Rivendosni Routerin tuaj te Cilësimet e Parazgjedhura

Ju mund të dëshironi të Rivendos Routerin tënd te Cilësimet e Parazgjedhura nëse nuk mund të mbani mend fjalëkalimin e administratorit, nuk do të jeni në gjendje të mbani mend butonin e sigurisë së rrjetit pa tel, ose po zgjidhni probleme të lidhjes.

Metoda më poshtë nuk është si të rindizni një modem ose router.

Teknika të ndryshme të rivendosjes së routerit - Demonstrim i çiklizmit të fortë, të butë, me energji

Mënyrat më të mira për të rivendosur routerët

Mënyra të shumta të ndryshme të rivendosjes së routerit mund të përdoren varen nga rrethanat. Zakonisht rekomandohen rivendosjet e forta, rivendosjet e buta dhe çiklizimi i energjisë.

Si të rivendosni routerin tuaj në Cilësimet e parazgjedhura

Rivendosjet e vështira

Një rivendosje e vështirë është lloji më i rëndë i rivendosjes së routerit dhe përdoret normalisht ndërsa një administrator nuk ka arritur të kujtojë çelësat ose fjalëkalimin dhe dëshiron të fillojë përsëri me cilësimet e reja.

Rivendosja e vështirë nuk e kthen ose heq versionin e firmuerit të routerit të instaluar aktualisht. Për të parandaluar ndërlikimet e lidhjes në internet, shkëputni modemin me bandë të gjerë me routerin përpara se të bëni një rivendosje të vështirë.

Për të bërë një rivendosje të vështirë:

 • Ndizni routerin, kthejeni atë në anën që ka çelësin Reset. Çelësi i Rivendosjes është ose në pjesën e poshtme ose në pjesën e pasme.
 • Me disi minutë dhe të mprehtë, si një kruese dhëmbësh, mbajti tastin e Rivendosjes për tridhjetë sekonda.
 • Lironi tastin e Rivendosjes dhe prisni për tridhjetë sekonda që ruteri të rivendoset plotësisht dhe të ndizet përsëri.
 • Mënyra zëvendësuese është udhëzimi i rivendosjes së vështirë 30-30-30 që përfshin shtypjen e tastit të Rivendosjes për nëntëdhjetë sekonda në vend të tridhjetë dhe mund të provohet nëse tipet kryesore të30 sekondave nuk funksionojnë.
 • Disa krijues të routerit mund të kenë një mënyrë ideale për të rivendosur routerin dhe teknikat e tjera për të rivendosur routerin mund të ndryshojnë midis modeleve.

Çiklizmi i energjisë

Fikja dhe ndezja e energjisë së routerit njihet si çiklizmi i energjisë. Shtë përdorur për të rimarrë nga problemet që shkaktojnë një router të heqë lidhjet, për shembull dëmtimin e kujtesës së brendshme të njësisë ose nxehtësisë. Ciklet e energjisë nuk heqin fjalëkalimet e ruajtura, cilësimet e tjera të ruajtura ose çelësat e sigurisë, me panelin e routerit.

Për të furnizuar me rrymë routerin:

 • Fikni fuqinë e routerit. Fikni gjithashtu butonin e energjisë ose hiqni prizën e rrymës.
 • Hiqeni baterinë në routerët që punojnë me bateri.
 • Shumë individë presin tridhjetë sekonda nga praktika; akoma nuk është e nevojshme të prisni përtej disa sekondave midis shkëputjes dhe rilidhjes së prizës së ruterit. Por me rivendosje të vështirë, për të rifilluar funksionimin router kërkon kohë pasi të kthehet energjia.

Rivendosjet e buta

Ndërsa problemet e problemeve të lidhjes në internet, mund të ndihmojnë për të rivendosur lidhjen midis modemit dhe routerit. Kjo mund të përfshijë vetëm shkëputjen e lidhjes fizike mes të dyjave, mos kontrollimin e softuerit ose ndalimin e energjisë.

 • Krahasuar me më shumë lloje të rivendosjeve, rivendosjet e buta hyjnë në fuqi pothuajse menjëherë pasi nuk u duhet routeri për të rinisur.
 • Për të bërë një rivendosje të butë, shkëputni kabllon që lidh routerin me modemin, dhe pastaj bashkojeni përsëri pas një kohe. Pak router mund të kenë një mënyrë të pazakontë për të bërë një rivendosje të butë:
 • Kërkoni për një çelës Shkëputje / Lidhje në pult. Kjo rivendos lidhjen midis ofruesit të shërbimit dhe modemit.

Lini një koment