problemi mund të jetë lidhja juaj Wi-Fi. Ndoshta ju jeni shumë larg nga pajisja, ose ndarjet e trasha po pengojnë sinjalin. Thjesht kontrolloni fuqinë e saktë të sinjalit tuaj të Wi-Fi.

Fuqia e sinjalit WiFi

Pse Forca e Sinjalit WiFi bën një ndryshim

Një sinjal i fortë i Wi-Fi tregon një lidhje më të besueshme. Kjo ju mundëson të përfitoni plotësisht nga shpejtësia e internetit e marrë për ju. Fuqia e sinjalit të Wi-Fi mbështetet në një sërë faktorësh, për shembull sa jeni larg nga routeri, qoftë një lidhje 5ghz ose 2.4, dhe llojin e mureve pranë jush. Sa më afër routerit të jeni, aq më i sigurt. Ndërsa lidhjet 2.4ghz transmetohen më tej, ato mund të kenë probleme ndërhyrjeje. Muret e trasha të bëra me materiale të dendura (të tilla si betoni) do të parandalojnë një sinjal Wi-Fi. Një sinjal i dobët, në vend të kësaj, çon në shpejtësi të ngadaltë, braktisje dhe ndalim të plotë në disa situata.

Jo çdo problem i lidhjes është rezultat i një fuqie më të dobët të sinjalit. Nëse rrjeti në telefonin ose tabletin tuaj është i ngadaltë, filloni duke rifilluar routerin nëse keni qasje për të. Nëse problemi vazhdon, hapi i mëposhtëm është të siguroni nëse problemi është Wi-Fi. Provoni të përdorni internetin me një mjet të lidhur përmes Ethernet. Akoma Nëse keni probleme, rrjeti është problemi. Nëse lidhja Ethernet është në rregull dhe një rivendosje e routerit nuk ju ndihmoi, atëherë është koha për të kontrolluar fuqinë e sinjalit.

Përdorni një ndërmarrje të integruar të sistemit operativ

Microsoft Windows dhe sistemet e tjera operative përmbajnë një vegël të integruar për të monitoruar lidhjet e rrjetit pa tel. Kjo është mënyra më e shpejtë dhe e lehtë për të matur forcën e Wi-Fi.

Në versionet më të reja të Windows, zgjidhni ikonën e rrjetit në shiritin e detyrave për të parë rrjetin pa tel me të cilin jeni lidhur. Ekzistojnë pesë shirita që tregojnë fuqinë e sinjalit të lidhjes, ku njëra është lidhja më e dobët dhe pesë është më e mira.

Përdorimi i një Smartphone Tabletor

Disa pajisje të lëvizshme, të cilat janë të afta për internet, kanë një njësi në cilësimet që shfaq fuqinë e rrjetave Wi-Fi në interval. Për shembull, në një iPhone, shkoni te aplikacioni Cilësimet, tani vizitoni Wi-Fi për të parë fuqinë e rrjetit Wi-Fi në të cilin jeni dhe fuqinë e sinjalit të rrjetit që është në interval.

Shko tek Programi i Shërbimeve të Përshtatësve tuaj Pa tel

Pak prodhues të pajisjeve të rrjetit pa tel ose kompjuterave notebook ofrojnë aplikacione softuerësh që kontrollojnë fuqinë e sinjalit pa tel. Aplikacione të tilla informojnë fuqinë dhe cilësinë e sinjalit bazuar në një proporcion nga 0 në 100 përqind dhe detaje shtesë të përshtatura posaçërisht për pajisjen.

Sistemi i gjetjes së Wi-Fi janë edhe një mundësi

Një pajisje e sistemit të lokalizimit Wi-Fi kontrollon frekuencat e radios në zonën fqinje dhe gjen fuqinë e sinjalit të ngushtë nga pikat e hyrjes pa tel. Wi-Fi detektor seksist në formën e pajisjeve të vogla harduerike që përshtaten në një zinxhir çelësash.

Shumica e sistemit të lokalizimit Wi-Fi përdor një grup ndërmjet 4 dhe 6 LED për të sugjeruar fuqinë e sinjalit në njësitë e shiritave si programi Windows. Jo si metodat e mësipërme, por pajisjet e sistemit të lokalizimit Wi-Fi nuk e matin fuqinë e një lidhjeje, por në vend të saj, thjesht parashikoni fuqinë e lidhjes.

Lini një koment

en English
X